Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jiný problém

Jiný problém Tom 11.5.2018

Dobrý den,
první problémy mi začaly cca před rokem, kdy jsem si bez tréninku zvolil příliš velkou zátěž na kole. Během jízdy jsem se navíc špatně hydratovat, nedostatečně oblékl a několikrát promokl. Po návratu domů jsem se cítil velice slabý a měl zimnici. Další den jsem se již cítil dobře, nicméně následující den jsem ucítil tlak v levé straně hrudníku, což mě vyděsilo (nikdy jsem obdobné problémy neměl) a další fyzické projevy byly nejspíše psychosomatické (malátnost, pocity mdlob, bušení srdce, atd.). V tomto stavu jsem jel k praktickému lékaři, kde mi byl zaměřen tlak (hodnoty jako na horské dráze) a natočeno EKG - v pořádku. Byl jsem poslán domů s tím, že jsem zdravý, doktorka předepsala Lexaurin (nevzal jsem si jej) a řekla, ať si zajdu s tlakem v hrudníku na masáž. Obtíže přetrvávaly ještě několik dní, než ustaly. Začal jsem opět sportovat, tu a tam se tlak na hrudníku znovu objevil, ale jen na chvíli. Přes léto bylo vše ok, než jsem vyrazil na dovolenou do hor, kdy jsem se každý den věnoval náročnější turistice, poslední den jsem dokonce šel běhat do hor, kde došlo k pádu a poranění kolene. Ošetřeno v domácích podmínkách. Dva dny po návratu z hor jsem opět začal pociťovat tlak na levé straně hrudníku a silný pocit únavy. Změnil jsem praktického lékaře, vzhledem k tomu, že odpověď u předešlého mě neuspokojovala. Podstoupil jsem vyšetření na kardiologii (EKG, ultrazvuk, holter i zátěžový test), vše bylo v pořádku, dále jsem se podrobil 14 ti denní fyzoterepii, která mi vždy trochu pomohla, ale jen dočasně. Nicméně po výsledkách z kardiologie jsem se vrátil k aktivnímu životnímu stylu a začal opět sportovat (horolezectví + posilovna). Nějakou dobu se problémy minimalizovaly, slabost a malátnost mě již netrápí a tak usuzuji, že byly opět psychosomatického původu. Jenže poslední tři měsíce mám pocit knedlíku v krku, často říhám, občas pálí žáha, do toho tlak na hrudníku sice již tolik neobtěžuje, ale nahradilo jej občasné píchání na levé straně hrudníku a přidala se častá bolest mezi lopatkami a kolem nich, která hodně zesílí po tréninku v posilovně zaměřeného na zádové svaly a trvá několik dní - nejedná se o stejnou bolest, jako u namožených svalů(snažím se při cvičení o korektní držení těla a nezvedám příliš těžké váhy), dále bolest mezi prsy. Není to bolest, která by mě probouzela ze spaní, je to podobné jako bolest svalů po masáži, ale i tak dost otravná a omezující. Intenzivní je hlavně když sedím v práci u PC. Totéž ,, knedlík" v krku je daleko citelnější, také mi velice citelně praská v kloubech, téměř při každém pohybu slyším i cítím zapraskání, klouby ovšem nebolí (kolena, prsty, ramena, atd), ani nenatékají... V minulosti mi byla zjištěna borelióza a také mononukleóza - ale to už je více než 10 let a žádné problémy jsem do nedávna nepociťoval. Poraďte,prosím, čím by tyto problémy mohly být a kam přesně se mám objednat. Nechci již řešit přes praktického lékaře, vše je zdlouhavé a vzhledem k tomu, že prodělaná vyšetření nic neprokázala, již se na mě hledí takřka jako na hypochondra.

Děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, asi by Vám pomohla konzultace u lékaře nebo psychologa, který se zabývá psychosomatikou. Hlavně proto, že by jste své obtíže lépe snášel. A také by Vám bylo pomoženou, aby jste sportoval pro radost a nepřipouštěl si nemoci, pro které nemáte důvod. Praskání kloubů není vážný problém, jde o lupnutí při vzniku podtlaku ve vazivovém pouzdru kloubu. Pokud klouby nebolí a neotékají, není nutné to řešit. Ohledně Vašich obtíží (knedlík v krku, pálení žáhy, bolest za hrudní kostí...) - může jít o příznaky podráždění sliznice jícnu při nedomykavosti kardie (části mezi jícnem a žaludkem). Žaludeční šťáva se dostává do jícnu, kde působí agresivně. Proto bych Vám doporučovala gastroskopické vyšetření v gastroenterologické ambulanci.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Dobrý den, mám problém týkající se mého penisu,...
Jiný problém
Vážená paní doktorko/doktore, již se delší dobu léčím...
Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí, točením hlavy atd. Pravidelně...

Jiný problém

Dobrý den, prosím vas jsem jak na trni už pul roku ma nejake problemi .A mam...

Jiný problém

Dobrý den, mám na vás dotaz tákající se antikoncepce. Od svých 16ti let jsem...

Jiný problém

Dobrý den. Moje mamka které je 43 let, měla dnes výpadek paměti. Popíši Vám...

Jiný problém

Dobrý den. V pátek (15. 6.) jsem začala užívat antibiotika Xorimax 500mg tbl.,...

Jiný problém

Dobrý den před několika lety jsem měl zánět varlete. Vyléčil jsem ho pomocí...

Jiný problém

Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj psychiatr ví, že jsem měl...

Jiný problém

Dobrý den Žena 53 let Chtěla jsem zeptat.Při vyšetřeni ultrazvukové transvaginální...

Jiný problém

Dobrý den pane doktore, je mi 50 let a do června jsem užívala HA Depo Proveru....

Jiný problém

Dobrý den, už asi měsíc ne-li déle, mě trápí bolest pod levým zebrem, při nádechu...

Jiný problém

Dobrý den, Po prodělaném nachlazení provázeném silným kašlem (přeléčeno antibiotiky)...

Jiný problém

Dobrý den, už asi 3 týdny mě svědí na zádech jedno konkrétní místo u páteře...

Jiný problém

Dobrý den, chci se zeptat zda je velké riziko otěhotněni, když jsem na konci...

Jiný problém

Dobrý den ,mi 26let mužů se zeptat? Ja pořad dlouho době váhání ze žena bude...

Jiný problém

Vážení lékaři, mám dlouhodobě problém s chůzí-bolesti v koleně. Jsem po operaci...

Jiný problém

Dobrý den, 25.1.2018 mám jít na laparoskopii slepého střeva a jelikož beru antikoncepci,...

Jiný problém

Už několik dní mě trápí občasné svědění v oblasti konečníku,při stolici bolest/pálení...

Jiný problém

Dobrý den, stala se mi taková nepříjemná věc, bavil jsem se s člověkem, který...

Jiný problém

Dobry den, dnes se mi stala velmi neobvykla vec, cca 1/2 hod po sexu s pritelkyni...

Jiný problém

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli lze při sigmoideoskopii na první...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dlouhodobě ucpaný nos


Motání hlavy, tlak v uších, bolest hlavy

Dobrý den, už asi dva týdny se mi motá hlava, teď mě začala i pobolívat a cítím...

Boule ve vagině

Dobrý den, je mi 18 let. Když jsem si zaváděla tampon do pochvy, něco mě tlačilo...

Suchý penis po pohlavním styku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je normální, že když mam zvýšenou vaginální...

Pocit plnosti břicha


Můžu ještě vyrůst?

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, je mi 18 let a měřím asi...

Pálení nártů

Dobrý den, posledních asi 14 dní pociťuji někdy i několikrát denně pálení nebo...

Pokašlávání při astmatu

Dobrý den! Obracím se na Vás s dotazem ohledně své devítileté dcery, která...

Zvýšené JT a lymfocyty


Magnetická rezonance páteře

Krční páteř Dobry den ,potřebovala bych vysvětlit výsledek z Magneticke rezonance...

Vymknutí zápěstí a bolest nohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda podle fotky a popsaných příznaků mi...

Zpoždění menstruace

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat.. mám 11 dní zpoždění menstruace.. bolí mě...

Oteklý jeden malý stydký pysk a vchod do vagíny a svědění

Mám jeden malý stydký pysk větší než ten druhý vždycky, ale teď je oteklý a...

Zhmožděné rameno

Dobrý den Před týdnem jsem se srazila s chlápkem na tobogánu. Hned jsem šla...

Výsledky krevního obrazu

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda jsou tyto hodnoty v normě: leukocyty...

Hemeroidy a anální styk


ALT AST

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jaterní testy. Hodnoty mi vyšly S_ALT...

Chlamydie v očích


Bolesti tricepsu

Dobry den.chtel bych se zeptat na duvody mych bolesti tricepsu.cvicim v posilovne...

Bolest po sexu

Pane doktore, Po delším, nebo razantnim sexu, milovani, me nekdy boli, stydke...

Reklama
Zavřít