Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kompulze

Psychiatrie Daniel 6.7.2017

Dobrý den. Trpím obsedantně kompulzivní poruchou a beru na to antidepresiva Sertralin 100 mg každé ráno dva, a antipsychotika Medorisper 1 mg každý večer jeden. Takto to beru už druhý rok. První čtyři měsíce jsem vůbec nepil alkohol, nanejvýš Birrel. Pak jsem si ale na jedné akci dal víno a hrozně se opil. A to je můj problém. Možná bych měl přestat pít, ale i když si dám pauzu, tak o to je to potom horší. Přece nemůžu nevypít už nikdy ani kapku. Nejsem závislý. To ne. Bylo-li by to nutné, ihned to ukončím. Jde mi jen o to, že sice vypiju třeba čtyři deci vína, nebo tři až čtyři piva. Má doktorka mi řekla, že tři piva za týden nevadí. Jde mi o to, nakolik toto pití ovlivňuje mé orgány. Především játra. Sice beru léky, ale občas se dostavují divné stavy úzkosti, kterým nechci říkat deprese, ale hodně se jim to přibližuje a pivo mi vždy zlepší náladu. Po fyzické stránce se cítím dobře. Nic mě nebolí. Jen jsem po těch lécích hodně přibral. Když poradíte, budu rád. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na začátku je potřeba říci, že je možné žít zcela bez alkoholu, jsou mezi námi lidé stoprocentně abstinující a žijí normální život. Pokud si opravdu dáte jen 3 piva za týden, tak se nic nestane, ale je to hraniční limit. Pokud se cítíte dobře fyzicky, začněte sportovat, budete mít menší chuť na alkohol, lepší náladu a udržíte váhu. Obsedantně- kompulzivní porucha může být nutkavost na cokoliv, o tom nepíšete, možná by vám kromě psychiatra pomohl i psycholog. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Nakažení se od vpichu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Předem...
Úzkostná porucha
Dobrý den. Psychiatrem mi byla diagnistikovana generalizovana...
Možný úraz hlavy
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc,...
Obava z aneurysmatu
Dobrý den, rád bych Vám řekl svůj příběh a poradil...
Obsedantně kompulzivní porucha
Dobrý den, Mám dotaz ohledně mé neurotické poruchy....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kompresivní zlomenina obratle, zákaz sedět

Chci se zeptat mám kompresivní zlomeninu obratle L5 po pádu z 5 patra jaktože...

Kompresivní zlomenina obratle?

Dobrý den, před 3 týdny jsem po jednom náročnějším cvičení začala cítit bolest...

Kompresivní zlomenina TH4 obratle

Dobrý den, po pádu na bruslích jsem utrpěla kompresivní zlomeninu TH4 obratle....

Kompresna zlomenina bedrovych stavcov L1-3

Dobry den pred 7rokmy som utrpel kompresnu zlomeninu bedrovych stavcov L1-3,nasledne...

Kompresní podkolenky

Co můžu užívat proti bolesti kyčle než půjdu na implntaci TEP kyčle vpravo proti...

Kompresní punčochové kalhoty II.

Dobrý den, z důvodu špatné funkce lymfatických žláz v nohách mi lékařka předepsala...

Kompresní punčochy

Dobrý den, mám křečové žíly pod hýždí (v místech mezi pochvou a třísly) v oblasti...

Kompresní punčochy po AS kolene

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se zeptala, jak dlouho je třeba po AS kolene...

Kompresní punčochy po operaci křeč.žil

Dobrý den, je to 14 dní co mi operovali klasicky chirurgicky křečové žíly na...

Kompresní zlomenina L1, L2, tříštivá zlomenina křížové kosti

Dobry den,mam stabilni kompresivni zlomeninu těl obratlu L1 a L2.4 dny jsem...

Kompulzivní porucha

Dobrý den, paní doktorko. Trpím obsedantně kompulzivní poruchou. Projevuje se...

Komresni navleky na krecove zily

Dobry den pane Julinku, pred nejakou dobou jste odpovidal na muj dotaz ohledne...

Komunikace a uzkost

Dobry den.Posledni cca 4 mesice mam problem s komunikaci s lidma ve spolecnosti.Driv...

Komunikace dutiny ústní a vedlejší dutiny nosní

Dobrý den, po extrakci levé horní stoličky u mě došlo k oroantální komunikaci,...

Komunikace dutiny ústní a vedlejší nosní dutiny

Dobrý den. Na jaře jsem byla u zubaře na extraxci 6 vpravo nahoře. Krátce nato...

Komunikace mezi lékařem a pacientem

Dobrý den Byl jsem u svého praktického lékaře, aby mne poslal na preventivní...

Konbinace dvou druhu antibiotik a slunce

Dobrý den, beru Fromilid a zároveň Duomox /na helicobactera/, mohu pri lecbe...

Konce

Dobrý den, děkuji za předešlou odpověď. 1. Chci se zeptat, s čím by mohlo...

Koncem listopadu se mi na zadní straně kolena udělal flek 10x15 cm

Dobrý den, Koncem listopadu se mi na zadní straně kolena udělal flek 10x15...

Koncentrace malých bílých pupínků-teček na penisu

Dobrý den, asi před 1-2 měsíci jsem zpozoroval několik míst koncentrace malých...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neléčená varikokéla

Dobrý den, chtě bych se zeptat jestli může mít neléčená varikokéla nějaké následky,...

Pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech

Mám pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech a v nose.Byl jsem u obvodní lékařky...

Menstruace dvakrát do měsíce


Sinus pilonidalis

Dobrý den, včera jsem objevil díru u kostrče.. podle hledání na internetu...

Bolest hlavy za okem

Dobrý den, dlouhodobe s ruznymi přestávkami trpím bolesti hlavy. Bolest se vyskytuje...

Černé rty

Dobrý den. Zjistil jsem, že mi začaly černat rty, měl jsem problémi z ledvinami...

Štítná žláza - nízké hodnoty FT4, TSH v normě

Dobrý den, byla mi diagnostikována hypotyreóza. Mám nízkou hladinu FT4 - 8,...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Zvýšené jaterní testy

Velmi Vám, paní Prchlíková, děkuji za obsáhlou odpověď. Ráda bych Vám ještě...

Protilátky proti žloutence

Dobrý den, Na předoperačním vyšetření krve mi bylo zjištěno: Hepatitida anti-HAV...

Palpitace

Dobrý den, již dva týdny mě trápí velmi zvláštní obtíže, se kterými jsem se...

Hormony štítné žlázy

Dobry den, pri alergologickom vysetreni mi vysli zvysene a-TPO 18 a TSH 0,51....

Motání hlavy

Dobrý den, první obtíže začaly bolesti ucha a pak následně zalehnutí, tlak a...

Trhlina řitního otvoru


Tlak na hrudi

Dobry den, prosim o radu. Uz par tydnu me trapi tlak na hrudi. Ze zacatku jsem...

Penicilin a mléčné výrobky


Pálení a zarudnutí obličeje

Dobry den. Mám dotaz na Pana lékaře.Manželce je 46 let.Celí měsíc má docela...

Operace žil

Dobrý den, moje problémy jsou naběhlé žíly v oblasti levého kotníku a nártu....

PIASCLEDINE 300


Pupínky nalité vodou

Dobrý den, už jsem Vám psala a posílala i fotky a zapoměla jsem Vám napsat,že...

Reklama