Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

LP

Mozek a nervy Klára 13.2.2019

Dobrý den, už envím na koho se obrátit. Trosku to shrnu. 31.1.2019 jsem podstoupila lumbalni punkci kvuli vylouceni roztrousene sklerozy a boreliozy. Kdyz mi jehla pichnuta, citila jsem to až v prave noze a trosku semnou cukla,po pichnutí jsem 3 hodiny lezela v nemocnici,hodinu na brise,2 hodiny na boku. Kdyz jsem si stoula, motala se mi hlava a uz ten den jsem mela pocit slabosti v obou nohach. Prisla sem domu a pila tekutiny, coca colu a taky kafe,druhy den to bylo lepsi a treti den po LP odvezena do nemocnice, jelikoz jsem mela pocit,ze mi ochrnuje leva strana tela,motala se mi hlava a velika slabost. V nemocnici mi byla podana infuze pry jsem byla dehydrovana, udelali mi CT hlavy a vse bylo v poradku, nicmene si me tam nechali na pozorovani. Druhy den mi lekarka po prohlidce rekla,ze zrejme trpim postpunkcnim syndromem( coz mi prijde zvlastni, protoze ja nemela bolesti hlavy, ktere jsou typicke pro lumablku),ale mela jsem slabost v nohou a motani hlavy. Po vysetreni kladivkem apod. odeslana na vysetreni EMG,kde vse bylo taky v poradku,akorat v leve noze mi bylo nasano do spravy ze je tam neco,ale nejde blize topizovat(muj neurolog mi to taky nevysvetlil),proste nevi, co to je.Kazdopadne po 4 dnech uznali, ze mi nic neni a pustili me domu,ikdyz sem byla velmi slaba. Nyni je to 13 dni po punkci a ja mam stale slabosti v nohach obou,mohu chodit,hybu prstama,ohybam v koleni,ale kdyz chodim,je to pro me obtizne, jsu slaba, jakoby na me lezla chripka,ale nemocna nejsem.Momentalne se lecim i se zady chodim an rehabilitace,vcera mi pani na rehabilitaci rekla, ze mam blokadu v hrudniku,asi 3-4 zebra. Prosim vás, uz nevim, co by ta slabost mohla byt? Muze to byt stale po te lumbalce?Jinak vysledky z likvoru byly negativni na zanety a roztrousena skleroza se taky neprokazala,za tyden si mam jeste zavolat na vysledky z boreliozy. Prosim vas,nevite, co by ta slabost v nohou mohla byt?Boli me i bederni cast zad a strili me ta bolest az do boku a do trisla. Prosim vas o odpoved. Dekuji. Doplnění informací: a jeste se chci zeptat prosim vas, podle krve mam zanet v tele, mam zvysene bile krvinky a PL mi to take potvrdil,rekl,ze mam zanet v tele, ale ze je tezke odhadnout kde. Chci se zeptat, je enjaka moznost poprosit lekare o vydani rceptu na antibiotika na zanet ale jakykoli? Je nejaka takova varianta antibiotik? Co kdyz mi ty otize prave zpusobuje ten zanet? Ty slabe nohy apod?

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

Dobrý den paní Kláro,
tzv.postpukční syndrom po provedené lumbální puknci a to nejen ambulantně,ale i při hospitalizaci, není vzácností a je velmi nepříjemný.V klidu vleže by Vám mělo být dobře, ale již poloha vsedě vyvolá pocit nestability ,závratě a slabost,což se stupňuje vstoje.Zvýšená konzumace tekutin,zejména kolových nápojů ,stav pomůže většinou normalizovat. Ten může trvat i takto dlouho . Výjimečně je potřeba provést malý zákrok,tzv.koagulovou zátku- toto rozhodne po klinickém vyšetření neurolog. Od LP ve Vašem případě právě uplynolo 14 dnů, kontaktujte proto svého neurologa .Náš tým zdravotních sestřiček Vám ještě zajistí doplňující názor specialisty v oboru neurologie.
S pozdravem M.V.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Neurologie, Rehabilitační lékařství‎, Celostní medicína (Psychosomatika) Pracoviště: Lékařská poradna Ave-Vita-Mea

Dobrý den,

vaše potíže nejsou charakteristické pro postpunkční syndrom. Doporučovala bych zaměřit se na bederní páteř - slabost nohou může s páteří souviset- bylo by vhodné udělat magnetickou rezonanci páteře.
Také další vyšetření na zánět ( jen zvýšené bílé krvinky nestačí) -cestou praktického lékaře je potřeba nejít,kde se ve vašem těle zánětlivé ložisko nachází. Antibiotická léčba jen tak nemá smysl a může přinést víc škody než užitku ( bakterie si na antibiotikum zvyknou a až ho budete potřebovat , mohou být rezistentní).

s pozdravem Noj neurolog

Související dotazy

MR Lp
Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu na MR Lp. Neuroložka...
Vyšetření LP
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Prošla jsem neurologickým...
Meridia a Corteol LP
prosím: lze zároveň užívat přípravek na obezitu Meridia...
LP vs krvácení do mozku
Dobrý den, před týdnem mi dělali lumbální punkci. Po...
MR Lp
Dobrý den, prosím, můžete mi vysvětlit nález na MR...
Systémový lupus
Dobrý den,velmi Vám děkuji za rychlou odpověď.Mám ještě...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ložisková alopecie

Dobrý den. Již delší dobu (cca rok až dva) mě trápí opakované vypadávání obočí,...

Ložisková plešatost

Dobrý den, vytvořila si mi na temeni lysina , kůže hladká a bez potíží. V současné...

Ložisková ztráta ochlupení na DKK

Dobrý den, je mi 30 let, výška cca 172cm, váha kolem 80kg (podle posledního...

Ložisková ztráta vlasů

Dobrý den, poslední měsíc pozoruji poměrně značné řídnutí a vypadávání vlasů...

Ložisková ztráta vousů


Ložiskovité padání vlasů

Může být příčinou silného padání vlasů v krátkém časovém období stres,když byla...

Ložiskový ekzém v obličeji

Dobrý večer. Prosím o radu . Mam problém se sveedivym flekem přímo na obliceji...

Ložiskový recidivující ekzém

Dobrý den, v únoru jsem prodělala nejspíše nějakou virozu ( o covidu se zde...

Ložiskový stín na plicích

Dobrý den , asi před třemi lety jsem byla na rentgenovém vyšetření na TBC ,...

Ložní prádlo proti roztočům

Dobrý den, je možné že by ložní prádlo s mikrovlákna působilo negativně elektrostatickými...

LP vs krvácení do mozku

Dobrý den, před týdnem mi dělali lumbální punkci. Po pár dnech jsem měla typickou...

LQTS syndrom a hluchota

Dobrý den, Chci se zeptat, pokud má člověk mutaci v genu způsobující prodloužení...

LS listhesa

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, který sem jsem asi měla dnes položit...

LS lordosa

Dobrý den, Prosím o laické vysvětlení lékařské zprávy: Obj: Napřímená LS lordosa...

LS páteř

prosím o vysvětlení mého vysledku po RTG a odpověď zda je šance na bezoperativní...

Ls páteř

Dobrý den,můžete mi,prosím,vysvětlit tento nález... Ls páteř incip. diskopatie...

LS páteř

Dobrý den, prosím o laskavé vysvětlení následujícího nálezu: Ventrální listesa...

LS páteř

Dobrý den, byla jsem na magnetické rezonanci. A zajímalo by mě co mě ta zjistili. -...

LS páteř

Dobrý den,prosím o vysvětlení tohoto RTG,ohledně LS páteře. Bez známek diskopatie,plochá...

LS páteř

Dobrý den, bolí mě pravá strana bederní páteře a byla jsem poslána na rentgen...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vdechnutí mouchy


Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Anémie a potíže s polykáním

Dobrý den,prosím o info ohledně možné souvislosti anémie a obtížného polykání.Anémie...

Syndrom dráždivého tračníku

... údajně dráždivý tračník se stálou bolestí břich mezi pupkem a rozkrokem,...

Tvrdnuti bricha

Pani doktorko, jsem ve 24 tt, pro zatim vse bez problemu. Okolo 20 tt jsem poprve...

Svědění kůže nohou (stehna a lýtka)

Dobrý den, už tak rok mě vždy několikrát do týdne začnou svědit nohy lýtka,...

Genitální opar a orální sex

Dobrý den, pane doktore chtěla bych se vás zeptat, zda když mám genitální opar,...

Špinění


Alkohol a Ibalgin


Enterokoky v moči

Dobrý den, v moči se mi pravidelně objevuje fekální enterokok. Pravděpodobně...

Frontin a abstinenční příznaky

Dobry den, od 20.11.2017 uzivam frontin 0,25 mg 2x0,5 denne, za 2-3 tyzdne som...

Kožní výrůstky v pochvě

Dobrý den, je mi teprve 15, stále jsem panna a začala jsem menstruovat asi...

Různorodé obtíže, vyrážka, pálení žáhy

Dobrý deň, Mám 41 rokov, 2 deti, obidve sekciou, mierna hypotyreoza. Moje...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

Utržená Achillova šlacha

Dobrý den, dne 8.6.2012 jsem si na fotbale utrhl achillovu šlahu, ted jsem po...

Přenos ureaplasma urealyticum

Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum při análním styku s ejakulaci...

Bolestivá bulka v podpaží


Suchý kašel, pocit dýchání prachu (zánět průdušek a dutin)

Dobrý den, předem se omlouvám za delší dotaz, možná se jen zbytečně plaším,...

Sinus pilonidalis

Dobrý deň, približne pred 3 rokmi mi lekári diagnostikovali ochorenie sínus...

Citlivé oči na světlo


Reklama