Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Krev odhalila boreliozu, chlamydie jak pohlavní tak plicní a dále dva streptokoky

Mozek a nervy Petr 22.8.2018

Dobrý den. Je mi 36 let a na začátku roku mě začali trápit tyto potíže.. Únava, ztuhlé svaly na zádech, rozostřené vidění, brnění v levé horní končetině a v právé spodní končetině, lehce zvýšená teplota. Byl jsem u lékaře. Krev odhalila boreliozu, Chlamydie jak pohlavní tak plicní a dále dva streptokoky. Streptokok acalactiae a streptokok alfa viridujici. Přeléčeno penicilinem na borelu a antibiotiky na chlamydie. Na kontrolní testy jdu příští týden. Paní doktorka říkala, že to nemá dříve cenu, že protilátky pracuji nějakou dobu. Bohužel mam stále neurologické obtíže. A to pálení pokožky převážně na dolních končetinách, bolest svalů, někdy kloubů a při větší zátěži mi zatuhne krk a objeví se rozostřené vidění. Nedávno se k tomu přidala i bolest těsně pod hrudníkem. Také se mi stalo, že jsem se vysprchoval v horké vodě a po té jsem jako by vše daleko více cítil. Jako by mi zatuhla půlka těla. Měl jsem asi týden velkou bolest půlky hlavy, kdy jsem si ani nemohl sáhnout do vlasů jak to bolelo. Bolest ustoupila. Nyní chodím na neurologii a akupunkturu. Zatím bez výraznějšího efektu. Beru hořčík a vitamíny. Závratě, motání hlavy netrpím a psychicky vše zvládám, jen mi to přijde už hrozně dlouhé a otravné. Celý život sportuji a nikdy jsem takové problémy neměl. Poradíte mi prosím co dál nebo mi pomůžete, kterého specialistu navštívit? Moc děkuji za pomoc a odpověď. Doplnění informací: Moc děkuji za odpověď. Tak jsem tedy bral antibiotika zbytečně.. Bylo mi řečeno, že testy nesmí být vůbec pozitivní. Jak IgM tak IgG. Že to po antibiotikách zmizí úplně. Teplotu jsem měl kolem 37,2 asi tři týdny. Ještě zmíním, že hladinu cukru mam v pořádku : 4,9. Vyšetření páteře proběhlo zatím jen u fyzioterapeuta, kam jsem také chodil. Podle něj vše v pořádku. Jen, že dlouho neviděl tak zatuhlý krk a svaly kolem něj. Bojím se roztroušené sklerózy atd., ale jiné problémy nemám. Únava zmizela, teplota samozřejmě taky. Ale ty neurologické potíže jsou opravdu moc nepříjemné. Hlavně když člověk nezná vlastně přesnou příčinu a tak ani vlastně nevím jak a kde to léčit. Zajímavé je, že mě v noci tyto problémy neobtěžují. Nijak ani ráno. Přes den tyto problémy jako by putovaly po těle. Někdy mě pálí obě nohy od kolena dolu, jindy mam zase jako by těžkou ruku a cítím třeba palce u nohy atd. Moc děkuji. Skvělé, že takto pomáháte lidem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, takže nejdřívě komentář k serologickým výsledkům, které jste přiložil. Zdali máte boreliosu není vůbec jasné, v této fázi zcela hraničních IgM protilátek nelze diagnózu stanovit, protilátky bývaji falešně pozitivní v mnoha případech a diagnosticky jasný v této fázi je červený flek v místě přisátí klíštěte, který se zvětšuje a centrálně bledne. IgG protilátky jsou negativní a to je zcela zásadní s ohledem na potíže, které popisujete. Tyto potíže odpovídají pozdnějším stádium boreliosy po týdnech až měsících infekce, kdy je zasažen nervový systém a v této fázi jsou IgG protilátky VŽDY pozitivní. Kontrolní serologie dle mého neprokáže serokonverzi, přroměnu IgM pozitivity v IgG pozitivitu a Vy žádnou boreliosu nemáte, ani jste neměl. Co se chlamýdií týče, plicní chlamýdie nemáte, v minulosti jste se s nimi někdy setkal (jako většina z nás) a Váš imunitní systém si to pamatuje, proto pozitivita IG protilátek. Chlamýdie trachomatis se prokazuje z výtěrů z uretry, krevní testy nejspou zcela specifické a nejsou průkazé pro tuto infekci, proto pochybuji i o této diagnóze. Nevím, jak vypadá Váš neurologický nález, v jakém stavu je páteř, zdali potíže mohou být tohoto původu. Zajímal by mně i průběh teplotní křivky, uvádíte lehce zvýšenou teplotu. S pozravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Lékařská poradna Ave-Vita-Mea

Dobrý den. Když vyčlením vaše problémy (bolesti svalů,pálení kůže ,bolesti kloubů,zatuhlost páteře,rozostřené vidění,tíha ruky) - nedá se přesně říci,jestli jsou nervového původu. Uvažovala bych spíše o zánětlivém onemocnění kloubního a svalového aparátu.
K výsledkům vyšetření krve na borrelie,chlamydie,apod.se již vyjádřila praktická lékařka,která odpovídala přede mnou a se kterou mám stejný názor.
Jako neurolog doporučuji: vyšetření magnetické rezonance mozku - aby se vyloučila roztroušená skleroza
revmatologické vyšetření s laboratorními testy na možné revmatické onemocnění
Bylo by vhodné i vyšetření genetické,jestli se u vás neobjevila dědičná choroba .

s pozdravem NOJ

Související dotazy

Borelioza a plicní chlamydie
Dobrý den, mám na vás takový dotaz. Již před dvěma...
Plícní chlamydie
Dobrý den, od podzimu mě trápily neustálé rýmy, bolesti...
, přeléčují mne na Chlamydii plicní
Dobrýden pane doktore, přeléčují mne na Chlamydii...
Infekce chlamydiemi
Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření...
Chlamydie, rakovina plic
Dobrý den,mám dotaz.Manželovi byli v září 2014 zjištěny...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krev na toaletním papíře po stolici

Dobrý den, v květnu jsem brala antibiotika a mělou po celou dobu vodovitý průjem,...

Krev na toaletním papíře po stolici

Na velkou chodím jednou až dvakrát týdně, jenže u toho jsem si všimla,že je...

Krev na toaletním papíře po tuhé stolici

Dobrý den, je mi 19 a po tuhé stolici byla krev jak na toaletním papíře, tak...

Krev na toaletním papíře, bulka nad análním otvorem

Dobrý den, již nějakou dobu pozoruji občasnou krev na toaletním papíře. Nejedná...

Krev na toaletním papíře, pocity na omdlení, pocení

Dobrý den, přítel měl dnes při návštěvě WC krev na toaletním papíře jasně červené...

Krev na tumorové markery

Dobrý den poslední rok mám velký strach z rakoviny. Vím,že se odebírá speciálně...

Krev na tumorové markery

Dobrý den poslední rok mám velký strach z rakoviny. Vím,že se odebírá speciálně...

Krev na zachodní míse i na toaletním papíře

Dnes Ráno kdyz sem vykonával potřebu tak sem nasel trochu krve na míse a i na...

Krev nad řití

Dobrý den, po stolici mám už delší dobu nad řitním otvorem krev, co s tím? Děkuji

Krev ne povrchu stolice

Přeji Vám krásný den . Prosím Vás mám krev na povrchu stoloce nikoliv smíchanou...

Krev po klystiru

dobry den,zacala jsem mit problemy s brichem velmi me bolelo,nemohla sem nic...

Krev po masturbaci

Dobrý den. Mám problém s několika věcmi, na které se nemám koho jiného zeptat....

Krev po masturbaci bez dotyku uvnitř

Zdravím,každý se tu ptá na krev po prstění nebo sexu, ale já se chci zeptat,...

Krev po močení

Dobrý den, Je mi 20 let , v 18 jsem musel do nemocnice kvuli zánětu močových...

Krev po močení

Dobrý den, dnes v noci jsem se zvzbudila s potřebou na malou, když jsem začala...

Krev po močení

Dobrý den, Už jsem se tu u Vás párkrát ptal. Pálí mě při močení a poté mi teče...

Krev po močení

Dobrý den je mi 15 let a mám takový problém když se mi chce na malo a nestíhá...

Krev po močení

Dobrý den v poslední době asi jednoho týdne jsem měl mírné bolesti v oblasti...

Krev po močení.

Dobrý den. Je mi 15 let a nedávno mi po močení vytekla z močove trubice tekutina...

Krev po pohlavním styku

Dobrý den, chci se zeptat, od 15.let beru stejnou antikoncepci harmonet. Po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hormonální léčba

Dobrý den, užívám Norethisteron na oddálení menstruace, je riziko,že se menstruace...

Pláč ze spaní

Dobrý den, mám 4 měsíčního sny,který od narození krásně spal. V noci se mi budil...

Hysterektomie a zvýšení tlaku a cholesterolu

Dobrý den pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda operace Hysterektomie muže...

Stálá erekce

Pane doktore,můj kamarád má problém se stálou erekcí,nemá přítelkyni,nepomáhají...

Růst penisu

Dobrý den, je mi za pár dní 18 let, již nějakou dobu to pozoruji, že jsem opozdilý...

Hormonální léčba

Dobrý den,před 1 rokem jsem vysadila HA,během této doby jsme menstruaci dostala...

Foliculitis hlavové části

Dobrý den. Mám kožní problém v hlavě. Několik let se mi tam tvoří boláky (folukulitidy)....

Svědění bradavek

Dobrý den, už pár měsíců mám problém s nesnesitelným svěděním bradavek, mám...

Chronická rýma

Dobry den,potrebovala bych poradit. Mala (3,5 roku) ma posledni dobou casto...

Hormonální léčba

v roce 2007 jsem prodělala sterilizaci vaječníků a kónizaci čípku.Přestala jsem...

Yaz a Klacid 500, Codein a Aescin Teva

Dobrý den, užívám měsíc HA Yaz, trápil mne dráždivý kašel, na který mi lékař...

Stav po konizaci čípku, bolesti v podbřišku

Dobrý den. Jsem 5tydnu po konizaci čípku s lokálním anestezii. Občas mám bolest...

Opakované bolesti kolene

Dobrý den, v nepravidelných intervalech se mi vrací bolesti kolene. Stává se...

Hormonální léčba

Já velice dekuji za dobrou a hlavne rychlou odpoved. . Jen taková doplňující...

Hormonální léčba

Vážená paní doktorko, je mi 45 let a jsem po operaci dělohy a vaječníku.Hned...

Hormonální léčba

Dobrý den, je mi 21 let, a nedávno jsem se nechal vyšetřit na hormony, byla...

Krev ve spermatu


Onkomarkery

Dobrý den už jsem se na vaši poradnu obracela v souvislosti nadýmáním. Byla...

Podrážděná slinivka břišní


Svědění stydkých pysků

Dobrý den, už několik dni mě neskutečné svědí stydké pysky. Je to k nevydržení....