Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kolísání menstruačního krvácení

Gynekologie Zdenka 19.12.2019

Dobrý den,

je mi 31 let. Před 2 lety jsem vysadila HA (po 10 letech užívání). Menstruace se dostavila v pořádku a byla vždy pravidelná (+ - den). V posledních měsících se mi ale stává, že se první příznaky (bolest prsou, špinění) dostaví velice rychle od posledního dne předchozí menstruace (po 16 - 17 dnech). Následně pak i 3 - 4 dny pouze "špiním", nebo příznaky zcela utichnou a až čtvrtý, pátý den se teprve dostaví silné krvácení.

Konzultovala jsem toto i se svým gynekologem, který mi řekl, že je toto normální a nemám se znepokojovat.

Ale například tento měsíc se bolest prsou a špinění dostavilo 26. den cyklu. Špinila jsem první den, následně nic, potom asi čtvrtý den....Nyní je to šestý den a krvácení se stále neobjevilo.

Chtěla bych tedy poprosit o další názor (protože ani ve svém okolí neznám jinou ženu, která by s tímto měla zkušenost).

Mockrát děkuji.

S pozdravem
Z.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Zdeňko.
I já si myslím, že se jedná o normální průběh. Menstruační cyklus je citlivý na různé vlivy, které vychází jak z Vašeho těla, tak ze zevního prostředí. Nicméně nejsem gynekolog, tak dotaz předávám k odbornému vyjádření specialistovi. Vyčkejte na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

MUDr. Lucie Králíčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková


Dobrý den Zdenko, děkuji za Váš dotaz. V prvé řadě si raději udělejte těhotenský test. Vzhledem k tomu, že máte menstruační cykly krátké a najednou se dostavilo pouze špinění a to o několik dní později, než jste zvyklá. U ženy Všeho věku musíme vždy v prvé řadě myslet na možnost těhotenství včetně toho mimoděložního. Pokud se těhotenství nepotvrdí a menstruace se dostaví, tak dále bych doporučila kontrolní ultrazvuk těsně po menstruaci, kdy je děložní sliznice nízká a je na ní nejlépe vidět např. endometriální polyp ( nezhoubný slizniční výrůstek), který je někdy příčinou špinění či intermenstruačního krvácení. Ten se případně odstraní při hysteroskopii. Další příčinou nepravidelného a silného krvácení může být i myom dělohy. Jestliže Vám ale lékař řekne, že na ultrazvuku nic podezřelého nenašel, je možné, že je příčina čistě hormonální.
Tímto problémem trpí mnoho žen, není to nic neobvyklého, ale chápu, že je to dost obtěžující v běžném životě. Na úpravu cyklu lze zkusit užívat hormonální léčbu např. Duphaston, Utrogestan...nicméně to musí určit Váš lékař, zda by to byla vhodná léčba i pro Vás. Dále je možné koupit si přírodní preparáty např. Gynex, pokud se chcete vyhnout lékům.
Přeji Vám hezký den, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Krvácení během menstruačního cyklu
Vážená paní lékařko/ pane lékaři prosila, bych Vás...
Ovulace a délka menstruačního krvácení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně delší menstruace....
Stav po subarachnoideálním krvácení
Dobry den, asi 3tydny od tohoto eeg jsem mela SAK krvaceni...
Rada ohledně mimo-menstruačního krvácení
Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila ohledně mimo...
Změna menstruačního krvácení
Dobrý den chtěla jsem se zeptat měla jsem minulý měsíc...
Krvácení
Doplnění mého dotazu, k silnému krvácení s chuchvalci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Koliky kojence, zvracení po jídle i mezi jídlem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nemáte z praxe vyzkoušený recept na zvládnutí...

Koliky po operaci žlučníku

Dobrý den, je mi 18 let a 16.10 jsem prodělala laparoskopickou cholecystektomii,...

Koliky u kojence

Dobrý den,máme 38 dní staré miminko, které naspí za den cca nejvice 6hod.je...

KOlísající hodnoty INR

Dobrý den. V prosinci 2017 mě byla zjištěna srdeční aritmie. byla jsem týden...

Kolísající teplota


Kolísající tlak

Chtěla bych se zeptat na tlak svého tatínka: Ráno mívá normální (např. 115/75),...

Kolísající tlak a vysoký nitrooční tlak

Dobrý den, ještě jednou se obracím s dotazem na Vás ohl. výše tlaku normálního...

Kolísání hormonů

Dobrý den pane doktore. Prosím o Váš názor. Je mi 29 a přiteli 27. Jsme oba...

Kolísání krevního tlaku

Dobrý den chtěl, jsem se zeptat, když si naměřím tlak systolický 114 Dia 76...

Kolísání krevního tlaku od velmi nízkého po velmi vysoký

Dobrý den, měřím si dlouhodobě průběžně TK. Je mi 67 let. Tlak se v poslední...

Kolísání PSA a prostata

Od svých 49 let ( celkem 9 let) jsem sledován urologem pro zvýšené PSA 4,5...

Kolísání teploty a bolest zad

Dobrý večer, ( předem se omlouvam jestli jsem svůj dotaz nezaradila správně)...

Kolísání teploty u miminka

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně 5,5měsíční dcery. U naší dr.jsme byli,ale...

Kolísaní tepu

Dobrý den. mám problém a potřeboval bych poradit. Když si nahmatám tep tak cítím...

Kolísání tlaku

Dobrý den léčím se s hypertenzí již 6let byla jsem na různých vyšetřeních výsledek...

Kolísání tlaku

Mám 79 let, 7 roků se léčím na nedomykavost chlopní 2-3, vysoký tlak a cholesterol....

Kolísání tlaku během dne a léčba

Obvodní lékařka mi naměřila vyšší tlak a poslala mě na kardiologii. Tam mi sdělili,...

Kolísání tlaku krve

Dobrý den,poslední dobou mám problém s tlakem.Ráno ,než vstanu a změřím si tlak...

Kolísání tlaku v těhotenství

Dobrý den, jsem v 28 -29 týdnu těhotenství, čekám dvojčata a poslední týden...

Kolísání tlaku, studené ruce

Dobrý den, je mi poněkud nevolno a ráda bych se zeptala, zda to podle Vašeho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Je možné zjistit prokazatelně osteoporozu z běžných rtg snímků


Bolest břicha zřejmě po cvičení

Dobry den, jiz mesic a pul me trapi bolest bricha, ale takova jako kdyz to prezenete...

Boulička na pravé straně stydkého pysku

Dobrý den, je to zhruba týden, co jsem si ve sprše nahmatala bouličku na pravé...

Impetigo

Dobrý den, můj syn /8let/ se vrátil dnes ze školy v přírodě a v podpaždí má...

Krevní tlak

Dobrý den, poslední dobou si často měřím hodnoty krevního tlaku pohybujicí...

Bolesti končetiny, ramene, teplota, exantém

Dobrý den, mám čtyři dny trvající bolesti levé dolní končetiny při pohybu i...

Cysta na vaječníku a otěhotnění

Dobrý den, je mi 30 let, již asi 5 měsíců mám cystu na levém vaječníku v průměru...

Sex

Dobrý den, Už delší dobu mě trápí jeden problem a až do dnes sem nevěděl jak...

Šupinky v bradavce

Dobrý den, Chtela bych se zeptat ohledně šupinek v bradavce, nejvíce mám na...

Bolest břicha po cvičení

Dobry den pred par dny jsem zacala cvicit uz jsem prestala protoze me zaclo...

Opakované vaginální infekce

Dobrý večer, mám už 20 let chronické záněty pochvy (zevnitř i z vnějšku), doprovázené...

Podezření na těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat zda mohu být těhotná. Brala jsem HA 5 let teď jí již...

Problémy s předkožkou

Dobrý den, Při přetažení předkožky za erekce to jde, ale s větší bolestí (ještě...

Bolest stydké kosti v graviditě

Dobrý den, jsem v 27 týdnu těhotenství a již několik týdnů mě trápí bolest na...

Suchá kůže

Dobrý den, mám už delší dobu problém se suchou, svědivou kůží. Na prstu ruky...

Bolest břicha

Dobrý den, je mi 35let. Mám bolesti břicha na levé straně v úrovni pupku asi...

Podezření na tříselnou kýlu

Dobry den, jsem 10 mesicu po porodu, dite taham nekolikrat denne do 4. Patra...

Podezření na žaludeční vředy


Najedenou mám strach úplně ze všeho


Bolest v podbřišku a třísle


Reklama