Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba candidy a kojení

Gynekologie Katka 11.5.2013

Dobrý den,
po porodu mi má gynekoložka zjistila candidu a streptokoka. Streptokoka vyléčila antibiotiky. Candidu léčila 6 měsíců různými léky (macmiror, naxyl, atd.), ale bezúspěšně. Proto jsem se před měsícem začala léčit sama. Zahájila jsem protikvasinkovou dietu (schodila jsem za měsíc 2 kila), užívám probiotika, canesten vaginální tablety i krém a candistop.
Stále kojím a kojit hodlám i dále. Proto bych se chtěla zeptat, zda touto léčbou nějak neškodím svému dítěti, zda se nedostávají do jeho těla nějaké škodlivé látky či toxiny. A pokud ano, jak mu mohou ublížit a jak je z jeho těla dostat ven.
Také hodlám v nejbližších měsících znovu otěhotnět, tak bych se chtěla zeptat, jestli candida a tato doposud prováděná léčba nebude mít vliv na otěhotnění.
Děkuji za odpověď.
Katka

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Dítěti pokud Canesten nenanášíte na bradavky nijak neublížíte a Candida by další těhotens...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Kojení a léčba hypertense
Dobrý den, mám vysoký krevní tlak a byl mi předepsané...
Zjištění Candidy Albicans
Dobrý den, prosím Vás může mi obvodní lékařka z bakteriálních...
Léčba aspergillu a candidy
mám dceru s cystickou fibrozou již delší dobu má ve...
Spálová angina, antibiotika, kojení
Dobrý den. Dítěti 4roky začala rýma s teplotou a pak...
Kojení
při kojení se mi dělají k večeru návaly horka a jde...
Kojení
Dobrý den, mám 1,5 roku starého synka a potřebuji přestat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba borreliózy

dobrý den, léčím se cca. 14 dnů na infekci boreliozou. (prokázaná, eritrema...

Léčba borreliozy v těhotenství

Dobrý den, nejprve bych vám chtěla moc poděkovat za jeden zodpovězený dotaz...

Léčba botulotoxinem

Dobrý den, byla jsem u neuroložky s tím, že neustále nutkavě a nekontrolovatelně...

Léčba bradavic

Dobry den, mam problém s bradavicami na chodidle (verrucas). Pravidelne,...

Léčba bronchitidy

Ležím s 13 měsíční dcerou v nemocnici s bronchitidou, od včerejšího odpoledne...

Léčba bronchitidy

Dobrý den,obracím se na vás s dotazem ohledně mé léčby. Opakovaně trpím záněty...

Léčba bulimie

Dobrý den, prosím o informaci, kde lze absolvovat léčbu bulimie. Bydlíme v Kolíně,...

Léčba bulky na obličeji

Dobrý den, asi před měsícem se mi udělala bulka na bradě, asi pravděpodobně...

Léčba bursitidy kyčle

Dobrý den, již cca rok mam problém v oblasti kyčelního kloubu, kde se ukázalo...

Léčba Buspironem a Venlafaxinem

Dobrý den, léčím se na psychiatrii s úzkostnou poruchou užívám buspiron 20mg...

Léčba cefalosporiny při alergii na penicilin

Dobrý den, objevila se u mě docela silná alergie na penicilin ( augmentin)...

Léčba clamydie

Po zhruba třech měsících různých zdravotních problémů jsem prakt.lékařku požádala...

Léčba Clotrimazolem

Pokud používám Clotrimazol AL 100 smím mít po dobu tech 6 dnů pohlavní styk?

Léčba cmv u dětí a dospělých

Hezký den přeji, chtěla jsem se zeptat, zda se dá vyléčit cmv. Zjistili mi ho...

Léčba condylomat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za jak dloihou dobu bych mohla pozorovat zlepšení,...

Léčba covid 19

Dobrý den, prosím o informace k léčbě COVID-19, nemocný trpí již cca 11dní: únavou...

Léčba COVID-19

Dobrý den. Jsem COVID pozitivní (pozitivní test proveden 21.12.2020, prvni...

Léčba Crohnovy choroby

Dobrý večer. Můj dotaz se netýká mne, ale mého přítele. Před 1,5 rokem mu byla...

Léčba cukrovky

Dobrý den, mám cukrovku 2.stupně a mám tyto léky-Glyclada 60mg...

Léčba cukrovky, dieta

Dobrý den, jsem diabetik 2. Můj obvodní lékař nepovažoval za nutné mě poslat...