Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kvasinková infekce

Infekce Eva 8.10.2018

Dobrý den již jednou jsem psala kvůli candida v ústech, když jsem kvasinky objevila, byl poveklý jazyk a na ústní dutině bílé na obou stranách byl,, cucky" nyní jsem 6 dní na limesilu tbl. Které polikam, cucat je nemohu protože z té hořkosti jsem se pizvracela, pomáhám si druhý den gencianou,,, cucky" na dutině ústní se zatím netvoří ale jazyk když se genciánka vymyje běhám dne, je neustále povlekly, zkoušela jsem to trochu šetřit kapesník, jde to myslím trochu dolů, ale po nanesení genciany nebyl vidět žádný nanos, když genciánka vybledne objeví se to zase na jazyku, důvod mi nejspíš nikdo neřekne občas si inhaluj symbicort (měla bych každý den ale spíš jen když mám dechové potíže) naposledy jsem ho inhalovala nejspíš před měsícem a pravdou je, že jsem si nikdy pusu nevypllachovala ale předtím jsem také inhalovala a žádné kvasinky jsem neměla.
Lékař se tím nezabírá, krev odebrána byla kvůli jinému problémů takladni ko v poradku. Jak dlouho trvá prosím léčba? Limesil beru tedy 6 dnítablet v baleni je 14. A ještě jeden dotaz není to příznak rakoviny?mám z toho strach. Jsem žena 25 let.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, obvykle u plísní se Lamisil 250 mg užívá 1x1 tableta 2-6 týdnů. Pokud Vám tablety působí potíže, je třeba to zkonzultovat s lékařem, který Vám je předepsal. Při jednodenním vynechávání léků je pak léčba neúčinná a gentiana nepomůže. Kvasinkové infekce mohou být důsledkem poklesu imunity, proto bych Vám doporučovala imunologické vyšetření. Dále by bylo potřeba zjistit hladinu cukru v krvi. Požadejte o to svého praktického lékaře a včetně krevního obrazu s diferenciálem, iontů a jaterních testů.
Bude-li výkyv ve výsledcích, měla by jste být odeslaná na imunologii.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den, je třeba užívat lék tak, jak je předepsáno, jinak neúčinkuje. Poraďte se s lékařem, který Vám je předepsal, jestli by se nenašla alternativa, pokud Vám tyto nevyhovují. Inhalace kortikoidů mohou vznik kvasinkové infekce v dutině ústní podpořit, je proto nutné se řídit informací v příbalovém letáku o vyplachování úst po každém použití léku. Hezký den.

Související dotazy

Kvasinková infekce
Dobrý den, u lékaře mi byla diagnostikována kvasinková...
Kvasinková infekce
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se dá léčit kvasinková...
Kvasinková infekce pochvy
Dobrý den. Mám zhruba 5 let denně výtok který je bílý...
Kvasinková infekce u muže
Může se kvasinková infekce u muže projevit nutkáním...
Kvasinková infekce
Dobrý den, je mi 17 let a poprvé se u mě a mého přítele...
Kvasinková infekce
Dobrý den, již od mých 16 let se u mě objevují opakovaně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kvasinková infekce

Dobrý den, na gynekologii mi ze steru zjistili streptokoka společně s kvasinkami....

Kvasinková infekce

Dobrý den,dají se koupit běžně tablety Cannesten na zavedení,vím pouze o jedné...

Kvasinková infekce

Dobrý den, je mi 14 let a mám problémy s kvasinkovou infekcí, teda to je jediné...

Kvasinková infekce

Dobrý den, dneska se mi ukázal na kalhotkách hnědý výtok a smrdí po kvasinkách...

Kvasinková infekce

Dobrý den, od letní dovolené v chorvatsku se potýkám s těmti potíži viz.foto...

Kvasinková infekce

Dobrý den, po roční léčbě nitrofurantoinem se mi objevil na genitáliích jakýsi...

Kvasinková infekce

Partner ma zrejme problem ktery prehlizi. Prosim o zhodnoceni. Je mesic po infarktu...

Kvasinková infekce

Dobrý den, asi měsíc už mám kvasinkovou infekci na penisu a přibližně před...

Kvasinková infekce

Dobrý den, chci se zeptat, po jaké době doléčení infekce mohu mít pohlavní styk,...

Kvasinková infekce

Dobrý den pane doktore,včera jsem zjistil,že mám asi na 99 % kvasinkovou infekci.Četl...

Kvasinková infekce

Dobrý den, asi zhruba před dvěma týdny jsem brala Amoksihlav proti zánětu zubů,...

Kvasinková infekce

Dobrý den, před dvěma dny jsem měla poprvé pohlavní styk se svým novým partnerem.Ovšem...

Kvasinková infekce

Dobrý den paní doktorko. Mám dotaz ohledně barvy stolice , už dva měsíce je...

Kvasinková infekce

Dobrý den, prosím vás.. Potřebovala bych poradit... K lékaři jdu až za měsíc...

Kvasinková infekce

Dobrý den, přítelkyně (16 let), dostala včera kvasinkovou infekci a nechce s...

Kvasinková infekce

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli může mít nějakou spojitost kvasinková...

Kvasinková infekce

Dobrý den, jsem už úplně zoufalá a nevím co mám dělat. Rok bojuji s kvasinkami....

Kvasinková infekce

Mam problem s lehkym svedenim stydkych pysku a obcasnym paleni pri moceni. Svedeni...

Kvasinková infekce

Před nedávnem jsem dostal širokospektrální antibiotika a s přítelkyní jsme začali...

Kvasinková infekce

Dobrý den, mám obavy, že mám kvasinkovou infekci rozšířenou v těle. Již...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Porucha erekce


Vysoká sedimentace


Vyrážka

Dobrý den, na rukou se mi objevila vyrážka červené pupínky, které svědí ......

Bodavá bolest kolene

Dobrý den, před měsícem a půl jsem spadla na lyžích, byl to celkem velký...

Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Ve stěrech z močové trubice u mě byla...

Časté říhání


Exostóza

Dobrý odpoledne. Chtěla bych se vás zeptat mám na boční straně chodidla takový...

Pálení močové trubice


Hoffovo těleso

dobrý den mohl by jste mi napsat co přesně je Hoffovo těleso? A co mohlo lékaře...

Krevní sraženina sliznice dutiny ústní

Dobry den, mam pod jazykem cerny vystupek. Nezvetsuje se ani neboli,vypada...

Bolest třísla


Těhotenství v 36 letech - jaká vyšetření

Dobrý den, je mi 37 let. Máme 2 děti - 8 a 5 let a rádi bychom si "pořídili"...

Regenerace jater po alkoholu


Veruka

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda se jedna o bradavici (viz foto)-to vedle...



Pálení žáhy

Dobrý den, je mi 20 a třetim dnem me trapí občasný tlak uprostřed hrudníku s...

Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, jsem pozitivní na Ureaplasma urealyticum. Chtěla jsem se zeptat,...

Lechtání v krku

Dobry den.Chtela jsem se zeptat a piprosit o radu lecim se se stitnou zlazou...

Rivotril 0,5 mg denně a závislost


Bílá hrubší kůže na předkožce

Dobry den ,chtel bych se zeptat ,jestli to neni nic vaznyho.Neboli to nesvedi...

Reklama