Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba borreliózy

Infekce martin 20.5.2016

dobrý den, léčím se cca. 14 dnů na infekci boreliozou. (prokázaná, eritrema migrants, ranné stádium) beru antibiotika Doxyhexal 200, 1 tabletu denně. I po 14 dnech se ovšem cítím vyčerpaný, s mírnými, ale celodenními bolestmy hlavy a svalů. diagnóza potvrzena i serologií.

na internetu jsem se ale dočetl, že účinná dávka 200mg je nízká.

více zde : Doxycyklin musí být užíván v baktericidní dávce. Klasické dávky 100-200 mg denně jsou bakteriostatické, což může způsobit pouze dočasný ústup příznaků a přechod infekce do daleko hůře léčitelného chronického stadia. Doxycyklin borelie zabíjí až při užívání 400 mg denně a více.
http://www.borelioza.cz/cs/lecba_boreliozy/

je tedy možné, že mi antibiotika nezabrala ?
vzhledem ke stálé únavě s dlouhodobým příznakům chřipky ?

děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Martine, léčba borreliózy v časném lokalizovaném stadiu je podle doporučených pos...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Přeléčení borreliózy
Dobrý den, 04/2011 mi byla přeléčena antibiotikem Doxybene...
Přeléčení lymské borreliozy
Dobrý den, ráda bych zkonzultovala nasazenou terapii...
Léčba Lymské borreliozy
Dobrý den, před dvanácti dny jsem si v třísle odstranila...
Léčba borreliozy v těhotenství
Dobrý den, nejprve bych vám chtěla moc poděkovat za...
Bez krevní léčba
Dobrý den, rád bych se poptal na tento druh léčby....
Léčba rabeprazolem
Dobrý den, doktor mi předepsal apo rabeprazole 20 mg...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba boreliózy


Léčba boreliozy

Přeji dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu: v září tohoto roku mi byla...

Léčba boreliozy

Dobrý den, před týdnem se mi udělal na noze velký červenohnědý flek se suchou...

Léčba boreliózy

Dobrý den, na začátku července jsem měl klíště. Pak se dlouho nic nedělo, ale...

Léčba boreliozy

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu. Před 2-3 týdny jsem se nakazil boreliozou...

Léčba boreliózy

Dobrý den, měla bych dotaz, mám boreliozu a udělal se mi na noze typický...

Léčba boreliozy

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o konzultaci léčby boreliozy.Mám 6ti týdenního...

Léčba boreliozy a HLA-B27

Dobrý den, v červenci jsme si všimli, že dcera má na zadní straně stehna flek...

Léčba Boreliozy a sport

Dobrý deň, začal som sa liečiť na lymsku boreliózu, diagnostikovanú podľa červenej...

Léčba boreliozy před otěhotněním

Dobrý den, ca. před dvěma měsíci jsem se léčila s boreliozou, dostávala jsem...

Léčba borreliozy v těhotenství

Dobrý den, nejprve bych vám chtěla moc poděkovat za jeden zodpovězený dotaz...

Léčba botulotoxinem

Dobrý den, byla jsem u neuroložky s tím, že neustále nutkavě a nekontrolovatelně...

Léčba bradavic

Dobry den, mam problém s bradavicami na chodidle (verrucas). Pravidelne,...

Léčba bronchitidy

Ležím s 13 měsíční dcerou v nemocnici s bronchitidou, od včerejšího odpoledne...

Léčba bronchitidy

Dobrý den,obracím se na vás s dotazem ohledně mé léčby. Opakovaně trpím záněty...

Léčba bulimie

Dobrý den, prosím o informaci, kde lze absolvovat léčbu bulimie. Bydlíme v Kolíně,...

Léčba bulky na obličeji

Dobrý den, asi před měsícem se mi udělala bulka na bradě, asi pravděpodobně...

Léčba bursitidy kyčle

Dobrý den, již cca rok mam problém v oblasti kyčelního kloubu, kde se ukázalo...

Léčba Buspironem a Venlafaxinem

Dobrý den, léčím se na psychiatrii s úzkostnou poruchou užívám buspiron 20mg...

Léčba candidy a kojení

Dobrý den, po porodu mi má gynekoložka zjistila candidu a streptokoka. Streptokoka...