Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kapavka, Furolin a falešná negativita PCR

Lenka M. 29.5.2016

Dobrý den, Může být PCR výsledek na kapavku z moči a stěru falešně negativní v důsledku užívání chemoterapeutika Furolin? V době odběru jsem tato chemoterapeutika užívala.

Odpovídá:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Lenko, Furolin s účinnou látkou Nitrofurantoinem by na Kapavku, tedy jejího původce Neisserii gonorrhoeau účinkovat vůbec neměl, tedy by ani neměl způsobit falešnou negativitu výsledku PCR. S pozdravem, K. Jiříčková.

Související dotazy

Kapavka
Dobrý den Chtěl bych se zeptat ,byla my zjistena kapavka,mam...
Kapavka - moč metodou PCR
Dobrý den, zajímá mě spolehlivost diagnostiky kapavky...
Kapavka
Dobrý den,měla bych takoví menší dotaz bohuzel jsem...
Kapavka
Dobrý den, zajímalo by mě zda je teoreticky možné chytit...
Kapavka
Dobrý den. Vystřídal jsem několik sexuálních partnerů....
Kapavka ?
Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex (ja ji)....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kapavka nebo lež

Dobry den, jsem si jista a mam to i podlozene kultivacnimi testy, ktere jsou...

Kapavka nebo zánět močových cest?

Dobrý den, rád bych znal odpověď na můj problém. Posledních několik dnů občas...

Kapavka testy

Dobrý den, Byla jsem na vysetrení moči na kapavku, výsledek negativní- chci...

Kapavka v krku

Dobrý den. Paní doktorko, kdybych se při orálním sexu nakazila od muže kapavkou,...

Kapavka v krku

Dobrý den, po 14 dnech od nechráněného orálního sexu (aktivně i pasivně) jsem...

Kapavka v krku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se kapvka v krku dá léčit lékem cifloxinal?...

Kapavka v krku

Dobrý den!! Chtěl bych se zeptat, pokud se neobjeví po rizikovém sex. chování...

Kapavka v ústech

Dobrý den,měla jsem orální sex s mužem,který střídá mnoho partnerek.Pak jsem...

Kapavka-inkubacni doba

Dobry den, pred 6-ti tydny jsem mel nechraneny sex, priblizne pred 5 dny jsem...

Kapavka, clamydie => nevěra?

Dobrý den. Má přítelkyně má 40ti procentní kapavku a chlamydie (ureplasmata,...

Kapavka, chlamydie

Dobrý den paní doktorko, přes 4 dny jsem měl sex s neznámou osobou. Došlo...

Kapavka,mykoplazmata

Dobrý den, pokud navštívím gynekologa s žádostí o zjištění, zda nemám kapavku...

Kapavka?

Dobry den, v lednu jsem otehotnela. Delali mi testy na pohlavni nemoci, vse...

Kapavka?

Dobrý den, Nedávno jsem absolvovala prohlídku u gynekologa,jelikož jsem cítila...

Kapavka?

V srpnu jsem měl nechráněný pohl.styk.Po 18.dnech jsem měl první příznaky-Výtok,svědění.Žádné...

Kapavka?

Dobry den. Pane doktore mam problem. Kazde rano kdyz se probudim vymacknu z...

Kapavka? Chlamidie? Neco jineho?

Dobry den. Pred 3 tydny me zacalo palit a rezat pri curani. Pred 4 dny se zacl...

Kapavka??

Zdravim muze vytekat bily krem z mocove trubice?? kdybych mel zanet mocovych...

KAPAVKA???

Dobrý den, pane doktore musím se vás zeptat.. Před dvěma dny jsem na sobě začal...

KAPAVKA???

Dobrý den, pane doktore musím se vás zeptat.. Před dvěma dny jsem na sobě začal...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Glioza

Sdělte mi, prosím, co je to glioza, její příčinu a prognózu. Děkuji.

EBV a CMV infekce

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila ohledně vývoje hodnot protilátek EBV...

Více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů.

Dobrý den, více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů. V řasách...

Změny ve vzhledu spermatu

Dobrý den ,chci se zeptat. V minulosti jsem mel chlamidie. Vsiml jsem si zmeny...

MUDr. Dalibor Houfek

Praktický lékař pro dospělé

Prasklá kůže penisu

Dobrý den,mám problém se svým penisem.Mám prasklou kůži na spodní části penisu.Je...

Zánět středního ucha, zalehlé ucho

Dobrý den, cca před dvěma týdny mi asi 4 dny v kuse bolelo v krku, horečky kolem...

Záněty v moči


Pocit zahlenění a bolest hrudníku

Dobrý den. Již přes měsíc mě trápí pocit že mám hleny v krku. Doprovází mě několikrát...

MUDr. Alena Procházková

Praktický lékař

Nepravidelná menstruace

Dobrý den Chtěla bych se zeptat menses mám pravidelně ale 29.5 sem ji měla...

Potíže po angíně

Dobry den,je mi 14let asi před 2tydnama sem měl anginu a dostal sem antibiotika.Od...

Vodní kýla

Dobrý den.Manželovi zjistili vodní kýlu.Chtěla jsem se zeptat zda může nosit...

Bolest na hrudi špatné dýchání

Dobrý den už 4 měsíc mám problém s dýcháním nemůžu nabrat ten jakoby pravý pořádný...

Krvácení z penisu


Průjem

Je mi 18 let. Od dubna jsem po lehké střevní viróze trpěla až do července průjmem....

Matrace se mohou stát zimním útočištěm roztočů

Domácí roztoči jsou významným zdrojem alergenů v našich příbytcích. Nejvíce...

Alkohol, marihuana

dobrej tady piotr ja sem nemyslel mihat alkohol s marihuanom ale jak byh misco...

Bolest pod prsem

Dobrý den, už pár dní mě bolí bezprostředně pod levým prsem. Když si sáhnu...

Krvácení z nosu

Dobrý den, před dvěma měsíci mi 2 dny po sobě tekla krev z nosu a dnes znovu,...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×