Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Latentní tetanie a úzkost

Psychika R 22.5.2019

Dobrý den,

V lednu a únoru jsem cílenou dietou zhubnul 10kg.

Od te doby jsem úplně nesvuj.

Porad se prohlizim, mám o sebe strašný strach, největší z nemoci a rakoviny.

Dokážu sám sebe tak vystresovat, ze si zvednu tlak a mám závratě a slabost.

Nedávno jsem musel večer na pohotovost, jelikož mne píchalo u srdce a já se leknul, ze mám infarkt, sám jsem se tak vystrasil, ze se mi strašně rozbušilo srdce, brnela tvar, špatne dýchalo a cítil, jak kdybych neměl ruce a nohy.

V nemocnici mne vzali krve, změřili ekg a tlak, pak mne oznámily, ze je vše v pořádku.

Další příklad je, ze jsem si na boku krku nad klíční kosti na levé straně našel bulku, která má asi 0,5-1cm, je Mekka a pohyblivá, jenže se opět tak strachují, tenké to rakovina a zase jsem unavený a nesvuj....

Jsem úspěšný člověk, který žije ve spokojene rodine a má krasne a zdravé děti.

Ptam se, jak si sám mužů pomoci, mam jít k psychologovi, nebo jsou moje obavy na místě ?

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, vaše příznaky jsou typické pro latentní tetanii, což je stav který je právě způsoben velkou úzkostí a strachem, proto bylo vaše vyšetření naprosto v pořádku, bohužel nepřikládáte žádné výsledky, úplně ideálním základním vyšetřením je zcela banální a nejlevnější sedimentace krve, tu vám udělá praktický lékař, pokud je nízká, je zcela prakticky vyloučeno vážnější onemocnění, pohyblivá bulka je nejspíše vazivová či tuková, pokud neroste, nemůže jít o zhoubnou záležitost, určitě bych nasadil antidepresivum, třeba Remood 1/2 tbl. na noc, je to zcela minimální a "lehoučká" dávka, která vám dá na obavy zapomenout, prostě na tyhle věci přestanete myslet jako mávnutím kouzelného proutku a přestanete se tak stresovat, jinak zase můžete skončit na pohotovosti s tou tetanií, což asi nechcete... lék můžete kdykoliv vysadit, nevzniká na něj závislost a může vám jej napsat praktický lékař, samozřejmě ideálně proberte své potíže s psychologem, který vám také určitě dobře pomůže a všechno s vámi probere, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

Mgr. Miroslava Hruboňová


Dobrý den, je dobře, že máte potvrzeno, že vaše potíže nejsou organického původu. Příznaky, které popisujete svědčí pro vznik úzkostných stavů, velmi pravděpodobně také pro panické ataky. Ty jsou způsobeny úzkostí dohnanou do největší výšky. Úzkostmi trpí opravdu mnoho lidí, řekla bych, že je to civilizační choroba v oblasti psychiky. Na jednu stranu má úzkost ochrannou funkci- upozorňuje nás, že bychom něco ve svém životě měli změnit. Způsob života, myšlení, životní postoje apd. Na straně druhé člověku velmi znepříjemňuje život -bere mu energii, ovládá ho, znejisťuje ho. To vše je tehdy, nemá-li člověk úzkost pod kontrolou. Odborník, který vám může pomoci získat zpět ztracenou "rovnováhu", je psycholog.Probere s vámi vaše potíže, vyslechne si vás a společně budete hledat zdroje pro řešení situace. Velmi často se stane, že už tím, že člověk pojmenuje věci, které se mu objevují v myšlenkách, dojde k úlevě. Návštěvu psychologa bych vám velmi doporučovala- je zbytečné se trápit, když je tady odborník, který vás pochopí, vyslechne a bude vás provázet na cestě vedoucí k řešení vašich potíží. Přeji vám brzké zmírnění obtíží.

Související dotazy

Latentní tetanie
Dobrý deň chcem sa opýtať ohľadom tetanie a,nedavnp...
Latentní tetanie
Dobrý den, Byla mi dignostikována latentní tetanie...
Tetanie
Dobrý den.Své obvodní lékařce jsem sdělila příznaky...
Tetanie
dobrý den chci se zeptat ještě je magnosolv vhodný...
Tetanie
Omlouvam se, rad bych se vratil k odpovedi na muj dotaz...
Tetanie
dobrý den prosím o radu když jsem přišla na neurologii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Latentní tetania a panicka ataka

Dobrý den, pred rokem lekari potvrdili u me sestry latentni tetanii,ale jeji...

Latentní tetanie

Dobrý den, Byla mi dignostikována latentní tetanie co prosím toto onemocnění...

Latentní tetanie

Dobrý den,prosím mám dotaz byla mi diagnostikována latentní tetanie a mám potíže...

Latentní tetanie

Dobrý den, je mi 19 let, dva roky mám diagnostikovanou latentní tetanii na...

Latentní tetanie

Dobrý den,ráda bych slyšela váš názor, od léta trpím jakoby svíráním na hrudníku,tlakem...

Latentní tétanie

Dobrý den,ráda bych slyšela váš názor, od léta trpím jakoby svíráním na hrudníku,tlakem...

Latentní tetanie

Dobrý den, před cca 3 lety mi byla diagnostikována latentní tetanie. Trpím...

Latentní tetanie

Dobrý den, mému příteli (46) byla diagnostikována latentní tetanie. Bere cca...

Latentní tetánie

Dobrý den paní doktorko.Obracím se k Vám s problémem hyperventilační tetánie.Trpím...

Latentní tetanie

Dobrý deň chcem sa opýtať ohľadom tetanie a,nedavnp mi zistili tetaniu,lenze...

Latentni tetanie, léčba a těhotenství

Dobry den,půl roku se léčím s latentní tetanií,beru rano citalec 10 1tab.,večer...

Latentní tetanie?

Dobrý den paní doktorko, Předem Vám chci poděkovat za čas, který mi věnujete....

Lateralizace pately s posunem mimo interkondylický sulkus

Dobrý den, po upadnutí na schodech jsem byla poslána ortopedem na vyšetření...

Laterální klíček Dg.S4200

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat za jak dlouho sroste zlomený laterální klíček,...

Latetní tetánie

Dobrý den, paní doktorko, již druhý měsíc pozoruji bolest levé nohy. První měsíc...

Latetni tetanie

Dobry den,jiz asi trictvrte roku resim zdrav.problemy prisly z niceho nic obesla...

Latexový kondomy a globule

Dobrý den! Moje přítelkyně používá globule Pharmatex. No a právě nejsem klidný,...

Latisse

Dobrý den, ráda bych se zeptala na produkt Latisse, přípravek na prodloužení,...

Látka způsobující pálení v končetinách

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda existuje nějaká látka, která způsobuje...

Látka, stahující cévy

Dobrý den, tak jak je v kapkách typu Olynth přítomna látka, která cévy stahuje,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění na genitáliích

Dobrý den, už aspoň pátým měsícem se potýkám se svěděním kolem poševního vchodu...

Spermicidní přípravky a jejích použití

Krásný den, chci se zeptat i na Váš názor. Antikoncepci brát nemohu a...

Necitlivost špičky palce u nohy

Dobrý den, pred asi rokem se mi na uplne spicce praveho palce u nohy objevila...

Oteklé klouby na prstech

Dobrý den pane doktore, chtěl bych Vás požádat o radu, na kloubech rukou se...

Fleky pod prsy


Svedění konečníku

Dobrý den, mám problém již tak měsíc, svědí mě konečník až bolí, že v noci...

Menstruace dva týdny předem

Dobrý den,dostala jsem menstruaci o dva týdny dříve.Co to může znamenat?

Zánět průdušek

Dobrý den, po prochlazení jsem dostal zánět průdušek. Zasaženy jsem měl od...

Odsun menstruace

Dobrý den... Chci se zeptat, zda-li mi gynekolog napíše HA na oddaleni menstruace(...

Karpální tunel

Dobrý den, mám podezření na karpální tunel, byl jsem už na chirurgii, kde mi...

Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce, návaly do hlavy


Vleklý infekt dýchacích cest

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. V září jsem překonala zápal průdušek....

Je možné použít Canesten krém namísto Framykoinu?


Zvětšení uzlin?


Antikoncepce a aulin - může mít vliv?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda lék Aulin, který byl požit v 7 denní pauze...

Stav po obřízce

Dobrý den, dne 6.2.2017 jsem podstoupil celkovou obrizku kvůli zdravotním důvodům. Den...

Vyšetření Pet/CT

Dobrý den,odmítám vyšetření ionizujícím zářením Pet CT pro možný sekundární...

Bolesti krku

Dobrý den. V tuto chvíli mám zase veliké potíže v krku a jícnu. Už 2. den. Tyto...

Malý flíček po přisátí klíštěte

Zdravím, v patek (23.6) se na me prisalo klíště, bohužel jsem to zjistila az...

Pupínky penisu


Reklama
Zavřít