Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Laxní odezva imunitního systému

Praktické lékařství Petr 19.12.2014

Dobrý den,
Poměrně nedávno jsem náhle (ze dne na den) začal pociťovat subjektivně velmi časté přeskakování srdce. Nepříjemné pocity trvaly několik dní, tak jsem si nechal natočit EKG. Byly diagnostikovány občasné izolované extrasystoly a po vyšetření na kardio oddělení mě čekají další vyšetření echo, ergo, holter, laborka. Nicméně hned další den po návštěvě kardiologie u mě propukla chřipka, před tím ,,bez příznaků." (silná rýma, bolest v krku, kašel, kýchání, bolest dutin, lehký průjem atd.) Jak příznaky postupně nabraly na intenzitě, tak významně klesl počet vnímaných extrasystol. Troufám si odhadovat, že vliv na výskyt extrasystol má reakce imunitního systému, kdy imunita konečně začala trochu bojovat s nákazou. Domnívám se, že za vznikem extrasystol může tedy být chřipkové onemocnění. Můj dotaz, který bych poprosil odpovědět je:

mám žádat i imunologické vyšetření?

Přístup mého imunitního systému mi přijde hodně laxní a odezva opožděná, když je možné ovlivnění srdeční činnosti (pokud jsou mé úvahy správné). Intenzivní výskyt extrasystol trval cca 5 dní, pak teprve došlo na příznaky chřipky a snížení počtu palpitací.

Děkuji moc za odpověď.

Hezký den.

Petr

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček


Dobrý den, pane Petře. Ačkoliv samozřejmě infekční onemocnění může mít (různými mechanismy) na srdeční činnost vliv a palpitace mohly být teoreticky dány "nástupem" infekce, stejně tak v dané situaci může jít jen o časovou souhru - vlivů, které působí na počet extrasystol (a také jejich samotné subjektivní vnímání) je řada... K imunologickému vyšetření není z důvodu popsané situace žádný důvod. Každopádně nutnost jakéhokoliv vyšetření specialistou je vhodné nejdříve konsultovat s tím, lékařem, který zná Váš zdravotní stav celkově a může tudíž posoudit celou situaci lépe - což by měl být Váš praktický lékař.

Související dotazy

Prevence imunitního systému
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak pomocí nějakých...
Podpora imunitního systému
Dobry den,byly mi zjisteny protilatky na stitnou zlazu.jde...
CELKOVÁ PODPORA IMUNITNÍHO SYSTÉMU
Dobrý den, letos v zimě jsem byla dva měsíce nemocná,...
Ledviny - tekutina v dutém systému
Dobrý den prosím vás co znamená že mám v pravé ledvině...
Zánět centrálního nervového systému
U sestry (29let) je podezření na zánět centrálního...
Zánět lymfatického systému
Dobrý den, nedávno jsem kontaktovala nějakou odbornici,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Latex alergie

Dobry den, mam uz druhym rokem problem s rukama ( od doby kdy jsem zacla pracovat...

Latexový kondomy a globule

Dobrý den! Moje přítelkyně používá globule Pharmatex. No a právě nejsem klidný,...

Latisse

Dobrý den, ráda bych se zeptala na produkt Latisse, přípravek na prodloužení,...

Látka způsobující pálení v končetinách

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda existuje nějaká látka, která způsobuje...

Látka, stahující cévy

Dobrý den, tak jak je v kapkách typu Olynth přítomna látka, která cévy stahuje,...

Lavaz kolena

Zdravim ma dotaz na lavaz kolena. Mam infekciu kosti po otvorenej zlomenie....

Ľavé koleno, ľavá jamka od jabĺčka, nerv?

Dobrý deň, trénujem kondíciu a hlavne stabilitu, tu konkrétne ide o stabilitu...

LAVH

Dobrý den, mám dotaz. Jsem 15 dní po operaci LAVH a včera jsem tančila a i poskakovala...

Lavy megaureter a dilatovana panvicka na lavej strane

Dobry den, syn ma 3 mesiace, v 3. trimestry mu bol diagnostikovany ultrazvukom...

Laxita ?? vrozená či způsobená něčím...

Dobrý den, Mám dlouhodobě potíže s bolestí rukou - zápěstí i lokty. To je...

Lázeňská léčba

Dobrý den, manžel má velké problémy s bolestmy kyčlí. Na zdravotním záznamu...

Lázeňská léčba a inkontinence

Dobrý den, jsem vedena jako inkont.pacientka. V květnu r.2011 jsem podstoupila...

Lázeňská léčba po úrazu mozku.

Dobry den chci se zeptat mel sem uraz mozku ktery sem nezaviini kolikrat mam...

Lázeňská péče - plná kapacita lázní

Dobrý den, jsem po gynekologické operaci (endometrióza 3.stupně) operace proběhla...

Lázeňské pobyty

Dcera,14 let, je po operaci,apendixu.Má jet do lázní.V jakých lázních v ČR se...

Lázeňský pobyt

Vážená paní doktorko.Moc bych Vás prosila o radu.Jsem ve 4. měsíci těhotenství...

Lázeňský pobyt

Dobrý den, prosím o radu. Dcera, 14 let, byla na operaci břicha - inkarcerace...

Lázeňský pobyt při léčbě podagry (DNY)

Dobrý den paní doktorko. Před cca 4 lety byla u mne diagnostikována dna. Praktický...

Lázně

Dobrý den, lze při cervikobrachiálním syndromu opakovat komplexní lázeňskou...

Lázně

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné se nakazit nejakou pohlavní chorobou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zapáchající vaginální výtok

Dobrý den, asi před půl rokem jsem prodělala dvě operace se zánětem vejcovodu...

Pobyt ve vyšší nadmořské výšce v těhotenství

Dobrý den, jsem v prvním trimestru těhotenství 8+6tt, je vhodné vyjet lanovkou...

Bolest na hrudi

Dobrý den.Chci se zeptat boli me na hrudníku na levé straně nad prstem a vystreluje...

Staphylococus a streptococus

Dobry den, pri vyteru z nosu mi nasli cetny vyskyt staphylococu a streptococu....

Kousnutí hmyzem

Dobry den,dceru( 3 roky ) před asi 10ti dny zřejmě pichnul komár na maličku...

Anorexie a jídelníček

Dobrý den, je mi 17 let a myslím, že jsem zachytila začínající anorexii. Z 56...

Reakce na alkohol

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat proč po alkoholu z červrnám a cítím na svojem...

Bolest varlat, pálení při močení, zarudlá špička penisu

Dobrý den, na začátku listopadu jsem měl nechráněný pohlavní styk, den nebo...

Kožní pigmentace

Dobrý den, chtěl bych poradit ohledně drobných skvrn, které se mi , asi před...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Trávicí obtíže


Píchání v kolenou

Dobry den, zacinam byt zoufala a prosim o pomoc. V utery minuly tyden jsem byla...

Má menstruace nějaký vliv na operaci appendixu laparoskopicky?


Červená kůže u žaludu penisu

Dobrý den, nevím jak to vzniklo, ale na leví straně žaludu a na straně pod žaludem...

Velice častá masturbace

Dobrý den..poslední dobou jsem se navykl masturbovat snad vice nez 25x denne...

Condrosulf


Boule nad kolenem

Dobrý den, už přes měsíc mám potíže s kolenem.Nestal se mi žádný úraz a nic...

Pálení kůže na zádech

Dobrý den, potřebuji se zeptat na jednu věc, pálí mě kůže na jednom místě na...

Plynatost po laparoskopické operaci

Dobrý den, jsem po laparoskopii gynekologické..v po operace a v úterý mě pustili...

Afty

Dobrý den, prosím vás, jsou afty infekční? A jaká je inkubační doba? Děkuji...

Reklama