Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kratce po infarktu - nutnost ocni operace

Vnitřní lékařství Pavel 23.1.2019

Dobrý den,
dne 16. 8. 2018 jsem prodělal infarkt myokardu a dne 30. 1. 2019 mám operaci glaukomu levého oka.

Léky, mimo kapek do očí:
BRILIQUE 90 MG (1 – 0 – 1)
GODASAL 100 MG (0 – 1 – 0)
PANTOMYL 40 MG (1 – 0 – 0) od 28. 12. 2018 (namísto CONTROLOCu 40 mg)
ROSUCARD 20 MG (0 – 0 – 1) od 1. 10. 2018 (namísto SORTISu 40 mg)
TRITACE 2,5 MG (0 – 0 – ½)
Concor COR 2,5 MG (½ – 0 – 0) od 10. 1. 2019

Ve čtvrtek 24.1. mám mít poslední dávku Brilique a Godasalu a po operaci glaukomu mám opět začít brát Godasal + Brilique, dobrat balení a vysadit. Původně jsem již Godasal a Brilique neměl po operaci oka už nadále brát.

Po dohodě s mým praktikem budu od 25. 1. 2x denně aplikovat Clexane 60 mg. (tak, jak bylo v původní zprávě ze dne 1. 10. 2018)

Plánovaná operace Glaukomu byla z důvodu prodělání infarktu posunuta na závěr ledna.

Můj dotaz zní:
- je vhodné vysadit Godasal + Brilique tak brzo po infarktu myokardu, když se všude uvádí roční užívání?
- je bezpečné vysadit Godasal + Brilique a nahradit je Claxane z důvodu operace glaukomu, nebylo by vhodné operaci glaukomu ještě o pár měsíců posunout?

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobry den,pane Pavle zalezi jednoznacne na nalehavosti ocni operace.Skoda,ze jste neprilozil take nejaky ocni nalez - z kardiologickych jsem vypochopil,ze bude potreba lecbu redeni krve vysadit (to neni nutne napriklad u operace sedeho zakalu,ale u glaukomu muze byti jiste situace jina).Nevim zda bude operace provadena v celkove anestezii nebo pouze v mene zatezujici - lokalni.Kazdopadne stran operaci po infarktu obecne plati,ze prvni tri mesice po srdecni prihode lze operovat jen z velmi vaznych duvodu.Ve vetsim casovem odstupu jiz takove riziko urcite neni,zvlaste pokud je Vas stav po infarktu priznivy,stabilizovany (nemate bolesti na prsou,zvladate puvodni namahu,apod.).Postup s vysazenim leku i jejich nahrada nizkomolekularnim heparinem je v poradku, nebojte se.Brillique se uziva dle indikace kardiologa po angioplastice obvykle 6-12mesicu.Godasal (ci jinou kyselinu acetylsalicylovou) mate po infarktu jiz naporad.S pozdravem MUDr.Tomandl

Související dotazy

Kameny ve žlučníku,nutnost operace
Dobrý den, v příloze posílám lékařskou zprávu...
NImesil a riziko infarktu, mrtvice
Dobrý den. Ráda bych se zeptala,zda mohu bez obav užít...
Oční migréna
Dobrý den, už delší dobu mě trápí problém s očima,...
Oční záblesky
Hezký den, chtěl bych poprosit o radu, nasměrovat (neurolog,...
Oční vada
Dobrý den, dcera (4 roky) od 1roku nosí brýle. Oční...
Oční obtíže při práci s počítačem
chtěl bych jse zeptat zda mohu mit poruchu z počitače...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kožný problém

Dobrý deň! Mojho priateľa začala najprv svrbiť koža, urobili sa mu vyrážky,...

Kožný vred

Dobrý den. Promiňte že vyrušuji ale mám vlastně už delší dobu problem s tím...

Kožovité pupínky v oblasti genitálií

Dobrý den, je mi 20 a mám takový problém. Už několik týdnů se mi v oblasti...

KP ruky

Dobrý den. Dne 29.5 2013 jsem byla na operaci ruky KT. Teprve 11.,6 mi vyndají...

KPR

Dobrý den, slyšela jsem, že se nyní doporučuje při poskytování první pomoci...

Krabičková dieta

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli mam dál pokračovat v krabičkové dietě....

Krácení

Dobrý den, začala jsem mírně krvácet uprostřed platíčka HA, nejdříve byla krev...

Krácení z konečnímu

Dobrý den, je mně 43 let, nekouřím, nepiji, mám sedavé zaměstnání, lehkou nadváhu,...

Králík v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu. Jsem těhotná 6 týden, chovám zakrslého králíka, je...

Kraniotrauma

Dobrý den, rád bych se zeptal na můj úraz který sem prodělal při pádu ze schodů....

Krátce trvající erekce

Dobrý den, s přítelkyní jsme měli sex, ale vše nešlo úplně podle našich představ....

Krátery a čepy na mandlích

Dobrý den. Včera jsem dobrala antibiotika (duracef), na ORL mi je předepsali...

Krátery na nohou po vykoupání, svědění, zápach

Dobry den, po vykoupání se mi na nohou tvoří tyto krátery viz fotografie, koupil...

Krátká a slabá menstruace

Dobrý den chtěla jsem se zeptat čtyři roky mám krátké menstruace pouze 2 dny...

Kratka a slaba menstruace

Dobry den! Mozna je to uplne normalni, ale chtela bych se zeptat: je mi 25let,...

Kratka asi uzdicka mali varlata

Dobry den pane doktore. Mam kratkou asi uzdicku na penisu ??? Predkozka niz...

Krátká erekce

Dobrý den - fakta1)25 let, uspokojuji se v leže(každý 2 dny-cca 5 min) erekce...

Kratka frenula

Dobry den. Chci se zeptat na mou kratkou frenulu... Vse naznacuje ze ji mam...

Krátká luteální fáze

Dobrý den, pokoušíme se o miminko, ale nedaří se. Váhu mám optimální BMI 23,...

Krátká luteální fáze a plodnost

Dobrý den, paní doktorko, je mi čerstvě 39 let, rádi bychom s manželem měli...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest levého stehna

Dobrý den, již měsíc mám nesnesitelné bolesti v levém stehně cca uprostřed přední...

Nevolnost behem spanku

Dobry den, posledni dva tydny se mi tak 2x 3x do tydne dela zle od zaludku asi...

Helikobakter pylori

Chci se zeptat, jestli pomáha vyléčit helicobacter pylori tabletky chios masticha.

Motání hlavy, bolest břicha, průjmy, zvracení


Vysvětlení závěru kardioecho vyšetření: diastolická dysfunkce levé komory

Dobrý den, prosím o vysvětlení závěru kardioecho vyšetření: diastolická dysfunkce...

Trichomoniáza

dobry den, mam dotaz, da se trichomoniaza prenest analnim sexem? nebo pouze...

Glykemický šok

Ráda bych věděla,jak se projevuje a v důsledku čeho vzniká glykemický šok, zda...

Přeleželá ruka

Dobrý den, nechtěně jsem dnes v noci ležela na ruce svému rok a půl starému...

Červený flek na žaludu

Dobrý den. Asi před pěti dny se mi objevil na žaludu červený flek, který nesvědí,...

Červené fleky na obličeji a krku

Dobrý den, zhruba před třemi dny se mi na obličeji objevily takové červené vystouplé...

Natržený křížový kolenní vaz

u syna sportovce MR zjištěn natržený kříž. vaz u kolena.Koleno při běžném pohybu...

Osteochondroza ploténky C 5/6

Moje lékařka nemůže zjistit, proč se mi poslední dobou lehce snižuje tlak, že...

Špatné trávení??

Dobrý den paní doktorko,je mi 16 let a už je to skoro rok co se mi dostavily...

Bulka na lokti

Dobrý den, cca před pár měsíci se mi udělala celkem velká bulka na lokti. Je...

Zánět nosohltanu

Dobry den, jiz treti tyden mam ukrutne bolesti v krku, bez teplot, stery v krku...

Výpary z louhu

Dobrý den, dnes jsem přes odpoledne pracoval s čistícím prostředkem Fredym,...

Zánět močových cest

Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi byla nalezena v moči bílkovina 0-1,...

THC v krvi

Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat před týdnem jsem si dal joint trávy a za...

Bílé tečky na kůži

Dobrý den přeji ,obracím se na Vás ohledně kožního problému ... Už druhý týden...

Bolest v oblasti kyčlí


Reklama
Zavřít