Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba gastritidy žaludku

Praktické lékařství Marek 18.4.2016

Dobrý den,
je mi 32 let a na základě GFS z listopadu 2015 mi lékař diagnostikoval gastritis a mírnou bulbitis, Jednalo se o těžkou aktivní chronickou gastritidu s průkazem hel. pylori (+++), což se projevovalo v té době zejména pálením žáhy a občasnou nevolností, především po jídle. V lednu došlo k přeléčení dvojkombinací antibiotik a laboratorní vyšetření z února prokázalo odstranění hel. pylori. Od prosince beru 2x denně apo-ome, toto jsem cca 3x přerušil na několik dnů z různých důvodů, naposledy v půlce března na 2 týdny, jelikož jsem si nebyl jist jestli tyto mohu užívat společně s penbene, které jsem tehdy bral na agnínu (teď již vím, že ano). Beru také 1x denně laktobacily. 2x denně jsem také užíval kapky citrovita cca od začátku únoral, ty mi ale lékařka teď v dubnu zakázala s tím, že prý neví, jaké mají ph a zda je to prospěšné pro žaludek (já měl právě za to, že podporují trávení a snižují kyselost v žaludku). Pálením žáhy netrpím již od prosince, kdy jsem začal brát apo-ome, po dvojkombinaci antibiotik také ustoupila nevolnost, nicméně po posledním přerušení braní apo-ome (tj. cca od 20.3) mě občas lehce pobolívá v žaludku na různých místech, resp. toto mírné pobolívání občas cítím i v půlce zad nalevo od páteře. Občas cítím, že mám trochu těžší žaludek, když např. sním více sladkého. Jinak kávu a alkohol (pouze víno nebo pivo) piji minimálně, snažím se vyvarovat smaženého a tučného jídla a teď omezuji i sladké. Chci se zeptat, jak mohla občasná mírná bolest žaludku vzniknout, když hel. pylori byl údajně přeléčen a jaká je naděje na zlepšení stavu? Když jsem tohle celé své lékařce sdělil, řekla, že přece nebudeme co chvíli dělat laboratorní vyšetření na hel. pylori a že to souvisí s tou gastritidou. Nesdělila mi však, jak to s ní souvisí. Břicho mi neprohmatala a doporučila kontrolu na podzim. Nejsem si jistý, zda bych opravdu neměl mít důkladnější vyšetření. Taky se chci zeptat, zda můžu citrovital brát nebo opravdu může nějak žaludku/trávení uškodit? Sám jsem se po něm cítil relativně dobře. Předem děkuji za Vaší ochotu a odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den, pokračujte i nadále v užívání Apo - OME 2 krát denně, pokud Vám vyhovovaly kapky Citrovital, zkuste je k tomu také užívat, uvidíte, jaký na Vás budou mít vliv, souhlasím s Vaší lékařkou, že není jisté, jaký budou mít vliv na PH ve vašem žaludku, resp. aby Vám PH zbytečně nesnižovaly a nezhoršovaly tak zánět v žaludku. Ale můžete to zkusit a uvidíte, jestli se po nich budete subjektivně cítit lépe. Zkuste nyní také vytrvat v užívání Apo . OME bez pauz, přeléčení Helicobactera je problematická záležitost, vy jste jednu léčbu již prodělal a domnívám se, že užívání další dvojkombinace antibiotik by Vám v současné chvíli spíše uškodilo. Při přetrvávání bolestí kolem žaludku doporučuji sono břicha. S pozdravem, K. Jiříčková.

Související dotazy

Polyp žaludku
Dobrý den,léčím se autoimunitou gastritidy a ted jsem...
Bolesti žaludku
Dobrý den, před dvěma měsíci jsem užívala za sebou...
Bolest žaludku
Bolest zaludku,paleni zahy nechutenstvi a hubnutichtela...
Bolest žaludku
Dobrý den, mám dlouhodobý problém, který mne trápí...
Bolesti žaludku
Byla jsem na vyšetření žaludku a bylo mi zjištěna inkompetence...
Zánět sliznice žaludku
Dobrý den, před měsícem zhruba mi byla diagnostikována...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba Epilepsie

Dobrý den je mi 15 let a od svých 9 let jsem léčen na epilepsii. Záchvat ve...

Léčba epilepsie

Dobrý den chtěl bych se zeptat zdali je možné již po dvou vyšetření (EEG a...

Léčba epilepsie a Pharmatex globule

Dobrý den, v dětství (11 let) jsem byla léčená s epilepsií a dodnes užívam...

Léčba epilepsie v těhotenství

Dobrý večer, mám dotaz jsem epileptička a zhruba za půl roku by jsme se chteli...

Léčba Erektilní disfunkce

Dobrý den. Prosím chtěl bych se zeptat. - Léčím se na poruchy erekce ( Erektilní...

Léčba Euthyroxem

Dobrý den, ráda bych věděla, jestli existuje výzkum, který dokládá, že užívání...

Léčba Euthyroxem a jódovými preparáty v těhotenství při autoimunitním zánětu ŠŽ

Dobry den pani doktorko, Je mi 34 let a asi pred 5-6 lety jsem mela jednorazove...

Léčba Fenistil kapky

Dobrý den, mám 6 tydenni miminko s nalezem na ORL: otoskop boltce ovalne,...

Léčba fimózy

Díky vaší stránky jsem zjistil že mám fimózu někteř lékaři zde pišou že obřízka...

Léčba Furolinem

Dobry den, chtela bych se zeptat na kombinaci leku Furolin s kyselym jidlem....

Léčba gastroezofageálního refluxu

Dobry den, V roce 2011 u me byla diagnostikovana refluxni choroba; pomoci PH...

Léčba generalizovane uzkostné poruchy

Dobrý den, již 7 let se léčím s generalizovanou uzkostnou poruchou.Mám období...

Léčba genitálních bradavic

Dobrý den , nevím jak se mám zbavit kondylomat v genitální oblasti. Trápí mě...

Lečba genitalních bradavic

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na nejúčinnější možnosti léčby genitálních...

Léčba genitálních kondylomat

Dobrý den, už před 5ti měsíci se mi udělal zvláštní útvar v okolí vchodu na...

Léčba glaukomu versus biopsie kostní dřeně

Dobrý den,můžete mi,prosím,vysvětlit,jaký dopad může mít biopsie kostní dřeně...

Léčba gonartrosy

Vážená paní ,vážený pane trápí mne bolesti kolena - poúrazová artroza asi...

Léčba gynekologické infekce

Dobrý den, můj gynekolog mi zjistil při preventivní prohlídce nějakou infekci...

Léčba gynekologického zánětu, rozpoznání těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V dubnu jsem byla na gynekologii a dostala...

Léčba gynekologických chlamydií a výtok

Dobry vecer, je normalni ze pri lecbe chlamydii se mi objevil zeleny vytok?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v krku

Dobrý den, trápí mě už asi dva roky neustálá bolest nosohltanu. Je to opravdu...

Bolesť kolena na vnútornej strane

Dobrý deň, 2.8.2013 som pri prudkom kopnutí do lopty pocítila bolesť v pravom...

Bolest hlavy


Bolest v krku

Dobrý den, už přes týden mě bolí v krku při polykání + mám mírně zvýšenou...

Bolest v krku

Dobrý den, už čtvrtým dnem mě bolí při polknutí v krku. Dnes se mi na mandlích...

Antikoncepce Katya a antibiotika Zinnat

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli antibiotika Zinnat,kterými v tuto chvíli...

Antikoncepce Katya a antibiotika

Dobrý den. Od pátku užívám na chronickou angínu antibiotika V-Penicilin 1,2...

Bolest v krku

Dobrý den měla bych takový dotaz.Zhruba před 1,5 rokem jsem byla na odstranění...

Bolest v krku

Dobrý den.Občas mívám bolest v krku.Ta bolest je taková jako kdybych měla dostat...

Bolest žeber a pod žebry na pravé straně

Dobrý den, již víc jak měsíc mě trápí bolesti pravé strany zad a bolest vpravo...

Bolest v krku

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou a dotazem o radu. Celou loňskou zimu...

Bolest v krku

Dobry den, cca tri mesice se mi vlecou problemy, co nastaly po viroze, mela...

Bolest v krku

Dobrý den měla bych takový dotaz.Zhruba před 1,5 rokem jsem byla na odstranění...

Oteklý kotník, borelióza

Dobrý den,mám oteklý kotník již druhý měsíc, v krvi mi byl zjištěn pozitivní...

Lymeská borelióza

Dobrý den, po testech z krve (potvrzenko testem Western blot) mi byla diagnostikována...

Oteklý kotník po artroskopii kolene

Dobrý den pane doktore, před časem jste mi radil návštěvu lékaře kvůli potížím...

Oteklý kotník po 2 měsících

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Je mi 21 a momentálně studuji ve Francii....

Bolest v krku

V březnu jsem prodělala angínu, stále mě pobolívají mandle, více sliním hůř...

Bolest v krku

Dobrý den, před půl rokem jsem měl pozitivní výsledek na kapavku, byl jsem...

Bolest v krku

Dobrý den. Už týden mě nesnesitelně bolí v krku. Po čtyřech dnech bolestí jsem...