Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Krev

Praktické lékařství Nana . 19.3.2009 redakce uLékaře

Dobrý den pane doktore, měla bych takový dost konkrétní dotaz. Máme 5 a půl měsíční miminko a na doporučení neurologa jsme byli se synem na odběru krve (cca ve třech měsících nezvedal hlavičku... nyní už v pořádku). Naše dětská lékařka, na výsledky krve řekla, že jsou v pořádku (některé hodnoty prý mohlo ovlivnit pití mléka před odběrem (myslím že to bylo, tak asi 2 hodiny před tím) Chtěla bych vědět váš názor na rozbor krve: Dg: R27,8 Výsledky rozboru: /MEZE/ Materiál: Plazma (4094) LACTAT - 2,92 (H) /0,60-2,20/ mmol/l AMONIAK - 33 /9-35/ " Materiál: Sérum (4094) /meze/ STUPEN - HEMOLYSY (0-10) - 0 / - 1/ stupen - IKTERIE (0-20) - 1 / - 1/ stupen - LIPEMIE (0-10) - 1 / - 1/ stupen MOCOVINA - 2,00 L /2,50 - 7,50/ mmol/l KREATININ - 30 /20 - 50/ " SODIK - 139,4 /132,0 - 142,0/ " DRASLIK - 4,54 /3,60 - 5,90/ " CHLORIDY - 107 /97 - 115/ " VAPNIK - 2,54 /2,20 - 2,70/ " VAPNIK KORIG.NA ALBUMIN - 2,56 /2,20 - 2,70/ " BILIRUBIN CELKOVY - 10,5 /5,3 - 20,0/ " ALT - 0,43 / - 0,86/ ukat/l AST - 0,39 /0,27 - 0,98/ " GGT - 0,19 / - 0,57/ " GLYKEMIE - 6,28 H /3,50 - 5,60/ mmol/l ALBUMIN - 39,1 /35,0 - 50,0/ g/l Materiál: krev /4064/ /meze/ LEUKOCITY - 13,1 H /3,6 - 10,0/ x10/9/l ERYTROCITY - 4,61 /4,50 - 6,30/ x10/12/l HEMOGLOBIN - 12,6 L /13,5 - 18,0/ g/dl HEMATOCRIT - 37,6 L /39,0 - 52,0/ % STŘED.OBJEM ERYTROCYTU - 81,6 L /82,0 - 97,0/ fl OBSAH HEMOHLOBINU V ERYTROCYTU - 27,30 /27,0 - 33,00/ picogram KONCENTRACE HEMOGLOBINU - 33,5 /31,0 - 36,0/ gram/dl TROMBOCYTY - 420 /140 - 440/ x10/9/l Prosím jaký je váš názor, je to v pořádku? Děkuji Zuzana

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Trochu vyšší hladina cukru / asi z toho mléka), trochu vyšší leukocyty ( neprodělalo vaše dítě nějakou ifnekci?). Výsledky jsou prakticky v normě, asi bych doporučila kontrolu s určitým časovým odstupem.

Související dotazy

Krev
Dobrý den, dnes jsem byla na krevních testech. Trápila...
Jak je to s darováním krve u jedinců se zvýšeným bilirubinem v krvi ?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s darováním...
Krev ve spermatu
Dobrý den, minulý týden jsem masturboval a při ejakulaci...
Kašlání krve
Dobrý den přeji. Moje maminka (67) před pár dny začala...
Krev ve spermatu
Dobrý den, je mi 25 let a zhruba před třemi týdny...
Krev na konečníku
Při zácpě jsem mněl ve stolici a na konecniku červenou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krem pro atopiky

poradil by jste mi nejaky hydratacni krem na oblicej pro atopika, mame biodermu...

Krém pro problematickou pleť

Dobrý den. Chtěla bych se optat na výrobu domácího krému. Je mi 20 let a mám...

Krém proti opruzeninám a proleženinám

Potřebuji poradit nejaký krém,nebo mast,jako prevenci proti proleženinám a opruzeninám...

Krém proti striím

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat,dostala jsem krém od značky SynCare Striahyal,který...

Kremovani penisu

Dobry den.Posledni dobou mivam suchou pokozku na penise a varlatech.Kremuji...

Kremove kasovite hroudky z pochvy

Dobry den, Prosim Vas o radu. Dnes se mi stalo, ze jsem v oblasti pochvy objevila...

Krémovitý výtok

Dobrý den mám jíž dlouho krémovitý vytok i při menztruaci není to žpatné nebo...

Krémy a spreje na opalování

Dobrý den.Před časem jsem se s Vámi radila jaký bych měla používat opalovací...

Kreni skupina

Dobry den, ja mam krevni skupinu 0 negativni, dite ma po otci plus.Chtela jsem...

Kresby syna

Dobrý den. Jsme pěti členná rodina. Syn 6 3/4 let, syn 5 let a dcera necelé...

Krev

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - od dubna beru na mírnou anémii Tardyferon,...

Krev

dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je možné cítit krev v krku špatně se...

Krev

Dobry den,prosím Vás při odběru krve mi bylo zjištěno,že mám hustou krev a hodně...

Krev

Dobrý den, prosím o vysvětlení, na co by mohly naznačovat zvýšené neutrofily...

Krev

Dobry den,Prosím Vás,mamka bere léky na vysoký tlak.Ted ji zjistili streptokoka...

Krev

dobrý den mám takový dotaz :sedím nebo chvily stojím a najednou jse mi uděká...

Krev

zdravim,proc mi tady mi masturbaci porad tece krev ? mam malou predkozku ? uz...

Krev

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na dvě věci: 1. moje normální rozmezí trombocytů...

Krev

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na názor ohledně krevního obrazu.Červená...

Krev

dobrý den,chtěl bych se vás zeptat,na moje odběry krve,jestli jsou v pořádku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha, teploty, pocit na zvracení, průjem a občasná bolest hlavy

Co mam udelat? Můžete poradit kdyztak jaké prášky podat a co by to mohlo byt?...

Špinění při HA

Dobrý den, druhý rokem beru hormonální antikoncepci Luisea, pravidelně beru...

Klepání rukou

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jaká je příčina klepání rukou a jak se toho...

Bouličky na stydkém pysku

Dobrý den. Na stydkém pysku se mi udělaly bouličky. Na dotek nebolí. Když "dozrají"...

Zvětšené tvrdé uzliny pod uchem

Dobrý den, je mi 24 let a chtěla bych se zeptat, pod uchem u čelisti jsem si...

Zánět žaludku

Prosím o vysvětlení zprávy z gastroskopie a nasledné histologie,děkuji Pasáž...

Krvácení po Lamictalu a antikoncepci

Dobrý den, poprosím Vas o radu. Beru lamictal na epilepsii nyní mam navysenou...

Endometrioza a laparoskopická operace

Dobrý den. Jsem za tři týdny odesílána na laparoskopii kvůli pravděpodobné endometrióze...

Hemoroidy

Dobrý den už sem měla hemeroid kdysi dávno ale ne az takovej , chtěla sem se...

Kontuze ramene

Dobry den chtela bych se zeptat, pred dvema tydny jsem spadla na snoeboardu...

Špinění a krvácení po sexu při HAC

Dobrý den. Již čtvrtým týdnem beru Antikoncepci Verezana. Před ni jsem měla...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli lze docílit nepřetržitého spánku od ulehnutí...

Pálení při močení a svědění

Dobry den, pred tremi tydny jsem mel sex po kterem jsem mel priznaky mykozy....

Prevence

Dobrý den, doteď jsem svým dětem (4 a 7 let) dávala Marťánky a nebyli nemocné....

Helicid 20

Dobry den chtel jsem se jen zeptat jestli z toho leku Helicid 20 muzou byt aji...

Léčba akutní / chronické na chlamydie trachomatis

Je vhodna tato terapie akutní infekce chlamydie trachomatis? (PROSÍM O ODPOVĚĎ...

Operace haluxu

Dobrý den, v říjnu loňského roku mi byl operován halux.Vše údajně proběhlo normálně. Stále...

PIASCLEDINE 300

Dobrý den, byla mi zjistena Chondropatie pately (Wiberg III). Doktor mi predepsal...

Špinění mimo menstruační cyklus

Dobrý den, chci se zeptat v prosinci jsem byla na zákroku s děložním čípkem...

Střevní chřipka?

Ivuš mě moc a moc žádala jestli bych nenapsala za ní, ona sama nesmí a teď se...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×