Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léčba karcinomu prostaty

Romana V. 26.9.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Manžel r.1965 byl operován 3/2013 - nádor prostaty. Stádium pT3b pNO(5) cMX, skóre 4+5. 1x pozitivní okraj, nasazení bicalutamid. Ozařování 11/2014. 3/2015 repaps nasazen Firmagon inj. každě 4 týdny. 5/2016 relaps nasazen binabic. Relaps 8/2016. PSA po ozařování 0,18 (12/2014), 6,5 (3/2015), 10,6(5/2016), 23.8(8/2016), 28,58(9/2016). Prosíme o radu, paní doktorka nám dala na výběr ze tří možností, jak dál postupovat v léčbě. První nasazení hor.léku Zytiga. druhá chemoterapie, třetí chemoterapie + plus účast ve studii DCVAC/PCa. Scinti skeletu 9/2015 bez metastáz. V příloze zasílám CT 9/2016. Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jiří Martinů


Romano, vzhledem k charakteru vašeho dotazu jej posílám dál specialistovi, může chvíli trvat než odpoví. Bohužel vaše příloha se nedá otevřít. Samozřejmě chápu, že byste ráda dostala i druhý názor na léčbu vašeho manžela, ale myslím, že bez detailního prostudování dokumentace, bude nejvíce relevantní názor ošetřující lékařky, která zná dosavadní léčbu i výsledky, proto bych se nejvíce zajímal o její představu nejlepší léčby pro vašeho manžela. S pozdravem

Odpovídá:

MUDr. Karolina Kašparová


Dobrý den, léčba nádoru prostaty je velmi pestrá a neexistují jednoozanžné postupy, řada postupů lze kombinovat v různých pořadích. Není mi z Vašeho popisu jasné, zda spolu s tabletkovou formou terapie (Binabic) probíhala současně i aplikace injekcí a nebo zda manžel podstoupil odstranění varlat, tato kombinace je pro účinnost terapie stěžejní. Proběhlo toto ? Pokud je manžel bez problémů, bez prokázaných meta a cítí se dobře, život mu v tuto chvíli jistě nejméně naruší hormonální terapie formou léku Zytiga. Moc držím palce, ať to funguje !KK

Související dotazy

Léčba prostaty vakuovou pumpou
Jde také léčit prostata vakuovou pumpou
Karcinom prostaty
Dobry den. Na biopsii prostaty mi v jednom vzorku ze...
Operace prostaty
Dobrý den, je mi 64, chodím 4 a vícekrát za noc...
Léčba prostaty a nízký tlak
Vážený pane doktore, ještě čiperný tatínek (85) užívá...
Ca prostaty
Dobrý den, můj manžel měl v 43 letech operaci karcinomu...
Jak postupovat dále při zvýšeném PSA a karcinomu prostaty
Prosím Vás o radu ako mám postupovať v mojom prípade: výsledky...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba chrápání

Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčbu chrápání. Posledních 5 let chrápu....

Léčba chrápání

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké jsou možnosti léčby chrápání. Týká se...

Léčba chronické angíny u 6ti letého dítěte

Dobrý den, 6ti letý syn měl v posledních 10 měsících již 6x hnisavou angínu,...

LÉČBA CHRONICKÉ RÝMY LASEREM

Dobrý den,už několik let se léčím na chronickou rýmou a vždy mi to léčí tím...

Léčba ICHS a hypertenze

Dobrý den, několik let jsem užíval betaloc 200mg ráno a alfablokátor zoxon...

Léčba Imuranem

Od září 2016 užívám Imuran 50 1-0-1, předtím Prednison 20 1-0-1, jako řešení...

Léčba intersticiální cystitidy

Dobrý den, byla mně diagnostikována(po provedené cystoskopii s hydrodistenzí...

Léčba jizvy na čele a nosu

Dobrý den, před týdnem se mně stal úraz-tržná rána na čele cca 2cm a na kořeni...

Léčba kapavky

Dobrý den, mám dotaz, aktuálně se léčím s podezřením na kapavku a lékařka mi...

Léčba karcinomu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.pokud se u karcinomu prsu objeví metastáza...

Léčba kolene

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat jestli je léčba na kolena ortoped řekl že v...

Léčba kolísavého tlaku

Dobrý den,manžel leží v nemocnici již týden s kolísavým tlakem.Má 170-1OO ,,za...

Léčba kondylomat

Dobrý den, již dvakrát jsem lecila kondylomata aldarou na menší zabere ale velká...

Léčba kondylomat Aldarou a pohlavní styk

Dobrý den,zhruba před měsícem a půl mě hodně pálilo při močení. Zjistila jsem,že...

Léčba konopím

Dobrý den,prosím Vás slyšela jsem,že konopí potlačuje růst rakoviny.Můj muž,50let,4roky...

Léčba konopím

Dobrý den, potřeboala bych prokonzultovat situaci mého známého a budu ráda za...

Léčba Kortikoidy

Dobrý den, léčím se s revmatoidní artrididou. Užívám již přes rok Medrol 4mg...

Léčba kortikoidy

Dobrý den, můj 2,5 letý syn má již 10 dní horečky kolem 40. vysokou hladinu...

Léčba kortikoidy

Dobry den, beru kortikoidy (60mg na 57kg sve vahy) po dobu 1,5mesice. Od osetrujiciho...

Léčba kotníku

Dobrý den, ještě reaguji na Vaši dnešní odpověď, za kterou moc děkuji. Když...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dlouhodobý kašel a další projevy


EEG


Zánět patra


Opožděná menstruace a negativní těhotenský test

Dobry den, nedostala jsem menstruaci uz mam 12 dni spozdeni. Mam partnera se...

Antikoncepce Artizia


Vyplnění mezery mezi zuby


Klimonorm a následky jeho dlouhodobého užívání


MUDr. Věra Čechová

Stomatologická ordinace

Vitamíny


Zapomenuta pilulka


Bolest třísel


Streptokok v pochvě


Jak správně ošetřit puchýř


Kožní obtíže


Žaludek


Samovolná tvorba modřin


Duomox na streptokokovou infekci


Méně známá sestra hemofilie aneb Když chybí srážecí faktor VII


Bolestivý, červený a opuchnutý klitoris


MUDr. Jitka Matiašovicová

Praktický lékař pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×