Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Jiz po ctvrte behem 6 mesicu mam ruzi na brise

Kožní obtíže Simona 13.6.2017 redakce uLékaře

Dobry den,
Jiz po ctvrte behem 6 mesicu mam ruzi na brise.
Jsem alergicka na penicilin,takze dostavam vzdy par dni kapacky dalacinu a pak tablety domu ale i pres atb se mi to vraci.
Prubeh je vzdy dost vysilujici (vysoke horecky,zvraceni,zimnice,krece v hlave...)
Nejak si semnou nevi rady.
Nemate prosim nejaky napad?
A ještě se prosim ptam,mohu vycestovat k mori,myslim jestli by mi to treba nepomohlo??
Ale co bych delala kdyby me to potkalo v zahranici...
Uz jsem zoufala:(
Je mi 34let. Doplnění informací: Alergicka jsem 100%mela jsem anafilapticky sok.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jako prevenci recidivy u této infekce se u pacientů, který nejsou alergický na PNC píchá Pendepon, který překryje organizmus ATB delší dobu a tím zabrání recidívám infekce. Za prvé by jsem určitě doplnila alergologické vyšetření k 100% potvrzení alergie na PNC (nevím jak se na ni přišlo, ale většina z nás má alergii na PNC z dětského věku a zde se často jednalo spíš o koincidenci s parainfekční vyrážkou než o samotnou alergii), dále pak by jsem pátrala po příčině recidiv, ve smyslu oslabení imunity organizmu, lokálního problému v drenáži lymfy či podobně. Jinak určitě dlouhodobá ATB terapie jako prevence opakování, s pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá:

MUDr. Andrea Vocilková

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Kožní ordinace, Praha

Dobrý den, recidivující růže - erysipel v kombinaci s alergií na PNC je opravdu kombinace ze zdravotního hlediska nepříjemná. Jedinou možností je dlouhodobější podávání antibiotik z jiné skupiny. Nehodí se cefalosporiny.
Domnívám se, že by bylo vhodné ve spolupráci s Vaším ošetřujícím lékařem požádat o radu antibiotické středisko mikrobiologické laboratoře. Na dovolenou bych volila nejspíše azithromycin. Dbejte na to, aby byla pokožka pečlivě ošetřovaná promazáváním, aby na ní nebyly žádné trhlinky a ranky, které jsou vstupní branou pro infekci.
S pozdravem
Andrea Vocilková

Související dotazy

Vyrážka na břiše
Dobrý den. Prosím alespon o upřesnění,co by by mohlo...
Cukání v břiše
Dobry den mam dotaz obcas mam neprijemne cukani v brise...
Křeče v břiše
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před cca 2 tydny...
Puchýř na břiše
DNES JSEM OBJEVIL TUHLE HRUZU NA BRISE A NEVIM CO TO...
Prohlubeň na břiše
Dobrý den, prosím o radu. Před cca 3 dny jsem si na...
Flek na břiše
Dobrý den, Můj přítel už ma několik dní takový flek...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jít či nejít na operaci

Dobrý den, náš syn (18 měsíců)má vrozenou hydronefrozu IV. stupně se skoro uplnou...

Jít či nejít na ORL operaci?

dobry den preji. mela bych na vas takovy dotaz.uz 4 roky chodim na ORL s levym...

Jít naočkování při růstu zubů?

Dobrý den. Tento týden máme jít na první dávku očkování povinné hexavakcíny...

Jít nebo nejít na testy?

No jde mi o to jestli se například v tom Maďarsku, Chorvatsku nebo Polsku nemohl...

Jít nebo nejít na testy?

Dobrý den, vyspala jsem se s jedním sedmnáctiletým kamarádem, o kterém vím stoprocentně...

Jít radši na kontrolu?

Dobrý den,mám dotaz ohledně mých prsou.(Je mi 28,mam dva porody za sebou.)Už...

Jitrnice v těhotenství

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat. Může se v těhotenství...

Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3

Dobry den, prosim o radu. Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3, mam...

Jiz nekolik tydnu, priblizne 4, mam bolest na hrudniku, v pravo nahore.

Dobry den, rad bych poprosil o radu. Jiz nekolik tydnu, priblizne 4, mam bolest...

Jiz od mala trpi na bolesti briska

Dobry den. Prosim o radu.Dcera-11let.Jiz od mala trpi na bolesti briska, ktere...

Jiza kotníku

Dobrý den, před dvanácti lety jsem si zlomila kotník a přetrhala vazy na...

Jizda autem

Dobry den, prodelala jsem operaci patere, fixaci pomoci sroubu kvuli zlomenemu...

Jízda na inlinech se skoliózou páteře

Dobrý den, mám dotaz. Chtěla bych začít jezdit na kolečkových bruslích, ale...

Jízda na kole

Dobrý den, nikdy jsem moc na kole nejezdil, nyní ujedu asi 50km týdně a pociťuji...

Jizda na kole - nizka teplota

Dobry den p. dr., od jake teploty je uz vhodne nejezdit na kole? Nemyslim z...

Jizda na kole - poskozeni tela

Dobry den pane doktore, jake konkretni negativni vlivy muze mit pouzivani nevhodneho...

Jizda na kole a opotrebeni kolen

Dobry den p. dr., rad bych se vas zeptal, co je pro kolena horsi. Byl jsem...

Jízda na kole po ASK kolene

Dobrý den, pane doktore.Mohl byste mi prosím vysvětlit,jak je prosím možné,...

Jízda na kole po operaci apendixu

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu. 20.5.2016 jsem byl operován,laparoskopicky,kvůli...

Jízda na koni

Dobrý den, asi pred mesicem jsem ukoncila trictvrte rocni lecbu v rehabilitacnim...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Prý mam gestační diabetes

Dobry den, minuly tyden mi byla delano ogtt ve 24.tt. na lacno 4,00 po hodine...

Svalové záškuby

Dobrý den, chtěla bych poradit, a zjistit Váš názor na můj stav. Minulý rok...

Časté probouzení v noci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může způsobovat časté buzení v noci, zřejmě...

Bolest v levém nadbřišku

dobrý den, je to už pár týdnů, co trpím bolestí v levém nadbřišku, ze začátku...

Bolest hlavy

Dobrý den, už třetím měsícem (každý čtvrtý den)se mi opakovaně vrací bolest...

Nosní polypy

Mam nosní polypy.Je jiná možnost odstranění než pod narkozou?

Tetanie


Druhotná nákaza neštovicemi

Dobrý den, prosím o zaslání Vaší odpovědi na tento problém. Je možné, aby jsme...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Penis

Dobrý den, zda se mi že mám lehkou formu fimozy. Když nemám erekci tak jde předkožka...

Zalepené oči

Dobrý den mám dotaz. Již delší dobu se stále potýkám s pocitem zalepených očí....

Sexuální touha, Nadrženost


DNA testy

Dobrý den mám dotaz ohledně testu DNA jak se přesně dělá ?? stačí zubní kartáček...

Hučení v levém uchu

Dobrý den. Mám na Vás dotaz. Asi poslední týden vždy, když si lehnu, tak mi...

Tetanie a možnost užívání B6

dobrý den chci se zeptat na neurologii mi pani doktorka řekla že mám tetanii...

Pupinky (bradavicky) na stydkych pyscich


Může být z drog problém


Bolest varlat při masturbaci

Dobrý den,před cca 1,4týdnem mě začalo bolet levé (spíše až nadvarle,jakoby)...

Onemocnění pohlavních orgánů

"Vliv na chování i sexuální funkce partnera může mít alkohol. Pravděpodobné...

Bolest hrudníku při nádechu

Dobrý den, je mi 28 let. Z ničeho nic mě začlo píchat pod žebrama na levé straně...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×