Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jiný problém

Vnitřní lékařství Dominika 21.8.2020

Dobrý den, v roce 2018 když jsem trpěla dlouhodobými nevolnostmi byla mi diagnostikována chlamydiová infekce (trachomatis a pneumoniae). Tenkrát to bylo také doprovázeno záněty moč. měchýře a gyn. problémy. Brala jsem antb. Kontrolní odběry po 3 měsících v pořádku. V květnu 2020 jsem opět začala mít ty samé potíže. Nevolnosti, gyn. problémy a zánět. Byly mi udělány 3 vyšetření. Stěry, krev a po měsíci, kdy problémy neustaly jsem navštívila infekční ambulanci a výsledky byly hraničně pozitivní. Byly tudíž mě i mému novému partnerovi nasazeny antb. Doxyhexal (prý jedny z těch silnějších). Uplynul měsíc od dobrání antibiotik a opět se objevila nevolnost. Před jídlem, po jídle. Neustálá nevolnost. V červenci před výsledky mi byl dělán ultrazvuk břicha a vše bylo v pořádku. Celkové hodnoty v krvi (alt.,cukry apod) byly v pořádku. Je nějaká šance, že chlamydiová infekce není vyléčená? Četla jsem odborné studie o její rezistenci, že může v těle zůstat a pak znovu propuknout. Nenapadá mě nic, co by žaludek mohlo nějak podráždit. Stravu mám vyváženou, alkohol příležitostně a kuřačka nejsem. Kontrolu mám znovu za 3 měsíce tudíž v listopadu. Ve stresu nejsem. Nic na žaludek nezabírá. Rennie, malox, famosan....

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, doporučovala bych ještě doplnit gastroskopii a funkční vyšetření žlučníku. Nevolnost není typickým příznakem u chlamydiové infekce, proto je třeba uvažovat i na problém v oblastí zažívacího traktu. Pokud by byla vyšetření negativní, nelze vyloučit i psychosomatický problém. Že nejste ve stresu, ještě neznamená, že není skrytý psychický problém. Může být hluboko v podvědomí, a protože ho nevidíte, může se somatizovat např. nevolností. Je na místě konzultace s psychologem. Léčba chlamydiových infekcí bývá úspěšná, tím spíše, je-li přeléčen i partner.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, léčim se s sníženou funkci štítné žlázy...
Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den Kolem jedno roku mám problém s kůží na...
Jiný problém
Dobrý večer, chci se jen zeptat, trápí mě stehovavé...
Jiný problém
Ahojky všem, beru euthyrox 150 asi 12 let, mám hashimoto....
Jiný problém
Dobrý den...mám netypický problém, o němž jsem nikdy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den už tentokráte naposledy. Ještě mi nebyla zodpovězena v předchozích...

Jiný problém

Dobrý den, předem o omlouvám za svůj dotaz, který asi bude spíše technického...

Jiný problém

Od června mě trápí noční pocení na temeni hlavy a v oblasti zad.Mám CHOPN,o...

Jiný problém

Dobrý den, chtěla bych poradit. Je to 2 měsíce co se mi na dovolené začala točit...

Jiný problém

Dobrý den, už tak 2 týdny si stěžuji na bolest při stolici nebo když se umývám,...

Jiný problém

Dobrý den , Chceme se zeptat na dceru která bude mít za krátkou dobu 6 let. Dcera...

Jiný problém

Dobry den. V dnesni dobe koronaviru mi byla nekolikrat merena teplota bezkontaktnim...

Jiný problém

Dobrý denje mi 44 let a skoro 4 roky mám teto potiže- bolest v levem nadbřišku...

Jiný problém

Dobrý den, trapi mě několik problému. Opakuji se mi bolesti břicha a zad...

Jiný problém

Dobrý den, Od pondělí mi začala prudká bolest při otevírání úst na levé straně,...

Jiný problém

Dobrý den, nevím na jakeho odbornika se v tomto pripade obratit. Spatne se...

Jiný problém

Dobry den. Mam planovany zakrok v celkove narkoze a to za cca 14 dni. Dnes jsem...

Jiný problém

Dobrý den, Je tento výsledek EKG Holtera indikací k předepsání betablokátoru? Děkuji.

Jiný problém

Dobrý den, po 1,5 měsíčním užívání antikoncepce Torri, mě začalo bolet lýtko...

Jiný problém

Dobrý den, Už asi tyden mam problemy ohledne zdravi.Zacalo to na me nocni smene...

Jiný problém

Dobrý den, po poslední atace mám problémy se závratí a nevolností, prosím o...

Jiný problém

Dobrý den, chci se zeptat, po stranách jazyka mám takový belavy povlak , je...

Jiný problém

Dobrý den jakou má spojitost mononukleóza s RS riziko RS zvyšuje jen prodělaná...

Jiný problém

Dobrý den, Mam dotaz dnes uz asi tak tri hodiny to trvá.. me zacala bolivat...

Jiný problém

Dobrý den, už asi 4dny mě něco šíleně štípalo když jsem šla na malou . Myslela...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění prstů, bušení srdce

Dobry vecer,chtela jsem se zeptat na par veci. Zacnu tou prvni. Poslednich par...

Krev ve stolici

Dobrý den, přibližně od Vánoc mojí dceru 13 let trápí občasná krev na toaletním...

Muzu otehotnet, kdyz jsem si dala sperma do pochvy?

Dobrý den, chci se zeptat, zdali muzu otehotnet, kdyz jsem si dala sperma do...

Rýhy v lebce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Jsem psychicky nic moc v pohodě...

Furunkl končetin

Dobrý den, na kůži se mi objevují již asi půl roku veliké červené boláky s...

Furunkl

Dobrý den. Můj problém je furunkl ,nežit. Jako první se s ním léčil můj syn...

Bolest pod pupkem


Bolesti v třísle v 27.tt gravidity

Dobrý den. Jsem ve 27.týdnu těhotenství.V posledních pár dnech mě jednou za...

Magnézium v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 30. týdnu a užívám 3x2 tablety magnesii lactici denně. Zajímá...

Parestezie, ztuhlé tváře

Dobrý den, je mi 19 a asi zhruba 3 měsíci mi "ztuhly" uši a já z...

Potíže po operaci kýly

Dobry den, jsem mesic po operaci triselne kyly a casto pri ohybu a hlavne vecer...

Nález na RTG a zadýchávání

Dobry den,byla jsem odeslana praktickym doktorem po rozboru krve na plicni oddeleni.zprava...

Warfarin a Zodac

Dobrý den, lze požívat Warfarin a Zodac ?

Spolknutí střípku

Dobrý den pane doktore, měla bych jeden dotaz, týkající se spolknutí cizího...

Condylomata acuminata

Dobry den,zhruba pred 2 tydny jsem objevila kolem konecniku drobounke pupinky,pozdeji...

Trombóza po operaci křečových žil

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o názor. Mám 7 měsíců po operaci křečových...

Alergie na pšenici a žito

Dobrý den, Potřebuji poradit ohledně mé alergie,byla mi zjištěna z krve alergie...

Bolesti na pravé straně krku

Dobrý den už cca rok a půl man bolesti na pravé straně krku pred 10 měsíci...

Mám kolisavou bolest pod pravým žeberním obloukem

Dobrý den, mám kolisavou bolest pod pravym zebernim obloukem spíše do boku a...

Bederní páteř, MRI

Dobrý den, chtěl jsem se optat na bederní páteř. Byl jsem na magnet. rezonanci...

Reklama