Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Leukemie

Onkologie Pavel . 28.3.2011

Dobrý den, mám následující problém. Zhruba před třemi týdny se mi velmi výrazně zvětšily uzliny na šíji. Týden na to jsem byl na odběrech krve, kde mi dělali vyšetření na Monolukleozu a Toxoplasmosu. Výsledky mi vyšli jako negativní, ale mám zvýšené hodnoty u Monocytů, Lymfocytů a Basofilů a to cca. 2x tolik než je ref. meze. A někde na internetu jsem četl, že by to mohl být příznak leukemie. Proto bych se rád zeptal, jestli to je normální nebo se mám něčeho obávat. Uzliny pomalu ustupují a byl jsem na kontrole u obvodního lékaře, který mě poslal na ORL, tam jsem se ale nic konkrétního nedověděl. Děkuji

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Krevní obraz je u leukemie téměř vždy změněn, ale obvykle je nález jiný, než udáváte Vy. Máte- li navíc i ORL vyšetření a uzliny se na ultrazvuku jevily bez patologického nálezu, nemusíte mít obavu z leukemie.

Související dotazy

Chronická leukemie
Dobry den, me babicce byla diagnostikovana chronicka...
Leukémie?
Dobrý den, před měsícem jsem byla na krevním obrazu,...
Leukémie a hepatitida
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak je to s výskytem...
Obava z leukemie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co by mohla znamenat...
Obava z leukémie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už 3měsíce mám opakovaně...
Bolesti kostí, kloubů a svalů
Dobrý den, je mi 12 let a Bolí mě už asi 2 měsíce kosti...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Letrox a trombofilie

Dobrý den,mám vrozenou trombofilní mutaci leiden. Dostala jsem prášky Letrox...

Letrox a zvyšování váhy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda Letrox -nebo snížená činost...

Letrox po jednostranne lobektomii ŠŽ a laparoskopie??

Dobrý den, za 3 týdny mám termín operace na jednostarnnou lobektomii ŠŽ. Mám...

Letrox před odběrem krve

Dobrý den, léčím se na sníženou funkci št.žlázy, brala jsem 5 let Euthyrox 50mg,...

Letrox v kombinaci s lipoxal extrem

Dobry den, uzivam kazdy den pulku prasku letroxu a nyni chci zacit brat na podporu...

Letrox v těhotenství

Dobrý den, ve čtvrtém měsíci jsem šla na kontrolu štítné žlázy. U hormonu S-TSH...

Letrox, pleť, váha?

Dobrý den, je mi 27 let a už řadu let beru lanzul, flonidan, rinocorth (dříve...

Letrox, porucha vyprazdňování

Dobrý den, je mi 59 let a již delší dobu se léčím se štítnou žlázou. Nyní,...

LETROX50

Dobry den pani doktorko, chtela jsem se zeptat za uzivam lek Letrox kazdy den...

Letrox50 a přibírání

Dobrý den, paní doktorko Léčím se se štítnou žlázou - mám nějaká ložiška...

Leukémie

Dobrý den, mám tchána, kterému diagnostikovali v prosinci 2008 AML. Je mu 78...

Leukémie

Dobrý den, Jelikož studuji na druhé straně republiky než sídlí můj ošetřující...

Leukémie

Dobrý den! Již jsem vás prosil o radu,co může být s mojí mámou. Poslední...

Leukemie

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o zhodnocení krevního odběru který posílám...

Leukémie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se při klasickém krevním obrazu dá zjistit...

Leukémie

Dobrý den, můj přítel mi oznámil, že se již 2x léčil s leukémií a poslední...

Leukémie

Dobrý den chci se zeptat, už druhý mám noční zimnice a k večeru mi vždy stoupne...

LEUKÉMIE

Dobrý den, v roce 2009 jsem onemocněl leukémií CLL III stupně tedy špatný krevní...

Leukémie

Dobrý den. Už 3 týdny mám mírně zvětšené podčelistní uzliny. Byl jsem s tím...

Leukemie

Dobrý den, ráda bych se zeptala, za zhruba měsíc jdu na genetické vyšetření...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Depo provera


Autoimunitní thyreoiditida versus revma?

Dobrý den,mám na Vás dotaz. Mám autoimunitní thyreoitidu se kterou se léčím...

Nedozrávání vajíček

Dobrý den, asi 4 měsíce (od listopadu) se s manželem pokoušíme o miminko....

Kopřivka, puchýře

Dobrý den.Jsme po mozkové přihodě 2roky.Kopřivka se mi vyskytla po příhodě.Veškeré...

Nitroocni tlak

Dobry den pane doktore, uz jsem Vam kdysi psal. Muj problem je, ze mam hranicni...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Folikulitida


Brnění malíčku u nohy


Změna chuťi

Dobrý den, během posledních cca 2 měsíců se mi třikrát stalo, že jsem ztratila...

Clostridium difficile


Pálení jazyka

Dobrý den,chci se zeptat.Pali mě už asi týden jazyk hlavně přední část a trochu...

MUDr. Oldřich Zajíček

Praktický lékař pro dospělé

Stolice

Dobrý den,má takový nepříjemný problém. Asi tak rok a půl mám stolici tak 6x...

Bolest a tlaky hlavy


Porucha růstu


Otěhotnění při menstruaci

Můžu otěhotnět při menstruaci a k tomu beru kyselinu listovou?

Salmonela a přenos infekce


Lipomy

Dobrý den, Na zádech se mi zhruba pred 5ti lety udelala zhruba dvoucentimetrova...

Cirhóza jater

Cirhóza, lidově ztvrdnutí jater, je onemocnění charakterizované poškozením a...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×