Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Krevní tlak a jeho léčba

Srdce a cévy Richard 26.7.2018

Dobrý den, před pár měsíci jsem vám psal ohledně tlaku. Měl jsem ted v červnu u lékaře Holtr a obvodní lékař mi řekl, že potřebuji okamžitě léky a předepsal mi Prestarium Neo 5 mg/v Německu kde pracuji se to jmenuje RamiLich 5mg. Užívám 1 tabletu ráno a jednu večer, protože když jsem užíval jen jednu ráno, zvedal se mi v noci spodní tlak na 93. Mám problém pouze se spodním tlakem. Systolický nikdy nepřekročil číslo 130 ale ten spodní jsem měl pořád kolem 85-93. Můj problém spočívá ve dvou věcech. První věc i když nepatří tento lék do skupiny Betablokátorů, erekce už není taková jako předtím. Užívám ho sice teprve měsíc a půl, ale jsem z něj takový otupělý.
Druhý problém který mě nejvíc trápí je ten, že od doby užívání dostanu vždy večer nebo během spánku takové bolesti do levé části hlavy (jde mi to potom přes oko, nos až do dásní-zubů), že musím užít prášky proti bolesti Ibalgin 400 a to rovnou 2 tablety nebo při probuzení tak samo...., pak bolest přestane a můžu dále pít pivo nebo jít spát, bolest se znova nevrátí. Piju ted přes léto 3-4 litry vody, spím cca 5 hodin a jsem v neustálém stresu, ale toto se vždy přihodí, když si dám večer cca 4 piva. Alkohol zvyšuje tlak a tablety ho zase snižují, může to být tím nebo spíš půjde o neuro-problém (nerv, který vede z horní části hlavy směrem dolů)? Popřípadě se může jednat o začínající migrénu? Lékař mi řekl, že může jít o cokoliv. Mě ale ta bolest trápí od doby, co užívám ty léky na tlak. Loni mi v Německu po prvním měření Holtrem předepsala doktorka jiné léky na tlak 32mg, to už byly typu Betablokátor a po vypití 2 piv jsem dostal do hlavy křeče a celý zčervenal, až mi vyběhly žíly na hlavě (erekci jsem neměl žádnou a nebyl jsem schopen fungovat-byl jsem strašně unavený). Léky jsem přestal užívat. Letos mi řekl lékař v Čr(po druhém měření Holtrem, že je užívat musím, ale slabší. Jiný lékař-internista tvrdí, že žádné nepotřebuji. Pošlu vám do přílohy 2 měření, co na to říkáte. Co se týče měření spánkového Apnoe (ve spánkové laboratoři jsem nebyl, měl jsem pouze přístroj doma), první starší měření bylo za stavu bez jídla před spánkem a bez alkoholu, druhé měření bylo po vypití cca 8 piv a po večeři. Co se týče mé váhy, vážím 110 kg a měřím 182 cm. Děkuji
Doplňující informace: Záznamy byly pořízeny bez léků. Léky jsem na 3 dny vysadil a hlava mě vůbec neboli, erekce je ok. Tlak se počítá Sys+Dia dohromady. Mám doma přístroj na měření. Proč se mi teda pořád zvedá spodní tlak? Do jaké hodnoty je to přípustné, 120/100? Obvodní lékař mi tvrdí, že když nebudu užívat léky na tlak, nevyjdu za 10 let schody. Ostatní kolegové užívají léky na tlak a žádné vedlejší účinky nepozorují, ani při pití piva.V prosinci absolvuji u kardiologa vyšetření srdce, protože se pořád potím a ostatní ode mne vůbec, prý to může být od srdce...? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz, týkající se Vašeho tlaku. Vzhledem k různorodosti názorů uvedených lékařů si dovolím Váš dotaz přeposlat ke zhodnocení kardiologovi. Očekávejte tedy odpověď odborníka v brzké době. Za sebe se domnívám, že obtíže, které uvádíte budou spojené s medikací (únava, otupělost, zhoršená erekce i bolesti hlavy). Některé léky používané při léčení hypertenze (hypotenziva) v kombinaci s alkoholem vyvolávají závratě, mdloby a nepravidelnost srdečního rytmu, pokud je léčba nutná, nezbývá, než se alkoholu vyvarovat.
S ohledem na Vaše měření a subjektivní obtíže bych medikaci upravila - s otázkou je, zda záznamy, které jste nám poslal, jsou za stavu s léky či bez léků...Podle toho bych léky buď snížila, či opravdu vysadila. Přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den, vzhledem k hodnotám bych také doporučil vysadit léky a provedl opakované měření TK Holterem. Dále bych doporučil pravidelnou kontrolu TK v domácím prostředí vlastním tonometrem. Hodnoty krevního tlaku nejsou vysoké, proto není nutné nasadit léky ihned. Potíže, které uvádíte budou nežádoucí účinky léků. Únava a problémy s erekcí mohou být způsobeny tím, že se Vám krevní tlak sníží až moc. Zkuste upravit životní styl, které se také podílí na vysokém krevním tlaku. Více spánku, více odpočívat, co nejméně alkoholu. Po třech měsících bych definitivně rozhodl o postupu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den, hodnoty diastoly jsou přípustné do 90 mm Hg dlouhodobě. Pokud to bude více, tak bych léky také zvažoval. Mohou se zkusit ještě jiné preparáty, které nebudou mít nežádoucí účinky. Hodnotí se zvlášť systolický a diastolický tlak, pokud je jeden zvýšen, jedná se již o hypertenzi. Pocení nebude pravděpodobně souviset se srdcem.

Související dotazy

Krevní tlak
Dobrý den, v návaznosti na mé předchozí dotazy zaměřené...
Krevní tlak
Dobrý den, při preventivní prohlídce mi byl naměřen...
Krevní tlak
dobrý den chci se zeptat může být krevní tlak zvýšen...
Tlak krevní
Dobrý den, roky jsem užívala na tlak Isoptin, Cardilan,Blessin...
Hormonální léčba vysoká krevní tlak
Dobrý den, hodně se liší informace. HA už jste psala,...
Vyšší krevní tlak u dítěte
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, naší dcerce 3 roky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krevní tlak

Dobrý den,prosím o radu.Trpím na změny počasí,měřím si tlak a tak týden mívám...

Krevni tlak

Dobrý den,mám na vás prosbu mám 6 let vyoperovanou štítnou žlázu mám Letrox...

Krevni tlak

Dobrý den,mám na vás prosbu mám 6 let vyoperovanou štítnou žlázu mám Letrox...

Krevní tlak

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli můj krevní tlak dobrý nebo jaký tlak...

Krevní tlak

Dobrý den, již delší dobu pociťuji velikou únavu a pravidelně mívám tlak cca...

Krevní tlak - vyšší systolický a nižšší diastolický.

Dobrý den, mám takový problém. Je mě 49l, nekuřák, abs., jím zdravě, pohyb sice...

Krevní tlak 140/80 ve dvaceti letech

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat. Bude mi 20 let a zjistili mi vyšší krevní...

Krevní tlak a bušení srdce

Tak před sedmy měsíci mi při úklidu začalo silně bušit srdce a udělalo se...

Krevní tlak a doplňky k fitness cvičení

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat, zda je možné užívat doplňky ke...

Krevní tlak a glukóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je možné, že po 2 kafích s 8 cukrama a...

Krevní tlak a jeho snížení syrovou červenou řepou

Dobrý den, trpím zvýšeným krevním tlakem, tak 160/100, prý z psych. důvodů....

Krevní tlak a kapsaicin

Dobrý deň.Prosím o informáciu či štiplavé papriky bežné alebo čili papričky...

Krevní tlak a močení v noci

Dobrý den, je mi 37 let a jsem rok a půl po porodu.Od té doby mám vysoký krevní...

Krevní tlak a pocit na omdlení

Dobrý den, mám otázku na pocity omdlívání. Při trénincích jakéhokoliv sporu...

Krevní tlak a stres

Dobrý den, po Vážné psychické újmě velmi špatně spím. V podstatě, už když si...

Krevni tlak a tep

Dobry den mam problém s krevním tlakem hrozne kolísaví tlak + tep mam prašky...

Krevní tlak a zátěž

Dobrý den, rád bych se zeptal zda a pokud ano jak závisí krevní tlak na fyzickou...

Krevní tlak po šestinedělí

Dobrý den, jsem 10 týdnů po porodu a chtěla bych se zeptat na některé otázky...

Krevni tlak pri maximalni zatezi

Dobry den, od detstvi zavodne beham a poslednich 10 let se venuji zavodne triatlonu....

Krevní tlak u dětí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je hranice normálního krevního tlaku u...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest nártu


Luxace kyčelního kloubu

Dobrý den chtěla bych se zeptat co znamená,když mě do lékařské zprávy lékař...

Vyrážka

Dobrý den.Pod prsem se mi vyrazila nejaka vyrazka.Je to seskupeni pupinku o...

Tuhnutí kolene

Dobrý den,prodělala jsem operaci a ošetření - menisektomie parciální medialní...

Oddálení menses a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se informovat ohledně oddálení menses. S manželem pojedeme...

Mastička -Framycoin vs.Clotrimazol

Zdravím, před měsícem se mi udělala bulka na penisu(zánět podkožního vlasce,...

Černá řídká stolice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, Měla jsem dnes černou řidkou stolici. v...

Bolest kolene

Dobrý den mám taky dotaz mne už před 10letmi tahali par krát vodu s kolene...

Kousnutí kočkou

Dobrý den, můj bratr má u domečku psa a dvě kočky. Včera jsme byli u bratra...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Virosa

Dobrý den, je to cca 2 měsíce,co jsme venku našli kotě a vzali si ho domů, stáří...

Velikost penisu ve 12 letech

Vím že se to ještě změní, ale je mi 12 a velikost meho stoporeneho penisu je...

Bulka pod bradnou

Dobry den. Dnes jsem dostala výsledky krevního obrazu, který mi dělali na základě...

Sex při kojení

Dobrý den,své děti jsem kojila obě několik let a jejich kojení v noci bylo velmi...

Trvající bolest lokte

Dobrý den, je mi 17 let a už zhruba půl roku mě bolí pravý loket a nevím, co...

Špinění při užívání antikoncepce

Dobrý den, beru první platíčko HA dienille, předtím jsem ještě žádnou HA nebrala....

Bolest v zápěstí, necitlivost a brnění v prstech

Už delší dobu mě trápí bolest v zápěstí, necitlivost a brnění v prstech, konkrétně...

Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67


Bublinkaté nápoje v kojení

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jsem plně kojící matka,a jako kojící bych prý...

Angelsound, jak je bezpečný?


Reklama
Zavřít