Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kojení po léčbě rakoviny prsu

Naďa . 10.11.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, jsem pacientka po léčbě rakoviny prsu. Měla jsem chemoterapii, záchovnou operaci (tedy vyjmutí pouze postižené části prsu),ozařování postiženého prsu a pro tuto otázku méně důlažitá část léčby - herceptin a zoladex. Můj dotaz se týká názoru na kojení. Současně jsem přes 3,5 toku po operaci a ozařování a jsem ve 14tt těhotenství. Děkuji

Odpovídá:

MUDr. David Neubert


Dobrý den Jitko. Vaše diagnoza kojení nevylučuje. Vy máte štěstí, že u Vás byla provedena záchovná operace. U mnoha žen často kojení brání vůbec technická nemožnost kojit, to je zejména po radikálních operacích. Zcela jistě jste sledována svým gynekologem a zřejmě onkologem. Kojit po porodu tedy teoreticky můžete, ale je nutné pečlivé sledování prsů - jak výše uvedeno, zřejmě v koordinaci s ošetřujícím lékařem. Rozhodně byste měla být po porodu dále sledována.

Související dotazy

Rakovina prsu
Dobrý den. Přítelkyně s diagnostikovanou rakovinou...
Rakovina prsu
Dobrý den jsem 9 měsíců po léčbě rakoviny prsu stádium...
Rakovina prsu - metastázy v kostech
Dobrý den pane doktore,moc Vás prosím o odpověď. Maminka...
Nádor prsu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc, která...
Otěhotnění při absenci menstruace po rakovině prsu
Dobrý den, po prodělané rakovině prsu před třemi lety...
Rakovina prsu?
Dobrý den, mám rok po druhém porodu (kojení cca3měs.)Doposud...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kojení a těhotenství

Dobrý den, mám 20.měsíců starou dceru, kterou pořád 2x denne kojím.S manželem...

Kojení a umělá výživa

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, máme 8týdenní holčičku, když se nají tak pláče...

Kojení a výživa batolat

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o zodpovězení následujících otázek ohledně...

Kojení a žlučníková dieta

Dobrý den. Kojím tříměsíčního synka a včera jsem měla žlučníkový záchvat. Podle...

Kojení alergického dítěte

Dobrý den, mám pětiměsíčního syna, který trpí od dvou měsíců výraznou vyrážkou....

Kojení během těhotenství

Dobrý den, prosím Vás, chtěla bych se zeptat na následující záležitost. Mám...

Kojení jako prevence před otěhotněním?

Dobrý den.Kojím 17-ti měsíčního syna(ráno, večer, někdy přes den a někdy v noci),...

Kojení miminek

Dobrý den paní doktorko, je doporučený věk, kdy přestat kojit miminka? V jakém...

Kojení po anestezii

mohu kojit když mi bude lokálně umrtven zub-trhání zubu?neškodí to miminku,mám...

Kojení po dlouhé odmlce

Dobrý den! Chci se jen zeptat 13.1.2015 se mi narodila dcera a díky rozpraskaným...

Kojení po prvním roce

Dobrý den, můj dotaz se týká délky kojení, tedy, jak dlouho kojit(18-ti měs....

Kojení po prvním roce

Děkuji za odpověď na můj dotaz, zda je kojení v roce a půl ještě přínosné či...

Kojení po užití drogy

Dobrý den, prosím o radu, za jak dlouho mohu kojit při drogy mnau mnau (mefedron),...

Kojení po užití léku dostinex

Dobrý den, je možné po 4 dny po užití léku dostinex začít znovu kojit? Pokud...

Kojení před narkozou

Dobrý den,máme jít s mým 15-ti měsíčním synem na operaci s nesestouplým varlátkem,ale...

Kojení při salmonelóze

Mám podezření na salmonelózu a kojím. Mohu kojením nakazit svoje dítě?

Kojení při střevní chřipce dítěte

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mohu svou dceru (19 měsíců) i přes její...

Kojení při užívání Medrolu

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Mám revmatoidní artritidu na kterou...

Kojení s adenomem hypofýzy

Vážená paní doktorko, jsem ve 33tt. gravidity, dle MRI z 21.11.2012 max.rozměr...

Kojení s antibiotiky

Dobrý den, Mám skoro 3měsíčního syna, který byl dosud plně kojený. Asi v druhém...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×