Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léčba respiračních infekcí

Vnitřní lékařství Pavel 7.6.2018

Dobrý den,
už devátým dnem trpím bolestí v krku. Intenzita bolesti je proměnlivá (nejhorší ráno, kdy často vykašlávám žlutý hlen, a potom večer). Má praktická doktorka kromě mírně zvětšených uzlin neobjevila nic, negativní byl i výtěr krku. K problémům se nepřipojila rýma ani bolest hlavy, netrpím slabostí, únavou ani nechutenstvím, teploty/horečky jsem měl dva dny (hned ten první a pak sedmý den průběhu - oba dny přes 38°). Kdybych měl podrobně popsat průběh: První dva dny pouze bolest v krku (plus první den zmíněná horečka). Třetí den se přidal dráždivý kašel, o něco později začalo vykašlávání hlenu. Pátým dnem nastoupil pulzující pocit vzadu v hrudníku/krku, který bych přirovnal k pálení žáhy - nebyl ani tak bolestivý, jako spíše krajně nepříjemný, přičemž o den později byla bolest v krku přehlušena pálením za hrudní kostí a záchvaty opravdu nepříjemného, až bolestivého kašle (zánět průdušek?). Po dvou dnech pálení za hrudní kostí zcela odeznělo a zbyla opět "jen" bolest v krku a ranní vykašlávání hlenu. Je možné, že problém zveličuji, každopádně s takhle dlouhodobými příznaky, kdy je mi kromě zmíněných věcí relativně dobře, jsem se ještě nesetkal. Jen ještě doplním, že beru předepsaný erdomed a kodein na noc.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

dobrý den, při takovémto delším průběhu by asi bylo na místě podání antibiotik, ale také se mi někdy stává že stejný průběh mám já sám třeba 10 dní a pak se začne stav lepšit a nemoc odezní i bez antibiotik, což je samozřejmě dobře, pokud stav není nějak vážný, tak je samozřejmě přirozenější nechat pracovat naši imunitu a ATB nechat až na vážnější stavy, tohle se často vyplácí, protože příliš časté či zbytečné podávání antibiotik vede k oslabování imunity a tedy častější nemocnosti a jiným komplikacím, chce to někdy trochu trpělivosti, o nasazení ATB by měly rozhodnout vracející se zvýšené teploty, třeba jen těsně nad 37, což bývá dobrým a jednoduchým signálem že infekce stále není pod kontrolou a že je potřeba ATB zasáhnout... jinak bych doporučil přidat nějaké kapky na kašel, třeba Mucosolvan, erdomed si myslím samotný nestačí, vždycky je dobré podpořit tvorbu hlenu v dýchacích cestách kapkami, aby snáze docházelo k odkašlávání i spouštění rýmy a tím i k lepšímu přirozenému čištění dýchacích cest... děkuji za dotaz.

Související dotazy

Astma s infekcí, azitromycin v těhotenství
Dobrý den,dnes mi paní doktorka na plicnim zjistila,...
Léčba sexuálně přenosných infekcí
Dobrý den, byl mi predepsan Doxyhexal na ureoplasmu....
Bez krevní léčba
Dobrý den, rád bych se poptal na tento druh léčby....
Léčba rabeprazolem
Dobrý den, doktor mi předepsal apo rabeprazole 20 mg...
Kondylomana, roztroušná skleróza a biologická léčba
Dobrý den, byly mi diagnostikovány kondylomata. Zároveň...
Léčba
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám odoperovám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba radiojodem

Dobrý den, před půl rokem jsem byla na léčbě radiojodem. Asi za 3 týdny tam...

Léčba radiojodem

Dobrý den, dočetla jsem se na internetu,že existuje několik typů rakoviny štítné...

Léčba radiojódem

Dobrý den pane doktore. Přítel (23 let) jde 8.04.2011 na operaci, kdy mu bude...

Léčba radiojodem- poděkování

Paní doktorko Hasilová, děkují Vám za rychlou odpověd, moc jste mě uklidnila....

Léčba rakoviny a psychika

Rakovina děložního čípku Dobrý den, Měl bych na Vás prosím dotaz. Manželka...

Léčba rakoviny jater

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda se dá zcela vyléčit rakovina jater?...

Léčba rakoviny prostaty

Dobrý den, ještě bych se Vás ráda zeptala, jak poznám, že rakovina prostaty...

Léčba refluxu

Extraezofageální reflux Dobrý den, byl mi diagnostikován Extraezofageální...

Léčba refluxu

Dobrý den, prosím o radu. Přítel (23 let) má diagnostikovaný laryngofaryngeální...

Léčba refluxu chlopně

Dobrý den, je mi 32 let, od dětství mám křečovou žílu pod kolenem na levé noze....

Léčba retinoidy

Dobrý den, Od včerejška se mi na jazyku udělala vyrážka viz foto, vůbec o ni...

Léčba revma

mám revma,po dlouhodobém/1a půl roce/ užívání Nimesilu a půl roce Methotrexat...

Léčba revmatoidní artritidy

Dobrý den, mám séronegativní RA II. stupně. Při poslední kontrole mi mimo jiné...

Léčba revmatoidní artritidy Salazopyrinem

Dobrý den, lečím se s revmatoidní artritidou. Lékař mi předepsal lék Salazopyrin....

Léčba revmatu 10ti leté dcery

Dobry den mam 10 letou dceru a od 5 let ma revma leci se metotrexa a posledni...

Léčba roupů

Dobrý den, mám problém se svěděním v oblasti konečníku. Trvá to pár let, ale...

Léčba rozříznuté nohy

Dobry den minuly tyden jsem si rozrizla nohu na siti to nastesti nebylo ale...

Léčba roztroušene sklerozy

Dobry den, je mi 25 let,uz vyse rok a pol mam potize s chuzi, doktor miblecbu...

Léčba roztroušené sklerozy

Dobrý den, potřebovala bych se poradit stran roztroušené sklerozy, kterou trpím...

Léčba roztroušené sklerózy

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, či je možne pri liečbe Avonexom i.m. naďalej...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule u varlat

Dobrý den, poblíž varlat se mi v rozkroku udělala taková boule (viz foto). Při...

Vykašlávání černého hlenu


Požité plesnivé potraviny


Sípání, pískání při dýchání


Vysoký tlak

Dobrý den...v mládí jsem vždy trpěla na nízký tlak. S přibývajícím věkem mi...

Tečky na nohou

Dobrý den, psala jsem dotaz ohledně teček na nohou, kdy mám místa kolem chloupků...

Křeč či bolest pod jazykem

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT ČÍM JE ZPŮSOBENÁ KŘEČ ČI BOLEST POD JAZYKEM,JAKO...

Omeprazol a Coldrex

Dobrý den, dlouhodobě užívám Omeprazol (mám již zhojené žaludeční vředy). Mohu...

Boule na prstu

Dobrý den, nedávno jsem zpozoroval, že se mi na prstu u pravé ruky udělala...

Červené klouby na rukou

Dobrý den, prosím o radu,mám na rukou červéné klouby.Na pravé ruce více a to...

Občasný tlak a píchnutí pod korunkou

Dobrý den pane doktore, už po druhé mne trápí zub, na kterém mám korunku, cítím...

Únik plynů

Dobrý den, už přes pět let se trápím plynatostí. Na gastroenterologii mi našli...

Je možná bolest břicha od páteře?


Bolest břicha


Velké bříško

Dobrý den,ráda bych se zeptala na docela velké bříško u mé dcerky,které budou...

Průjem

Dobrý den p.doktore,chci se zeptat mám stále žlutou stolici,nemám žlučník.Udělali...

Bulka v podbřišku

Dobrý den pane doktore, prosím Vám našla jsem si bulku vpravo v podbřišku,...

Natržený přední zkřížený vaz a zvažování operace

Dobrý den, při fotbale mi byl způsoben úraz, kdy jsem měl prasklý meniskus...

Bolest žaludu


Bolest v trojúhelníku pod hrudním košem

Dobrý den, Chtěla bych se Vás zeptat, trápí mě bolest v trojúhelníku pod hrudním...

Reklama
Zavřít