Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kalmetizace

Veronika . 2.4.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, chci se zeptat jestli se provádí kalmetizace v dospelosti. Když je člověk vystaven člověku s aktivní TBC. A jak probíhá. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

dobrý den, kalmetizace (očkování proti tbc) se v dospělosti již neprovádí, neboť je prokázáno, že nemá význam. V případě kontaktu s tbc se provede tuberkulinová zkouška a rtg hrudníku, a když nález svědčí pro to, že se člověk nakazil tuberkulozou, tak se většinou provádí tzv. chemoprofylaxe neboli 6-měsíční léčba izoniazidem - lékem proti tbc.

Související dotazy

Kalmetizace, zvětšená uzlina
Dobrý den. U nás v práci (už v roce 2011) byla u jedné...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kalcifikát

Dobrý den pani doktorka,na poslednom RTG pľúc mi bol nájdený vpravo parakardiálne...

Kalcifikující olejová cysta v MDK

Dobrý den pane doktore, 13.7.2012 jsem měla autonehodu s těžkým zraněním...

Kalcinace na varleti

Dobrý den Pan urolog mi na ultrazvuku našel kalcinaci na varleti 5×2,5×4 mm...

Kalcinom na žebru

Vážená paní doktorko, mému otci (54 let, kuřák) našli při kontrole kalcinom,...

Kalciová mast

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jak moc velký problém je, když dospělý člověk...

Kalciový sirup

Dobrý den, synovi (3,5 roku) se již od září vrací kašel. Nejdříve po 3 týdnech...

Kalcitonin

Štítná žláza.Dobrý den,je mi 36let,matce byla z důvodu karcinomu odstraněna...

Kalhotky a prášek Aknepur

Dobrý den, psala jsem dnes tento email: Dobrý den, mám asi trochu neobvyklý...

Kalium

Nefrologie: Dobrý den pane doktore, od druhého porodu ( rok 2012 ) mám neustále...

Kalium chloratum,Anopyrin

Dobry den chtela bych se vas prosim zeptat kdyz uzivam tyhle leky jestli to...

Kalmetizace, zvětšená uzlina

Dobrý den. U nás v práci (už v roce 2011) byla u jedné paní zjištěna aktivní...

Kalná moč

Dobrý den, poslední dobou jsem si všimla, že jednou za 2-3 dny mám moč trochu...

Kalná moč u 5-ti leté dcery

Dobrý den, pane doktore, všimla jsem si u mé skoro 5-leté dcery, že tak jednou...

KALNORMIN

Dobrý den.Moje maminka ma potíže s ledvinami a potíže trávicího traktu.Při poslední...

Kalonoskopie

Dobrý den, pane doktore - nevím zda toto patří do chirurgie-dotaz - jde provést...

Kalprotektin

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda může být hodnota kalprotektinu ve stolici...

Kam jit

Dobry den. Prosim poradte kam jit na detoxikaci, ci co delat. Nemam svuj zivot...

Kam jít na vyšetření (pálení v penisu a výtok)

DD. Kam jít na vyšetření při pálení v penisu při močení a občasném žlutém výtoku...

Kam jit..?

Dobry den, chtela bych se zeptat, kam mam jit kdyz si chci nechat zmensit male...

Kam lze přetáhnout předkožku při erekci?

Dobry den, mam na Vas takovy dotaz. V klidnem stavu jde predkozka pretahnout...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×