Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kdy můžu otěhotnět po operaci bederní páteře?

Kateřina . 28.9.2015

Dobrý den, v srpnu 2015 jsem prodělala operaci nestabilní zlomeniny L3, stav byl řešen transpedikulární fixací L2-L4 se spongioplastikou. Chtěla bych se zeptat za jak dlouho po operaci je vhodné otěhotnět? A jaké rizika mohou nastat a jestli je nutné rodit císařským řezem?

Odpovídá:

MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgické oddělení, Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnice v Plzni

Dobrý den, přesně určit dobu asi nelze. Je vhodné, aby byla operovaná krajina již zhojena i kostním srůstem. Běžně kolem 3 až 6 měsíců po operaci bývá zhojení kvalitní. Obecně lze říci, že při kvalitně ošetřené a zhojené zlomenině střední bederní páteře nejsou žádná rizika vázaná na těhotenství a porod. Porod je určitě možné vést klasicky, v tom Vám ale poradí lépě porodník.

Související dotazy

Bolesti bederní páteře
Dobrý večer, prosím o vysvětlení mé diagnózy, již...
Operace páteře
Dobrý den chtěla bych se zeptat..mám 14 dní po operaci...
Muzu otehotnet, kdyz jsem si dala sperma do pochvy?
Dobrý den, chci se zeptat, zdali muzu otehotnet, kdyz...
Bolesti bederní páteře
Dobry den, porosim vas o vas nazor, mam velke bolesti...
Můžu otěhotnět, když beru antikoncepci?
Dobrý den můžu otěhotnět ikdyž beru antikoncepci (jangi)...
Bolesti bederní páteře
Dobrý den, Mám dlouhodobé bolesti bederní páteře,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kdy mohu na slunce po ATB

Dobry den, beru 5 dni antibiotika Ciplox 500 na zanet mocoveho mechyre. Posledni...

Kdy mohu očekávat menstruaci po revizi

Zdravím, před šesti týdny jsem podstoupila revizi dělohy po porodu. Zajímalo...

Kdy mohu otehotnet

Dobry den mam problem uz pres rok se snazime mit s pritelem dite a porad nic....

Kdy mohu otěhotnět po operaci žlučníku?

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat v 20.červenci jsem podrobila laparoskopii operaci...

Kdy mohu otěhotnět po vysazení HA?

Dobrý den,od porodu v r.2002 jsem užívala HA-Lunafem.S přítelem plánujeme rodinu,a...

Kdy mohu užít hormonální antikoncepci po použití postironu?

Dobrý den, plato HA jsem dobrala 13.11. (následoval týden vynechání HA), ale...

Kdy mohu začít brát HA

Dobrý den, mám velice nepravidelnou menstruaci. Například tři měsíce ji mám...

Kdy muzu otehotnet?

dobry denpred 2 mesice jsem podstoupila konizaci delozniho cipku,pred 2 tydny...

Kdy můžeme pracovat na miminku?

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat, když teď v říjnu vysadím antikoncepci (...

Kdy můžu dělat nejdříve těhotenský test?

Dobrý den, chci se zeptat, kdy můžu nejdříve udělat těhotenský test? Menstruace...

Kdy na kolonoskopii?

Dobrý den, absolvoval jsem anoskopii - bez nálezů. Doktor mi i tak z preventivních...

Kdy na konizaci?

Dobry den, chtela bych se zeptat. Na cytologii mne opakovane vyslo lsil vcetne...

Kdy na kontrolu?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dcera se mi narodila 5.1.2008,v porodnici byla...

Kdy na preventivní gynekologickou prohlídku a kdy očkování proti HPV

Dobrý den. Docitala som sa zevraj žena už od 18teho roku života bez ohladu na...

Kdy na slunce pri ATB

Dobry den uzivam Klacid SR na pozit.Borelie.Dostala jsem 2 baleni a doberu...

Kdy na test

Zdravím. Za jak dlouhou dobu mám jít na hiv test po orálním styku? Byl to orální...

Kdy naplánovat hysteroskopii?

Dobrý den, mám za sebou 2. zamlklý potrat v 6. tydnu, při ultrazvuku bylo zjištěno,...

Kdy nastane zlepšení stavu po nasazení Cipralexu?

Dobry den pane doktore, nedavno jsem vam psala dotaz ohledne toho ze se mi rozjely...

Kdy nechráni hormonální kontracepce?

Předem mockrát děkuju, za odpovědění na dotazu.. Děkuji.. Chtěla jsem se ještě...

Kdy nejdříve otěhotnět po císařském řezu?

Dobrý večer, mám na vás prosím dotázek..Jsem 4. měsíce po císařském řezu..s...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×