Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Lieky

Léky Michala . 25.2.2013

Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin (Doxybene) na Ureplasma urealiticum. Do toho som dostala anginu a obvodny lekar mi predpisal Ciprofloxacin (Mediciprin) na tozilitidu. Obvodnemu lekarovi som prizvukovala, ze uz mam doma vybrate antibiotika Doxyciklin ale on to nebral do uvahy a chcem mi predpisat Ciprofloxacin a tvrdil ze to zaberie aj na Ureaplasmu. Po konzultacii s gynekologom som sa dozvedela, ze Ureplasma je rezistentna na Ciprofloxacin. V lekarni mi povedali, ze Doxyciklin mi zaberie aj na anginu. Je to prosim pravda? Dakujem za odpoved Odpověď odborníka: Nyní je pro Vás zásadní přeléčit angínu, ciprofloxacin ani doxycyklin však nepovažuji za úplně vhodnou možnost. Obvykle se užívají peniciliny, jiná antibiotika až při jejich nesnášenlivosti. Pokud už máte předepsaný ciprofloxacin a Váš lékař ho považuje ve Vašem případě za vhodný, využívejte ho dle jeho doporučení. Na ureaplasmu však nepůsobí dostatečně silně, ale léčení ureaplasmové infekce obvykle tolik nespěchá. Domnívám se, že budete muset ještě užívat doxycyklin po dobu tří týdnů - většinou však nejde o akutní stav, léčbu tak lze odložit. Dobry vecer, poprosim Vas o reakciu: na penicilin som alergicka, ureaplasmu liecim uz vyse roka.. nechcem do seba cpat zbytocne antibiotika, skor som za prirodnu liecbu. Kedze som skoncila v minulosti s tazkou alergickou reakciou na penicilin v nemocnici, obavam sa uzit lieky, pri ktorych je hned v prvom riadku uvedene, ze mozu sposobit tazku alergicku reakciu.. :( Doxybene som v minulosti brala a nesposobili mi ziadne problemy. Poprosim Vas o reakciu.

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Vhodným antibiotikem při alergii na penicilin při angíně jsou makrolidy, např. klaritromycin. Ten má navíc dobrý účinek i na ureaplasmu. Alergická reakce je na klaritromycin je neobvyklá. Prosím, poraďte se v tomto smyslu s praktickým lékařem. Pokud preferujete přírodní léčbu, doporučuji ještě k antibiotikům užívat Wobenzym nebo Phlogenzym ve vysokých dávkách - Wobenzym sice není levný, ale zlepšuje výsledky léčby.

Související dotazy

Lieky
Brala som lieky na migrenozne bolesti a zlemu EEG....
Dojčenie a lieky
dobrý deň, zistili mi vysoké ASLO - takmer 2000, pritom...
Lieky v tehotenstve
Dobry den,poslednu menstruaciu som mala 15.9,pohlavny...
Lieky
Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin...
Lieky
môžu sa užívať spolu metformin 850 na liečbu diabetu...
Lieky
Dobry den. Aky je rozdiel medzi kalobou a sinupretom?...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Liecba

Dobry den rada by som sa spytala mozno mi budete vediet odpovedat. Pred liecbou...

Liecba osteopenie

Otázka: Dobrý deň, na denzitometrickom vyšetrení mi boli zistené tieto výsledky: Spine...

Lieceny syfilis

dobry den chcel by som sa opytat velmi jednoduchu vec pred istym casom cca 5...

Liečba akne : aknenorminom alebo antikoncepciou ?

dobrý den , neviem sa rozhodnuť , čo vy na to : dcerka ma 13,5roka a ma ťažku...

Liečba mykózy počas dojčenia

Dobrý deň, môžem prosím vás použiť na nechty lak Loceryl, ak dojčím?

Liečba mykozy, vytoku

Dobrý den, už dlhčí čas mávam časté výtoky ktr. sa väčšinou stale vrátia chcela...

Liečba po odstánení pravého dolného príštiného telieska

Dobrý deň, moju babičku (73 ročnú) operovali 4.6.08 - odobrali jej príštitné...

Liečba Rosacey biolampou

Dobry den, okolo 20teho roku zivota (teraz mam25) sa mi zmenila pokozka...

Liek Tylenol

Dobry den Mavam silne migreny, aj zvraciam... liecola som sa an na nerol....

Liek-medrol, osteoporoza

Dobrý deň, mám len 22 rokov, už rok a pol beriem Medrol -12mg. Mám veľa nežiadúcich...

Lieky

Brala som lieky na migrenozne bolesti a zlemu EEG. Boli to lieky Topamax, teraz...

Lieky

Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin (Doxybene) na Ureplasma...

Lieky

môžu sa užívať spolu metformin 850 na liečbu diabetu 2 a Rawel SR 1,5 mg...

Lieky

Dobry den. Aky je rozdiel medzi kalobou a sinupretom? Syn zacal v sobotu pokasliavat...

Líéky na nachlazení

Dobrý večer! Chci Vás poprosit o radu.Užívám při nachlazení tyto léky:Panadol-modrá...

Lieky v tehotenstve

Dobry den,poslednu menstruaciu som mala 15.9,pohlavny styk okolo 30.7., 17.10.mi...

Lieky v tehotnosti

Dobry den, som v 24+2 tt. Pred cca mesiacom som mala silnu nadchu a bolest hrdla...

Lifting obličeje

Dobrý den, rád bych ženě splnil přání - mini nebo plný lifting obličeje. Je...

Ligace hemoroidů

Dobrý den, před 5 dny jsem prodělala 1. ligaci hemeroidů.. Nyní chodím každý...

Lichen

Dobry den biopsie mi potvrdila lichen a na popud dr jsem absolvoval procain...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysoký systolický krevní tlak, nízký tep

Dobrý den, je mi 25 let, od dětství sportuji a zřejmě i proto mám nízký tep...

Kousnutí klíštětem

Dobrý den, mam dojem že me kouslo klíšte protože sem si ten den našel klíšte...

Kanabidiol CBD, léčebná substance budoucnosti?

Kanabidiol je jednou z osmdesáti známých látek zvaných kanabinoidy, které jsou...

Pocit tlaku v žebrach

Dobry den. Je mi 23 let. Měřim 191cm a važim 62 kg což je hodně malo. Ale muj...

Bolesti při sexu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 20 let a už rok mám stálého přítele....

Píchání v ruce


MUDr. Marie Vaňková

Privátní stomatologická ordinace

Trvalé následky úrazu kolena

Dobrý den, v roce 2011 jsem měla úraz kolena (utržený před .křížový vaz natržené...

Bolest nohou

Dobry den, mam na vas dotaz. Jiz tri roky mam sedave zamestnani. Do te doby...

MUDr. Josef Hacar

Odborný lékař radiodiagnostik

Jak správně ošetřit puchýř


Zánět slepého střeva


Bulka na břiše

jsem 6tt a na břiše na pravé straně jsem si nahmatala malou kuličku ve velikosti...

Pálení jazyka

Dobry den, chtela jsem se zeptat asi od noveho roku me pali pali jazyk a mam...

MUDr. Marie Čoupková

Privátní gynekologická ambulance

Bolest varlete

Dobrý den, chtěl bych se pooradit o problému, který mě trápí. Mě i přítelkyni...

MUDr. Ladislav Procházka

Ordinace psychiatrie a sexuologie

MUDr. Jan Malecha

Ordinace lékaře specialisty - kardiologie

Bulka v ústech

Dobrý den. Příteli (29let) se téměř ze dne na den udělala tvrda bulka vevnitř...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×