Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kvůli dovolené jsem si potřebovala posunout menstruaci

Lenka 16.7.2018

Dobrý den,

asi po 6-ti letech jsem začala brát antikoncepci (Luisea). Kvůli dovolené jsem si potřebovala posunout menstruaci a po dobrání prvního plata jsem neudělala 4-denní placebo pauzu, ale začala jsem brát hned druhé plato. Dnes se mi objevilo mírné krvácení, ikdyž antikoncepci beru nonstop (minulý týden jsem byla na gynekologické prohlídce a tam bylo vše v pořádku). V příbalovém letáku jsem se dočetla, že se špinění může objevit, ale zatím to vypadá, že přišlo krvácení jako bych brala placebo tablety a ne antikoncepci.
Může to být normální stav? A jak takovéto špinění může dlouho trvat?
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, přeje-li si žena oddálit periodu, musí pokračovat v užívání tablet z dalšího balení přípravku Luisea bez obvyklé fáze užívání placebo tablet. Tak lze pokračovat podle přání až do využívání účinných tablet z druhého balení. To jste udělala správně, ale ani toto nezaručí, že se špinění či regulérní krvácení z průniku neobjeví, to bohužel ovlivnit nelze a určitě se šance zvyšuje s délkou užívání antikoncepce. Pokud ji máte nasazenou nově, pak je krvácení velice běžné. Pravidelné užívání přípravku Luisea obnovte opět po placebové fázi. Toto špinění/krvácení pak těžko ovlivníte, a jeho trvání a intenzita můžou být různé a trvat různě dlouhou dobu. Pravidelný cyklus se obnoví až po dobrání tohoto platíčka a užití placebo tablet. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Ano, máte silně zakořeněný menstruační rytmus a je to normální, zvláště po začátku užívání antikoncepce v prvních 3 měsících nedoporučuji si dlouhý cyklus (bez pauzy) dělat.S pozdravem PL

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Potřebovala bych posunout menstruaci
Dobrý den, používám antikoncepci Nuvaring. Potřebovala...
Potřebovala bych oddálit menstruaci.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, snažíme se s přítelem...
Posunutí menstruace kvůli dovolené
Dobrý den. Nedávno sem se ptala na HA odpověď byla..abych...
Oddaleni menstruace
dobrý den, potřebovala bych oddalit menstruaci tak...
Budu mít menstruaci za týden nebo se to opozdí kvůli tomu protrženi?
Dobrý den , chtěla bych se zeptat mám protrženou panenskou...
Menstruace
Dobry den,chtela bych se zeptat,22.3 jsem bya na operaci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kvasinky?

Dobrý den, už roky mě trápil výtok, který jsem bohužel začala řešit až teď....

Kvasinky? Mykoza?

Dobry den, znovu se k vam obracim s prosbou, uz si nevim rady. Obcas mam svedeni...

Kvasinky? problém u muže

dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Příteli se na žaludu penisu udělaji...

Kvasinky??

Dobry den, chtela bych se zeptat. Treti den se lecim s kvasinkama, obvykle...

Kvasinky...?

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu. Jsem dlouhodobě léčena kortikoidy...

Kvasinová infekce

Dobrý den, před chvílí sem Vám psal dotaz a teď jak stále zkoumám stránky a...

Kvasinová infekce

Zdravím, chci se zeptat jestli nevíte co by to mohlo byt. Nepálí to, ale obcas...

Kvasnicová infekce

Dobrý Den, zjistil jsem že mám kvasnicovou infekci,mám na to mastičku Canesten,kterou...

Kvasniky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když je holka ještě panna, jak se u ní provádí...

Květákovitý útvar na penisu

Dobrý den!Před několika lety se mi udělala na penisu bíla bradavice květákového...

Kvůli silnému a dlouhému ...

Kvůli silnému a dlouhému krvácení mě před rokem gynekolog zavedl Mirenu, ale...

Kvůlii citlivosti nemohu dosáhnout orgasmu

Dobrý den, rozhodla jsem se vám napsat a požádat vás o radu. Týká se to velké...

Kycel

dobry vecer chtela bych se zueptat mam,kycel ktera ceka na vymenu muze me od...

Kycel

Dobry den, pane doktore. Nechal jsem si pres trvale velke bolesti kycelniho...

Kycle

Dobry den, uz delsi dobu se mi stavalo,ze me bolely kycle. Posledni roky co...

Kycle

Dobry den,rada bych se Vas zeptala jiz dlouhodobe me trapi silne bolesti v prave...

Kycle

Dobry den odpovidal jste na muj email,nemam vrozenou vadu kycli a me bolesti...

Kycle

Dobry den,prosim Vas o vysvetleni.Mamce zjistili fibrozni dysplazii kycelniho...

Kyčel

Prosím Vás, existují cviky, které by pomohly proti bolesti uponu kycelniho kloubu?...

Kyčel

Dobrý den, je mi 39 let, vrcholově jsem cvičila moderní gymnastiku. Neměla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chci si udělat tetování na předloktí, beru 2x denně ( ráno a večer) 25 mg léky Eliquis

Zdravím, chci si udělat tetování na předloktí (už tetovanej jsem, ale před plicní...

Zvýšené hodnoty ALT a AST

Dobrý den, již delší dobu mám zvýšené hodnoty ALT a AST. Nemám nadváhu, nepiji...

Bolest v lýtku po protažení

Silná bolest v noze Dobrý den~ Ráda bych se zeptala na jednu věc co se mi...

Ztráta čichu při rýmě


Strach z pohlavní choroby


Klacid a brufen


Stres

Dobrý den. Můj problém je že jsem strašný hypochondr a nesnáším to a nevím jak...

Pupínky na zadku

Dobrý den, mám dlouhodobější problém. Tvoří se mi pupínky na zadku. Nijak nesvědi,...

Snížená funkce štítné žlázy a jód

Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné žlázy, doktorka to sledovala...

Neustálé nucení na močení


Přechod z jedné antikoncepce na druhou

Dobrý den, nyní užívám antikoncepci Chloe a budu přecházet na Lindynette...

Escitil a Triticco

Dobry den... Beru Escitil 10 mg rano a Triticco celou tabletu na noc. Triticco...

Svědivé pupínky na zadku

Dobrý den, pane doktore. Objevily se mi na zadku svědivé pupínky, tak Vás chci...

Triticco

Dobrý den,prosim vas za jak dlouho vznikne zavislost na triticu? Uživam 1 tabletu...

Pálení nad kolenem

Dobrý den, už dlouhou dobu mě pálí a bolí nad kolenem v oblasti asi 5 cm nad...

Nebolestivé vřídky na penise

Dobrý den, asi týden mě trápí problém, když jsem na předkožce našel 3 vřídky,...

Výrůstky na stydkém pysku

Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat na můj problém.Asi před 2 dny se mi na velkém...

Počůrávání u dospělých

Dobrý den chci se zeptat přítel-23let má problém s tím,že spí tak tvrdě,že se...

Průjem


Nevolnost po pivu

Dobrý den, je mi 16 let a 10.12 jsem vypila za 1 hodinu 3 litry piva gambrinus...

Zavřít reklamu