Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Krční myelopatie

Mozek a nervy romana 26.3.2018

dobrý den,
byla jsem na magnetické rezonanc:i diagnoza M501 onemocnění krční meziobratlové ploténky s radikulopatií.
Při první návštěvě lékaře,jsem byla ihned objednána na operaci krční páteře.
a přesto jsem stav konzultovala s jiným odborníkem,který operaci odmítl,že by stejně moje problémy nevyřešila /mravenčení v prstech,bolest v kloubech a kyčlích/ a doporučil mi sledování neurologem kdy my bylo řečeno,že do budoucnosti se operaci nevyhnu,že hrozí uskřípnutí míchy.
Operaci jsem zrušila,ale jsem na pochybách jestli jsem udělala dobře. Lékařská zpráva z z M.R. přiložena v příloze
.Děkuji za odpověd.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

bolesti kloubů a kyčlí samozřejmě s nálezem na krční páteři nesouvisejí, s tím by Vám operace opravdu nepomohla.
Nicméně mohla by pomoci od brnění prstů (pokud brní prsty u horních končetin) a samozřejmě operace zamezí akutnímu útlaku nervů, které vedou směrem do končetiny, už nyní Vám tam vlevo ve dvou úrovních dochází k útlaku nervů, při zhoršování stavu mohou být tyto změny už nevratné.
Stav můžete ještě zkusit zlepšit šetrnou rehabilitací. Ovšem pokud byla již jednou operace doporučena, nevyhýbala bych se tomu. K operacím páteře, resp. míchy, se moc často nepřistupuje, je to cca do 5% pacientů, kteří mají závažné obtíže. K operacím se přistupuje opravdu pouze, pokud je to nevyhnutelné a rizika z poškození míchy jsou bez operačního zásahu vysoká.
Čili pokud se již nějaký neurochirurg vyjádřil ve smyslu, že by byla operace vhodná, věřte tomu, že si nevymýšlí a doporučuje Vám to nejlepší.
Samozřejmě konečné rozhodnutí je na Vás. Pokud budete operaci odkládat, zvyšujete riziko akutního zhoršení i dlouhodobých důsledků.

Přeji brzkou úzdravu a venet. pokud se rozhodnete, tak bezproblémovou operaci.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Neurologie, Rehabilitační lékařství‎, Celostní medicína (Psychosomatika) Pracoviště: Lékařská poradna Ave-Vita-Mea

Paní Romano, z neurologického hlediska je nález na MR dost výrazný hlavně v oblasti mezi 5. a 6.krčním obratlem.
Tam dochází k útlaku nervových kořenů i míchy. Z klinického hlediska to znamená,že z brnění prstů ( pokud se jedná o prsty horních končetin) by postupně došlo k poruše pohyblivosti,síly a šikovnosti rukou a pokud se nález nevyřeší,tak může dojít k obrně ruky. Nervové kořeny jsou schopné regenerace,pokud se jejich útlak odstraní chirurgicky.
Poškození míchy by bylo nevratné.Vy máte nález ,který je řešitelný je zatím řešitelný a mícha být poškozena nemusí.Pokud budou degenerativní změny na krční páteři narůstat,lze očekávat jen zhoršení.
Navíc jste relativně mladá a vaše tělo je schopné si s operací poradit a doléčit stoprocentně.V pokročilém věku může hrozit riziko kardiovaskulárních komplikací či jiných onemocnění.
Takže jako neurolog rozhodně doporučuji operační řešení s následnou rehabilitací.

Brzké uzdravení přeje NOJ

Související dotazy

Myelopatie
Dobrý den byl jsem u lekaře s pocitem slabší výkonosti(...
Myelopatie krční míchy
Dobrý den,parestézie horních končetin mám již několik...
Boulička nad krční mandlí
Dobry den. Posilam 2x fotografii s dotazem: nad pravou...
Zvětšené krční uzliny
Dobrý den, mám mírně bolestivé a zvětšené krční uzliny,...
Zvětšená krční mandle
Dobrý den , Dcera má na jedné straně krku zvětšenou...
MR mozku a krční páteře
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám žádanku na vyšetření...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krční mandle

Dobrý den, neustále jsem nemocná, buď kašel nebo rýma a pravidelně 2-3x do roka...

Krční mandle

Dobrý den paní doktorko,nějak se to na mě sype tak bych Vás chtěla poprosit...

Krční mandle

Dobrý den, skoro před měsícem jsem dostala angínu, lékař mi dal na 10 dní antibiotika...

Krční mandle

Dobrý den, na začátku měsíce března jsem prodělala angínu, brala jsem 7 dní...

Krční mandle - hnis

Dobrý den dnes když sem si čistil zuby dívám se du úst a vidím na levé zřejmě...

Krční mandle - chronická tonsilitida

Dobrý den, dcera trpěla opakovanými anginami (spálové), po tonsilektomii má...

Krční mandle - nádor?

Dobrý den, už delší dobu mám problémy s krčními mandlemi, mám je velmi zjizvené...

Krční mandle a bolest

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně bolesti v krku. Již přes rok mne...

Krční mandle dorostly

Dobrý den, můj 5,5 roku starý syn byl v červenci minulého roku na chirurgickém...

Krční mandle?

Dobrý den. Minulý týden jsem dobrala antibiotika, paní doktorka mi je naordinovala...

Krční napřímená lordosa

Je mi 26 let, můžu hrát ještě volejbal? Bolest a křeče do pusy jsem měla, čeká...

Krční obratle

Dobrý den, je mi 16 a asi před třemi lety jsem skočila "salto" do vody a zavadila...

Krční obratle

Podle rtg mám C3 a C4 prohnuté/vpáčené/ opačným směrem. Celý život spím na břiše....

Krční obtíže

Dobrý den. Už asi od začátku nového roku pozoruju tento podle mě podezřelý vzhled...

Krční obtíže, chronická tonzilitis

Dobrý den mám dotaz ,můj přítel od října kdy měl ,dle mého názoru pásový opar...

Krční operace a omezení v sexuální oblasti.

Dobrý den, mám trochu intimní dotaz, snad to nebude vadit. Můj manžel je asi...

Krčni pater po úrazu hlavy

Dobry den. Vice jak pred mesicem jsem spadla z vysky cca 1,5m na beton. Rovnou...

Krční páteř

Dobrý večer, méla bych dotaz. Už asi necelý týden mě bolí krční páteř, když...

Krční páteř

Dobrý den,moc prosím o přeložení zprávy z MR. Ve srovnání s min MR v roce...

Krční páteř

Dobrý den, Měl bych na Vás dotaz. V srpnu mi bude 24 let a už rok mám problém...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemofilus

Dobry den pan/i doktor/ka. Zacalo ma velmi boliet hrdlo, tak som isla k doktorovi,...

Zánět močových cest a průjem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nyní zánět močových cest a doprovází ho...

Vychýlený pravý bok

Dobrý den, chci se zeptat, již delší dobu pozoruji, že můj pravý bok je hodně...

Puchýřky na prstech rukou a nohou

Dobrý den je mi 13 let a na těle převážně na prstech na rukách a nohách se mi...

Červené tečky na penise


Stres a další potíže

Dobrý den, vím, že bych si sama neměla diagnostikovat nemoc, ale chtěla jsem...

Zlomený nehet

Dobrý den, prosím o radu ohledně nehtu na noze.Zakopla jsem, nehet na palci...

Křupání kloubů v těle

Dobry den, delsi jsem mel problemy s lokty pri posilovaní hlavně pri cvicení...

Těhotenství a žlutý výtok


Tep v uchu nebo co to je

dobry den, uz delsi dobu v pravym uchu slysim neco jako tep takove divne a nahodně...

Černá řídká stolice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, Měla jsem dnes černou řidkou stolici. v...

Menstruace po prvnim pohlavnim styku

Dobry den, Nedavno jsme s pritelem meli prvni pohlavni styk. Bylo to 15. a...

Bolest hřbetu ruky

Dobrý den,celou noc jsem nespala bolestí na horní straně dlaně,tzv.hřbetu ruky,domnívám...

Standardní proces rekonvalescence po totální endoprotéze kyčelního kloubu

Dobrý den.Mamka jde v dubnu na operaci kyčelniho kloubu /výměna na umělý/ a...

Rekace na očkování proti tetanu

Dobrý den,18.2.2010 jsem byla po 12ti letech přeočkována proti tetanu,před očkováním...

Norethisteron

mohu během užívání léku norethisteron otěhotnět, když máme nechráněný sex?

Projevy infekce po revizi dělohy


Antidepresiva a arytmie

Dobrý den,poslední měsíce prožívám silné stresy a doktorka mi předepsala slabé...

Nadměrné pocení u dítěte

Dobrý den, moje dvera (2roky) zapáchá potem.V noci se potí tak,že má uplně...

Zánět ucha

Mám zalehlé pravé ucho už týden. Doktoři mi řekli že to mám z rýmy, což je pravda,...

Reklama