Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Lieky v tehotnosti

Barbora 4.3.2015

Dobry den, som v 24+2 tt. Pred cca mesiacom som mala silnu nadchu a bolest hrdla bez teplot. Uzivala som homeogene, oscilloccocinum, sirup proti kaslu dr.weiss a pastilky septisan. Po tyzdni som bola OK. Teraz sa mi vsak vsetko zopakovalo - bolest hrdla pretrvava aj po tyzdni, nadcha ma skor pidobu uochateho nosa, navyse som zacala chripiet. Vytery nos a hrdlo su negativne, teploty nie su. Dr.mi najprv nasadila Bioparox, po negat.vyteroch mi ho po troch dnoch kazala vysadit. Okrem liekov, ktore som popisala uz vyssie, mam uzivat este kalciovy sirup. Pravdupovediac, po aktualnych skusenostiach s mojou dr.uz k nej nemam doveru, avsak zmenit ju mozem az od bud.mesiaca. Chcem sa spytat:
1. je uvedena a opakovane uzivana kombinacia liekov bezpecna pre plod plus teraz aj kalcium;
2. su nadcha a zapal hrdla nebezpecne pre dieta, hrozi nejake riziko ( nie sol lekar, ale ak su vytery negat. a nie su teploty, predpokladam virus al. obyc.nachaldnutie);
A este cisto gyn.otazka. Rodit by som mala 17 mesiacov po predchadzajucej sekcii (otehotnela som prirodzene a zazracne, kedze prve dieta je z IVF + PICSI pri katastrofalnom sperm., ked uz boli odporucane darcovske spermie.) Je mozny vaginalny porod v relat.kratkom odstupe po sekcii, ak jej dovodom boli nedostatocne kontrakcie? Dakujem za Vas cas a uprimne odpovede

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

dobrý den , respirační infekty se nevyhýbají ani těhotným , dobré je že jste neměla teplotu, imunita v těhotenství plod dosti chrání...léky co jste brala nejsou problematické , bioparox byl vysazen správně . homeopatika neznám , nepoužívámn , ale nezakazuji ... plod v této fázi vývoje také zvládne leccos zmetabolizovat - tedy klid. :-) dejte vašemu dokorovi ještě šanci :-)
porod - již dnes máte dle statistik vyšší pravděpodobnost S.C. - z desítek nejrůznějších důvodů - ale nikde nyní není psáno že je vaginální porod kontraindikován či nemožný. nechte finální doporučení a rozhodnutí na vašeho porodníka do období kolem termínu porodu.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Lieky
Brala som lieky na migrenozne bolesti a zlemu EEG....
Lieky
Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti...
Dojčenie a lieky
dobrý deň, zistili mi vysoké ASLO - takmer 2000, pritom...
Lieky v tehotenstve
Dobry den,poslednu menstruaciu som mala 15.9,pohlavny...
Lieky
Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin...
Lieky
Dobry den. Aky je rozdiel medzi kalobou a sinupretom?...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Liečba Rosacey biolampou

Dobry den, okolo 20teho roku zivota (teraz mam25) sa mi zmenila pokozka...

Liek Tylenol

Dobry den Mavam silne migreny, aj zvraciam... liecola som sa an na nerol....

Liek-medrol, osteoporoza

Dobrý deň, mám len 22 rokov, už rok a pol beriem Medrol -12mg. Mám veľa nežiadúcich...

Lieky

Brala som lieky na migrenozne bolesti a zlemu EEG. Boli to lieky Topamax, teraz...

Lieky

Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin (Doxybene) na Ureplasma...

Lieky

Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin (Doxybene)...

Lieky

môžu sa užívať spolu metformin 850 na liečbu diabetu 2 a Rawel SR 1,5 mg...

Lieky

Dobry den. Aky je rozdiel medzi kalobou a sinupretom? Syn zacal v sobotu pokasliavat...

Líéky na nachlazení

Dobrý večer! Chci Vás poprosit o radu.Užívám při nachlazení tyto léky:Panadol-modrá...

Lieky v tehotenstve

Dobry den,poslednu menstruaciu som mala 15.9,pohlavny styk okolo 30.7., 17.10.mi...

Lifting obličeje

Dobrý den, rád bych ženě splnil přání - mini nebo plný lifting obličeje. Je...

Ligace hemoroidů

Dobrý den, před 5 dny jsem prodělala 1. ligaci hemeroidů.. Nyní chodím každý...

Lichen

Dobry den biopsie mi potvrdila lichen a na popud dr jsem absolvoval procain...

Lichen

dobrý den je mi 12 let a moje mamka dostala lichen a mám o 8 let staší sestru.jaké...

Lichen nebo tumor?

Dobrý den paní doktorko, přibližně v červnu se mi během týdne objevily na...

Lichen planopilaris

Dobrý den,bylo mi zjištěno kožní onemocnění lichen planopilaris,dochází ke ztátě...

Lichen planopilaris

Dobrý den Je mi 65 let. Před dvěma léty mi byla zjištěna diagnoza lichen planus...

Lichen planus

Dobry den, mam pritele, ktery trpi revmatoidni artritidou a take recidivujicimi...

Lichen planus

Dobrý den, u kožního mi zjistili lichen planus u kotníku, nikde jinde to nemám....

Lichen planus

Dobry den.Byl jsem nakažen Hepatitidou typu C.po podáni krve jiného pacienta.Po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemoroidy

Dobry den, asi pred 2 tydny jsem mel nejaky virus a mel jsem obrovsky prujem...

Pálení při močení

Dobrý den mám dotaz ohledně pálení při močení.. Předtím jsem často trpěla na...

Nehojící se podebraný palec

Dobrý den, již 3 měsíce mám problémy se zahnisaným palcem na noze. Hnisání se...

Boulička na stydkém pysku


Výrůstky na penisu

Dobrý den, na penisu pod předkožkou se mi začaly vytvářet malé bílé výrůstky,...

Zlomenina malíčku ?

Dobrý den , předevčírem jsem narazila s železnými kolečky do malíčku o železné...

Špatné trávení mléčných výrobků

začal jsem na sobě pozorovat, že mám problém s trávením mléčných výrobku. Trpím...

Vyrážka penisu


Svrab


Pásový opar, znamená to něco ??

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala zřejmě pásový opar (kožní lékařka...

Paměť na obličeje

Dobrý den, již dlouhou dobu mám problémy s rozpoznáváním tváří, někdy mě to...

Zánět čelistního kloubu?


Revmatoidní artritída, jak udržet váhu při léčbě kortikoidy

Dobrý den paní doktorko, minulý týden mi po několika měsících byla stanovena...

Mravenčení těla

Dobrý den, asi 2 měsíce mě mravenční pravá část těla, krom nohy, prý se jedná...

Vysvětlení nálezu RTG páteře a kyčlí

Dobrý den, mohu se prosím zeptat. na vysvětlení RTG páteře mírná difuzní spondyloza....

Žluto-bílý povlak na penisu


Plané neštovice?

Dobrý den,prosím o radu zda může jít o neštovice?Syn chodí do druhé třídy a...

Asi tyden pocituji v konecniku rezavy pocit

Dobry den asi tyden pocituji v konecniku rezavy pocit nemam sedave zamestnani...

Nebolavý tvrdý vřed v ústech, který vznikl po kousnutí do těchto míst

Dobrý den. Asi před dvěma dny jsem se omylem kousla do vnitřní strany rtu. Dnes...

Bolest břicha nádor většinou nezpůsobuje

Dobrý den,můj muž má tři týdny pocit mírného tlaku nad horní části pupku více...

Zavřít reklamu