Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kliště

Helena P. 17.7.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, před 6 týdny jsem měla klíště na prsu,týden na to, jsem nemohla došlápnout na patu,na lýtku se mi udělal červený pruh, který zmizel a na nártu se mi přes celý nárt udělal červený pruh, a ztvrdla mi na nártu žíla, kolem kotníku mírný otok. Dr usoudil, že je to infekční zánět povrchových žil, ale netušil,kde bych k tomu mohla přijít.Dostala jsem Azytromycin na 3 dny.Asi týden jsem měla mírně zvýšenou teplotu. Od té doby, je to již tedy 5 neděl nohu mažu, beru různé potravinové doplňky jako Detralex.Žíla nemizí, stále bolí a ztvrdnutí se ještě prodloužilo kolem kotníku, který otéká a hodně uvnitř kotníku bolí. Mám nosit kompresní punčochu.K tomu mě ještě bolí hlavně v noci, rameno.Jsem unavená, usínám ještě s nohama na zemi. Může to mít souvislost s klíštětem? Děkuji HelenaN

Odpovídá:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, zánět žil může vzniknout při jakémkoli oslabení či probíhajícím zánětu v těle. Ve Vašem případě by bylo při možné borrelióze. Doporučovala bych vyšetření na protilátky proti borreliím. A protože se objevuje zatvrdnutí žíly, doporučuji vyšetření žil dolní končetiny ultrazvukem. Při zatvrdnutí žíly může se rozvíjet tromboflebitida a pak by bylo potřeba zahájit i léčbu na ředění krve. V případě pozitivní borreliózy je 3 denní užívání Azitromycinu nedostačující. Únava je vždy známkou, že si tělo potřebuje odpočinout. Aby mělo dost sil na regeneraci a uzdravení. MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Klíště
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zda je možné,že by se...
Klíště
Dobrý den, syn se vrátil z venku a hned se šel sprchovat....
Klíště
Dobrý den, dnes jsem měl klíště, ale když jsem ho vyndával...
Klíště
Dobrý den, dnes ze mě odpadlo již nacucane klíště,...
Klíště mezi prsty
Dobrý den, dnes jsem si vytáhl klíště, které se nacházelo...
13.6. jsem si vytahoval klíště
Dneska 13.6. jsem si vytahoval klíště, když jsem ho...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Klistova encefalitida u 2 letého dítěte

Dobry den, pred 14 dny mel muj 2 lety syn kliste. Pravdepodobne mladsi vyvojove...

Klistovka

Dobry den,chci se zeptat.Pritelkyne ma nejspis klistovku.je mozne abych ji od...

Klíšťata

Je u dítěte nutné očkování proti klíšťatům? Má nežádoucí účinky?

Klíšťata

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouhou dobu po odstranění klíštěte...

Klíšťata

Dobry den, zda se mi, ze se letos hodne premnozila klistata. Casto jezdim na...

Klíšťata

Dobrý den, Slyšela jsem názor jednoho lékaře, že pokud se člověk setkal za život...

Klíšťata

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se postupuje, když po vyndání kíštěte...

Klíšťata

Dobrý den,mám dotaz.Jaké vitamíny,léky dávat dětem 11 a 8let proti klíštatum?Vím...

Klíšťata a B-komplex

Dobrý den, slyšela jsem, že B-komplex funguje jako prevence před klíšťaty....

Klíšťata očkování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám zasebou všechny tři vakcíny na klíšťovku....

Klíště

Dobrý den, 12.8. jsem měla klíště. A na noze jsem měla nejprve klasický štípanec...

Klíště

Dobrý den Před pár dny jsem měl po procházce lesem asi 3 klíšťata jedno z nich...

Klíště

Dobrý den, syn se vrátil z venku a hned se šel sprchovat. Po sprchování jsem...

Klíště

dobrý den, mám 9ti letou dceru, tento týden jsem na ni našla už druhé klíště,...

Klíště

Dobrý den, dceři je 1,5 roku. Je týden po neštovicích a našla jsem jí za uchem...

Klíště

Kouslo mne klíště, po 3 dech se objevil bílý pupínek v místě kousnutí, občasné...

Klíště

Dobrý den, dnes ze mě odpadlo již nacucane klíště, v pátek jsem byla u známých,...

Klíště

Dobry den pani doktorko, rada bych se Vas zeptala, zda pokud clovek nedopatrenim...

Klíště

Dobrý den, zhruba před čtyřmi týdny jsem si vytáhl klíště na levém boku trupu....

Klíště

Dobrý den, dne 21.5. jsem si odstranila klíště z levého ramené, které bylo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×