Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Lehce pozitivní test na okultní krvácení

Trávení Veronika 27.11.2020

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda existují i jiné důvody pro slabě pozitivní domácí test na okultní krvácení, než rakovina střeva.

Od mládí mám průjmy poměrně často, poslední týdny ale prakticky denně. Vždy začnou odpoledne, ráno je vše v pořádku a večer taky. Spolu s průjmy mě trápí i velké nadýmání. Proto jsem si dnes udělala domácí test na okultní krvácení a byl slabounce pozitivní (takový duch čárky).

Průjmy mi začaly přibližně zároveň se zjištěním těhotenství, poslední dny mám i žaludek na vodě, což může souviset asi jak s těhotenstvím, tak i se střevem. Minulý měsíc jsem byla na gastroskopii, ta byla v pořádku (pouze reflux). Krevní obraz, jaterní testy apod. vše v normě. Nijak nehubnu a hlad mám pořád.

Na kolonoskopii jsem již objednaná, cca za 2 týdny, ale mám teď šílený strach, na co tam přijdou.

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Veroniko. Velmi Vám děkuji za Váš dotaz. Věřím, že Vás to trápí. Jak již psali kolegové předenou příčin by opravdu mohlo být povícero. Nevím, zda jste doplnili i výtěr stolice, aby se nejednalo o infekční průjem. Co se týče Vašeho nynějšího dotazu. domácí test na okultní krvácení jako i klasická test může být falešně negativní či falešně pozitivní. Můžete být naprosto zdráva i když je pozitivní. Dále se nemusí hned jednat o rakovinu, ale může být přítomny polypy ve střevě což je výrůstek ve střevě. Dále by mohl být pozitivní i u vnitřních hemeroidů, kdyby došlo k poškození sliznice a mírnému krvácení. Jestli se Vám ale i k průjmům přidala například rýma či bolest hlavy. Pak by bylo vhodné i doplnit test na COVID. Důležité je, ale aby jste teď zkusila být co nejvíce v klidu vzhledem k tomu, že jste těhotná.
S pozdravem Dr. Ondrášková

Související dotazy

Pozitivní test na okultní krvácení
Okultní test druhý rok pozitivní. Polypy prý nebolí...
Pozitivní test na okultní krvácení do stolice
dělala jsem test na okult,krvácení do stolice a byl...
Pozitivní test na okultní krvácení
Absolvoval jsem řadu vyšetření břicha kvůli bolestem...
Pozitivní test na okultní krvácení
Dobry den, pred 14 dny jsme byli na dovolene, ktera...
Anální fisura a pozitivní test na okultní krvácení
Dobrý den, Chtěl by se zeptat zdali prasklinka konečníku(když...
Test na okultní krvácení
Dobry den, prosim Vas delala jsem si test na okultni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

LEEP+ curr.prob.hrdla

Dobrý den, dnes jsem podstoupila tento zákrok a ve zprávě mám napsáno,že konus...

Lefton

Dobry den, co se může stát když někdo sní 3 krabičky leflonu?

Legionella

Dobrý den, mám asi neobvyklý dotaz. Zajímalo by mne, jak vysoké /resp.nízké/...

Lehce hyperechogenní ložisko v játrech

Dobry den, Prodelala jsem zanet mocoveho mechyre, byla mne nasazena antibiotika...

Lehce natažené vazy v kotníku

Dobrý den. V sobotu 12.4 jsem špatně stoupl a zvrtnul jsem si pravý kotník....

Lehce nateklé koleno

dobrý den, po 14 dnech jsem šla na kontrolu ke svému ortopedovi a zpráva zní: 20.8....

Lehce natekle koleno

dobrý den, chtela jsem se zeptat ohledne vysetreni od ortopeda. Obj.: LDK-...

Lehce nateklé koleno

dobrý den, před měsícem se mi podvtlo koleno na leve noze. Návštěva ortopeda...

Lehce nateklé koleno

dobrý den, velice děkuji za včeřejší odpověď. Ještě jsem se chtěla zeptat co...

Lehce nazloutly vytok

Dobry den, obracim se na Vas s dotazem ohledne lehce nazloutleho vytoku. Vytok...

Lehce příčně plochá noha

Dobrý den, cca před rokem mne začala trápit bolest nohy (pouze jedné) - přednoží...

Lehce ucpané levé raménko z k srdci

Dobrý den.Prosím o odpověď na otázku. Byla jsem na běžném vyšetření se srdcem...

Lehce vystouplá černá tečka o průměru 1 m

Dobrý den, všiml jsem si, že se mi na koleně objevila jakási lehce vystouplá...

Lehce vystouple bile skvrny na kuzi

Dobry den, Objevily se mi v oblasti bricha bile pupinky,ktere jsou lehce...

Lehce zarudlí penis a pálení

Dobrý den pane doktore , cca 2 měsíce mně trápí pálení penisu příjde mi že je...

Lehce zvýšená teplota

Dobrý den. Mám takový problém. Už 3 den si naměřím teplotu 37 nekdy 37,2 vic...

Lehce zvýšená teplota


Lehce zvýšené CRP

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem 4 týdny po císařské řezu a po prelečenem...

Lehce zvýšené jaterní testy po léčbě antibiotiky

Dobry den chtela jsem se zeptaz v listopadu my byla odeprana krev vsechny vysledky...

Lehčí průjem

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně zažívání. Když sním větší množství...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nejde mi pořádně zívat

Dobrý den, posledních pár dní mi nejde pořádně zívat. Vždy, když už na mne jde...

Zvětšené varle

Dobrý den. Muj Děda má 75let, a jíž 1 měsíc jsem si všimnul že ma jedno varle...

Jsem ve 22+0 tt a mívám občas bolesti/křeče


Zanet prstu ruky

Dobry den, par dni zpet me zacal pobolivat prostrednicek a zacal trochu otykat...

Plicní parenchym

Dobrý den. S pomocí CT vyšetření mi byl diagnostikován plicní parenchym bez...

Bolest břicha

Dobry den, uz 4. den mne trapi pomerne velka bolest v podbrisku a zvlastne nafoukle...

Doxybene x slunce, fyzická zátěž

Dobrý den, pane doktore, Jelikož mi prokázali Borelii v krvi, nasadila mi...

Bílý povlak na penisu

Dobry den, jiz nejakou dobu mam na zaludu cervene flicky a zhriba pred tydnem...

Cigarety druhu R1 - obsahu jen 10 % nikotinu,dehtu i oxydu uhelnatého oproti běžným cigaretám ?

Je pravdivá informace výrobce cigaret druhu R1 o obsahu jen 10 % nikotinu,dehtu...

Akutní zhoršení neuropatie

Dobrý den, ráda bych se zeptala na náhle zhoršenou necitlivost prstů na HK...

Prasklý kondom?

Dobrý den, dnes 23.6 jsme s partnerkou souložily a já jsem poprvé po několika...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Dysplazie děložního čípku


Bolest zubu po čištění kanálku a odstranění nervu

Dobrý den, V pondělí jsem byla u zubaře, jelikož jsem již více než týden měla...

Kolik je ve varlatech spermií?

Dobry den, jaké množství spermii se nachazi ve varlatech (i nadvarlatech)? Jde...

Zvětšení chámovodu a bulka na varleti

Dobry den, je mi 16let a nahmatal jsem si malou bulku na levé straně pravého...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Otoky kolem kotníků a bolest


Tlak pod pravým žeberním obloukem

Dobrý večer, již 3 rokem se potýkám s nadýmáním, rano obleknu podprsenku a...

Ostrá bolest chodidla v klenbě


Reklama