Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

LSIL- gynekologie

Gynekologie Marcela 19.11.2018

Dobrý den,

koncem října jsem byla na preventivní gynekologické prohlídce. Vždy jsem měla výsledky v pořádku. Tentokrát to ale tak nedopadlo. Výsledek z cytoklogické laboratoře (klasický stěr) je:

Stěr : Neuspokojivý, ale zpracován
Závěr : LSIL (včetně HPV)
Reaktivní buněčné změny způsobené : Zánětem / Jiné
(metaplazie včetně nezralé m.,
hyperkeratóza,parakeratóza,cytolýza, regenerace,
reparace, atd.)
Doporučení : Kontrola za 6 měsíců

Mám samozřejmě strach, o co jde a aa co to do budoucna může znamenat. Mám 6 let jednoho partnera a vůbec nepředpokládám, že by mi byl nevěrný - proto trochu šok z toho HPV. Také mne zaskočilo, že jde o neuspokojivý stěr - tedy stěr, který signalizuje spíše horší výsledek. Je mi 56, v 38 jsme byla pro endometriózu na odstranění dělohy (se zachováním spodní části dělohy a tedy i čípku). V případě, že LSIL po 6 měsících zůstane, případně progreduje na HSIL, nebylo by lepší kompletní odstranění čípku včetně dělohy? Pan doktor neměl čas se mnou věc konzultovat, vše mi řekla sestřička - mj., že si mám pořídit v lékárně Rosalgin na zánět. Nevím teď, jestli by se třeba zánět neměl přeléčit ATB, Cicatridinou, Deflagynwem - obracím se tedy na vás. Jak jsem se dočetla na internetu, možnost vymizení LSIL v mém věku je nízká. Počítám s píše po květnové prohlídce s výsledkem stejným nebo horším. Mohl(a) byste mi prosím poradit?

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Váš dotaz předám ke zhodnocení našemu specialistovi- gynekologovi. Přece jen má s touto problematikou více zkušeností než já jako praktický lékař. Odpověď našeho specialisty očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobry den- neuspokojivy ster znamena ze odber nebyl dostatecne proveden je tam napr malo buněk k vyhodnoceni- to s Vami nema nic společného. Nalez co popisujete je patrne způsoben zánětem to u zen co pohlavně ziji proste byva-
Doporucuji kontrolní odber- nebude li nalez jasný pak kontrolu v COP to je spec pracoviště centrum onkologické prevence kde se cipky vyhodnocují
Podle nalezu pak je řešením bud vyčkat a cipek sledovat nebo konisace- vytětí kousku tkané a nebo amputace cipku- tedy dokončení puvodni operace/hysterectomie
To bych ale nyni neřešil
HPV jsou viry co přenášejí infekci ktera muze byt spojena s rakovinou cipku proto se nabírá- ale porad pozitivni nalez neznamena ze jde o nador
Uvidite ze vse dopadne dobre- drzim palce
MUDr Ludek Fiala MBA

Související dotazy

LSIL
Dobry den, po cytologii mi byl zjisten LSIL a ja...
LSIL
Dobrý den mám za sebou výsledky z cytologie a již po...
LSIL
Dobry den, Bude mi 31 let a mam skoro rocniho syna....
LSIL včetně HPV
Dobrý den, dnes mi oznámil můj pan gynekolog, že výsledky...
Výsledky cytologie LSIL včetně HPV
Dobrý den, v listopadu jsem měla výsledky cytologie...
Těhotenství+lsil+ kondylomy
Dobrý den, je mi 26 let, jsem v 31. týdnu těhotenství....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

LSIL a pozitivní na HPV

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Dnes mi byly mým gynekologem oznámen...

Lsil vcetne hpv viru

Dobrý den, na cytologii při preventivní prohlídce mi byl zjištěn nález lsil...

LSIL vč hpv

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na dotaz ohledně střední odchylky LSIL vč...

LSIL vč. HPV

Dobrý den, na cytolce mi vyšlo už po druhý že mam LSIL vč. HPV, souvisí s tím...

Lsil včetně hpv

Dobrý den pane doktore prosím o vaši radu,neboť si už sama nevím rady.Před rokem...

Lsil včetně hpv

Paní Doktorko prosím o vaši radu,neboť si už sama nevím rady.Před rokem mi z...

LSIL včetně HPV

Dobrý den, dnes mi oznámil můj pan gynekolog, že výsledky z Cytologie jsou LSIL...

LSIL včetně HPV - kojení a inkubační doba

Dobrý den, při gynekologickém vyšetření mi byl zjištěn cytologický nález LSIL...

LSIL včetně hpv, biopsie děložního čípku


Lsil včetně hpv(oprava emailu)

Dobrý den pane doktore prosím o vaši radu,neboť si už sama nevím rady.Před rokem...

LSS a tlak na durální vak

Dobrý den, po delším stání či chůzi, tíha nohou, zakopávání podlamování nohou,...

LU podél baziliky

Dobry den.Mohu poprosit co znamena:akcentace LU vel.6mm podel basilika?Dekuji...

LU v jaterním hilu hraniční velikosti

Dobrý den dnes jsem byla na sono břicha a závěr vez zprávě zní drobná parapelvická...

LU v podpaží a zelenavý výtok z bradavky

Dobrý den již druhý mens. cyklus hmatám v podpaží (spíše hlouběji uprostřed...

Lubrikace

je mi 47 let mám problém s lubrikací, gel nepomáhá. Je jiná pomoc?Děkuji za...

Lubrikace

Beru dlouhodobě hormonální antikoncepci Minisiston a již delší dobu mě trápí...

Lubrikacni gel

Dobry den, Chtěl bych se zeptat, zda existuje na trhu nějaký lubrikační gel...

Lubrikační gel

Chtela bych se zeptat jestli je dobrý lubrikacní gel značky You & Me? Nebo který...

Lubrikační gel

Dobrý den. S přítelem se snažíme o miminko. Používáme parfémovaný lubrikační...

Lubrikační gel

Dobrý den, chci se zeptat zda mohou lubrikační gely nějak proniknout do těla/vstřebat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zarudlá předkožka, pálení na penisu

Dobrý den. Trápí mě zarudlá předkožka a mírné pálení kůže na penisu, které trvá...

Hnědé skvrnky na obličeji pripomínající pihy

Dobrý den, prosím Vás o radu, nedavno jsem se vrátila od moře a na obličeji...

Zvracení černých šťáv

Dobrý den, Chci se zeptat co to znamená když po alkoholu(pivo) při kocovině...

Otoky nohou, žilní nedostatečnost


Přeočkování proti tetanu


Ledviny

Dobrý den, Mam problem v tlaku v zadech. Mam strach o ledviny. Jsem kulturista...

Bolest žaludku na lačno

Dobrý den. Už dlouhou dobu (skoro 5let) mám problém s žaludkem. Zaclo to že...

Loupání kůže na chodidlech

Dobrý den, obracím se na Vás s loupáním kůže na chodidlech. Již minimálně...

Pupínky na hlavě

Dobrý den, 2 roky mám červené pupínky na hlavě, občas se z nich něco odlupuje...

Menopauza

Dobrý den,mám prosím dotaz-dnes jsem po 345 dnech od posledního slabého dvoudenního...

Nálady a vyhublost:-(

obrý den paní doktorka, potřebovala bych poradit. Mám doma téměř ročního...

Očkováni proti kme

Dobrý den, 6. den po 1. očkování proti klíšťové encefalitidě jsem měla já...

Požití nepasterizovaných sýrů u těhotné

Dobrý den, jsem ve 23tt těhotenství a snědla jsem před třemi dny sýry o kterých...

Anxiozne-depresivní syndrom nebo štítná žláza?

Dobrý den 13.2 jsem měla výsledky krve TSH 0.028 FT4 25.33 před tím mi bylo...

Tlak v hlavě, svědění obličeje

Dobrý den, poslední dobou mě trápí divné stavy. O prázdninách jsem se učil na...

Hyperintenzní ložiska v bílé hmotě


Obava z rakoviny dělohy


Menopauza

dobry den uz si nevim rady je mi stale spatne navaly pocity strachu ted se pridalo...

Prestarium neo combi a zvýšené močení

Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal ebrantyl. Presrarium berie...

Atopický ekzém

Dobry den,již asi 3 měsíce mam na nartu cerveny flek,ktery obcas svedi. Mam...

Reklama