Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kašel a jiné obtíže - vysoký krevní tlak

Plíce, dýchání Iveta 27.12.2018

Dobrý den, ráda bych si trošku objasnila svoji situaci. je to již 5. týden, co mě sužuje pravděpodobně nějaká viroza. Začalo to suchým, dávivým kašlem, až na zvracení, vracelo se to v různých intervalech. V lékárně cucací tablety, tussin, nic moc...sem tam jsem už i vykašlala, ale vrátilo se to znova do stejného stavu. u mudr na crp nic. Poslala mě po 4 týdnech na spirometrii a ekg plic. Tam v rámci možností vše ok. Nyní sem tam vysmrkám hustou rýmu, někdy zalehlé uši. A kašel je více vlhčí, piju bylinky, cucám tablery, občas cítím hlen v krku nejde ani ven ani dovnitř, někdy zase z ničehonic dávivý kašel.---pocit suchosti v krku.
Do toho jsem měla problém i s tlakem dopo stále oki a po té 16h lítal v rozmezí 140/95 i výš třeba několik hodin. Jeden den jsem si volala rychlou., to mi vyletěl až na 175/117, ale myslím, že to byl stres, bylo mi divně, do toho jsem nechala tel v práci, doma se změřila vyšší tlak a za chvíli hups a bylo to.... Nedávno jsem měla holter, kde výsledek byl 126/87 denní průměr. Nyní zase pár dnů tlak v normě, ráno nožší, odpo do 140/90 někdy mívám vyšší dolní třeba 126/92....Tepy sem tam vyletí, jinak průměr kolem 74....Mudr mi předepsal concor, ale zatím se mi do něho nechce, neboť ty výkyvy mám jen někdy. Za měsíc znova holter...Nemůže to být i z té virozy dlouhodobé? Jsem už z toho unavená a kdysi jsem se léčila s pan. ataku, tak se občas dokážu docela dobře vyschízovat, takže tlak hupsne, někdy po neurolu 0,25 je do hodiny zase v normě.
Nechci brát léky zbytečně. Ráno mám běžně tlak kolem 115/75, tep kolem 62 i dopoledne...Zjistila jsem, že když se mění počasí, mám i ten tlak zhoršený, ale většinou odpolední,večerní hodiny....
Nevím, co bych ohl té virozy měla ještě podstoupit, jsem už z toho neklidná, působí to dle mě na celé tělo. Do práce chodím, ač teď jsem byla 7 dní doma, z toho 3 dny proležela, že to bude ok a nic:-(....ještě mívám extrasystoly jak komorové, tak ty druhé benigní, ale ne denně někdy několik týdnů v kuse, pak nic a nebo sem tam...
Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý večer,
začnu Vaším problémem s kašlem- je možné, že máte kromě kašle problém s...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Mgr. Anna Prchlíková


Vážená paní, bohužel máme o Vás informace jen kusé - také se vyjádřím nejdřív ke kašl...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vysoký krevní tlak
Dobrý den, na zvýšený krevní tlak beru ramipril 2.5...
Vysoký tlak krevní
Dobrý den, užívám léky na vysoký tlak - Micardis,...
Vysoký tlak krevní
Dobry den,jmenuji se Jan,trapi me asi dva tydny bolest...
Vysoký krevní tlak a tepová frekvence
Rychlý tep srdce a třes celého těla Dobrý den, Od...
Vysoký tlak krevní
dobrý den, je mi 64 let a léčím se s vysokým krevním...
Vysoký krevní tlak
Dobrý den ,mám takový problém již asi třetím rokem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kašel a další obtíže

Dobrý den, před rokem a půl se mi před porodem udělala rozsáhlá trombóza končetiny...

Kašel a dušnost

Dobrý den, aktuálně již 2 týdny mě trápí dušnost, velmi lehký kašel a poslední...

Kašel a dušnost

Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila už delší dobu mám astma a i uzkostnou...

Kašel a dušnost

Dobry den Uz tak dva mesice možná dele kaslu az se dusim a nemuzu popadnout...

Kašel a dušnost po infekci koronavirem

Dobrý den, 9.10. mně vyšel pozitivní test na koronavirus. Průběh nemoci byl...

Kašel a expektorace

Dobrý den, za přílohu se omlouvám, je to opravdu odporný pohled..jsem z toho...

Kašel a horečka

Zdravim, vcera jsem mel horecku cca 39,2 stupne. Dnes jsem v poradku ale cely...

Kašel a horečka

Syn se vrátil z Holandska s 3 dny trvající horečkou, hlenovitým kašlem.Návštěva...

Kašel a chrapot

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak mám to astma a i k tomu chraptim. Myslíte...

Kašel a jeho léčba

Dobrý den. Mám jen dotaz. Mohu k nápoji ACC long hot drink, který si dávám jen...

Kašel a jiné obtíže.

Dobrý deň, ja som už písal ohľadne dlhodobého kašľa, dotaz #376072, aj keď...

Kašel a klimatizace?

Dobrý den, prosím o radu - od června letošního ruku mam kašel. Kašlu od té doby,...

Kašel a knedlík v krku

Dobré ,krásné odpoledne :-) Chtěla jsem se zeptat,již delši dobu mě trapi kašel,mam...

Kašel a nález na rentgenu

Dobry den mam prosbu mela jsem dva mesice kasel na navsteve u obvodni lekarky...

Kašel a nález na RTG snímku

Dobrý den, syn 9 let neustále kašle. Byli jsme na rtg, ale lékařka řekla, že...

Kašel a nejasné imunoELFO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li jsem léčena správnými antibiotiky....

Kašel a nevolnost

Dobrý den, již asi 3-4. týdnem mě trápí nevolnost a nepříjemný kašel, který...

Kašel a opakované užívání antibiotik

Dobrý den,mám 3,5 letá dvojčata a neustále marodí s kašlem.Naposledy jedna dostala...

Kašel a pálení

Dobrý den, již delší dobu mě při kašli pálí na levé straně, myslím si, že jsou...

Kašel a pálení

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně pálení na plicích. Včera večer jsem...