Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kýla na břiše

Chirurgie Ivana . 30.5.2011 redakce uLékaře

Dobrý den -mám dotaz ohledně mé matky nar.1944 ,které se dělá opakovaně kýla na břiše .Nosí pás na stahování ale bolí jí a od toho i v zádech nemuže se sehnout .Byla už jednou na odstranění opět se jí a udělala .Ošetřující lékařka jí doporučila ,,plastickou operaci,,aby jí zpevnili stěny načež se matka dozvěděla ,že prý už jí to zpevnovali při poslední operaci.Z chirurgie jí poslali na oddělení bolesti tam dostavá kapky a léky na bolest.Tak se ptám jestli je nějaké jiné východisko nebo co byste matce doporučil.Děkuji za odpověd.Danková

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Nevím o jakou kýlu se jedná, patrně se jedná o kýlu pupeční nebo kýlu v jizvě. Předpokladem úspěšné operace byl vždy stav přímých svalů břišních, které stěnu břišní zpevňují. U obesních nemocných se přímé břišní svaly dostávají daleko od sebe na zevní stranu břicha, takže stav se upravuje méně snadno. Dnes pomocí voperované síťky. Pokud jsou kýly, ale obrovské a to tak, že převážná část útrob je v kýle, takovéto kýly se dnes operují vyjímečně. Výsledky operací jsou nedobré a stav nemocného se vpravením útrob může i zhoršit.

Související dotazy

Kýla
Dobry den,dnes jsem prijel do chorvatska na Gradac...
Kýla
Dobrý den , všiml jsem si že to mám nafouklé na levé...
Pupeční kýla
Dobrý den, při sonografickém vyšetření mi byla zjištěna...
Kýla ?
Zdravim , mel jsem v praci incident pri zvedani tezsi...
Kýla
Dobrý den, po prvním porodu (akutní sekce) se mi vytvořila...
Kýla
Dobrý den ,jsem caa 3týdny po operaci pupeční kýly...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kýla a její možná recidiva

Dobrý den v loni v říjnu jsem byla na operaci pupeční kýly vše proběhlo v pořádku...

Kýla a nádor

Dobrý den.Mám babičku,věk 73 let která se léčila na rakovinu dělohy asi před...

Kýla a porucha trávení

Dobrý den, není to můj problém, ale mé babičky a já nevím, jak ji mám pomoct,...

Kýla a problemy a těhotenství

Dobrý den chtěla bych se zeptat. 3x jsem byla na operaci triselne kyle. 2x na...

Kýla a těhotenství

Dobrý den, mám roční dítě a chtěli bychom co nejdříve další. Mam kylu nad pupkem,...

Kýla a těhotenství


Kýla dloouhodobá

Daniel Dobrý den jak dlouho se lečí kýla pokud jí člověk má hodně dlouho konkrétně...

Kýla hiátová

Dobrý den. Ráda bych znala názor na možnost zbavení se nepříjemných příznaků...

Kýla jícnu

Dobrý den má mamka má kýlu na jícnu je jí 64 let musí na operaci do Prahy mám...

Kýla na bránici

dobrý den byla jsem nyní na operaci žlučníku a tam mi zjistili že mám menší...

Kýla nad pupikem

Dobrý den, chtěla bych se optat přibližně v 9 letech mi objevili kýlu těsně...

Kýla navrát do zaměstnaní

Dobrý doufám že mám spravný e mial na dotaz ohledně po operaci kyčle pokud ne...

Kýla nebo absces

Dobrý den, moc prosím o zodpovězení otázek... Je možné si na sonu splést pupeční...

Kýla nebo nádor?

Dobrý den, minulý rok jsem si na břiše v oblasti pupku (místo mezi pupkem a...

Kýla nebo ne?

Dobrý den,uz tyden mě bolí v pravem podbřišku.Bodá me to az do trisla a někdy...

Kýla nebo uzlina

Dobrý den, včera jsem si nahmatala v oblasti třísel bulku, snažím se zjistit...

Kyla po operacii

Asi pred pol rokom, ked som zacal posilovat, som si vsimol, ze pri urcitych...

Kýla po těhotenství

Dobrý den, prosím o radu: jsem 16m po porodu a cca před rokem jsem zjistila,...

Kýla po zvedání?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ve čtvrtek jsem tahala mikrovlnku ze skříně,...

Kýla po žlučníku

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,1.12. mi brali žlučník laparoskopicky.Jaká je...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×