Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

M. DeQuervain, léčba

Ortopedie Radka 22.10.2017

Dobrý den
Ráda bych Vás poprosila o radu. V květnu 2016 jsem měla uraz ( při házené jsem blokovala střelu protihráčky, ale nechala jsem uvolněnou ruku a něco mi kruplo v lokti a bolest vystřelovala až do zápěstí k palci). Asi za tři dny jsem navštívila lékaře, který udělal rtg. Výsledek byl negativní a tak mi Dr. řekl že mám mít ruku týden na šátku. Bohužel mě furt ruka bolela tak jsem začala chodit na rhb ( magnet, elektro-TENS) poté mi byl magnet vysazen kvůli zvyšující se bolesti a dostala jsem ortézu na zápěstí po dobu 4 týdnů. Akutní bolest ustoupila, ale přešla v chronickou. Poté mi ortoped provedl 3 obstriky kortikoidy a poslal zpět na rhb. Ani to mi nepomohlo. Poté jsem byla ošetřena v olomoucké nemocnici kde mi udělali magnetickou rezonanci, kde mi byl potvrzen m. DeQuervain. Dostala jsem další obstrik a rhb,které mi od bolesti vůbec nepomohly. V srpnu tohoto roku mi byla provedena operace, abduktoru a extensoru palce plus mi odstrihli kousek kloubního pouzdra. Bolesti ale pořád přetrvávají i po operaci. Teď opět nastupuji na rhb (VAS +vyrivka) . Chtěla jsem se zeptat co by se dělo dal, kdyby mi ani rehabilitace nepomohly. Teď jsem byla u rehabilitační doktorky a ta řekla,že se jí to vůbec nelíbí a že se jí to zdá znovu k operaci. Chtěla jsem se zeptat jestli by nebylo ještě nějaké jiné řešení než operační a kdyby znova operace co by v zápěstí operovali, když jsou slachy uvolněné do maxima, protože jinak by hrozila luxace palce?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, na Váš dotaz ohledně dalšího postupu po operaci u m. DeQuervain bude odpovídat specialista - ortoped - z naší konzultační ambulance. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Odpověď není snadná.
Není patrné, kde byly bolesti původně, uvádíte loketní kloub, poté operace nad zápěstím
Není patrné zda byly i jiné změny v magnetické rezonanci
Předloktí a zápěstí je třeba velmi přesně vyšetřit a lokalizaci bolesti posoudit.
Časté se po těchto sportech objevují změny v zápěstí a to mezi drobnými kůstkami zápěstí, kde se objevují změny na pevnosti vazivových spojů, které potom působí bolesti. ty jsou tvrdošíjné a pomalu odcházejí, někdy je třeba i operační výkon.
Velmi dobré zkušenosti právě ve vašem zřejmě regionu s léčbou těchto potíží má ve FN Olomouc doc. Čižmář, jeho vyšetření bych doporučil
Do vyšetření je na místě rehabilitační pohybová a fyzikální léčba.

Související dotazy

M. Dequervain
Dobrý den, asi pred 2 měsíci jsem prodělala úraz distenze...
M. DeQuervain
Dobrý den asi před 2 měsíci jsem prodělala úraz (distenzi...
Léčba roztroušené sklerózy
Dobrý den, je možné pozastavit celkovou léčbu roztroušené...
Léčba karcinomu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.pokud se u karcinomu...
Dobrý den, poslední tři m...
Dobrý den, poslední tři měsíce jsem měla problémy s...
M-antigen v krvi
Dobrý den, když jsem byla darovat krev, zjistili,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lze zjistit těhotenství před očekávanou MS

Dobrý den, beru pravidelně HA. Tento měsíc jsem jí, ale vynechala. Poslední...

Lze zvětšit penis ?

Dobrý den.. Chtěl bych se zeptat jestli existují spolehlivé metody jak zvětšit...

M

Dobrý den, Po masturbaci začnu krvácet z penisu nevím jestli je to normální,...

M

Dobrý den, Problémy začali před týdnem, myslela jsem že jde o anginu, zvýšené...

M-antigen v krvi

Dobrý den, když jsem byla darovat krev, zjistili, že mám M-antigen a že nemohu...

M. Bechtěrev

Dobrý den pane doktore mám bechterev pátého stupně beru palgotal a po hodině...

M. Bechtěrev

Dobrý den, je mi 24 a před dvěma lety mi diagnostikovali Bechtěrevovou nemoc....

M. Bechtěrev V.stupeň

Dobrý den, prosím o Váš názor k přiloženým snímkům. Moje diagnoza je M. Bechtěrev...

M. Dequervain

Dobrý den, asi pred 2 měsíci jsem prodělala úraz distenze předloktí. V současnosti...

M. DeQuervain

Dobrý den asi před 2 měsíci jsem prodělala úraz (distenzi předloktí ) po pádu,...

M. scheurmann

Mám 20 rokov, v patnastich mi bola diagnostikovaná M. scheurmann so schmorlovými...

M.Baastrup

Trpím bolestmi páteře na popisu rentgenu mám napsáno: LS páteř - zvýšená lordosa,...

M.Bechtěrev

Zdravim o radu lecby Shreuermann dorsal vyhrez di TH6/7MR Th Páteře 1.12.2009'....

M.bechterev a Staphylococcus aureus


M.Blaunt

dobrý den,chci se zeptat,mám 14.měsíční dceru,dnes jsme byly na doporučení děts.lékařky...

M.Darier

Dobrý den,mám stejný problém.Asi od 12let mám na zádech,hrudníku,ruce,tříslech...

M.Darier

Dobrý den, chtěl jsem Vás poprosit jestli by jste mi mohla nějak poradit s léčbou...

M.de Quervain

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jsem objednána na drobnou operaci - operace...

M.Recklinghausen

Dobrý den, chtěla bych se Vás, prosím, zaptat: Moje dcera 6,5 let - od narození...

M.Scheuermann

Na kčRáda bych se zeptala, při RTG mi bylo zjištěno : C-mírná esovitá skoliosa,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chronický kašel

Dobrý den paní doktorko.Je mně 44let.V roce 2009 jsem se léčila se zvýšenou...

Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, před sedmi týdny jsem měl chráněný pohlavní a nechráněný orální styk...

Bolesti na hrudníku, píchání vlevo

Dobry den, je mi 18 let a v zari minuleho roku me z niceho nic chytl takovy...

Kousnutí netopýrem

Dobrý den, včera před jedenáctou dopoledne jsem se opíral o stůl, když najednou...

Hemoroidy

Dobrý den, před rokem jsem měl problémy s hemeroidy, projevovalo se to pálením...

Heřmánkový čaj dlouhodobě, riziko?

Dobrý den, chci se zeptat na ODBORNÝ nároz na dlouhodobé každodenní užívání...

Chronický zánět krku

Dobrý den, mám následující problém s krkem: 1. Ve 20-ceti letech mi odebrali...

Zánět močového měchýře, očkování proti HPV

Dobrý den, před 2 lety jsem prodělala konizaci. Výsledky histologie byly dobré....

Vyrazka/hrcka pod jazykom

Dobry den, uz dva dni citim, ze mam pod jazykom ako keby vyrazku, po zasvieteni...

"Vyrážka" na penisu

Dobry den, mal som na penise jednu vyrazka ktora sama zmizla, po tyzdni sa mi...

Svědění šourku

Dobrý den, prosím o radu. Občas mi během dne mírně svědí kůže varlat, žádná...

Výsledky z krevních testů na štítnou žlázu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky z krevních testů na štítnou žlázu....

Vyšší hladina cukru v krvi

Dobrý den, náhodně mi byla zdrav.sestrou naměřena hladina cukru v krvi 8,2....

Uši a vatové tyčinky

Dobrý den, Přítel mě bohužel naučil na čištění uší vatovými tyčinkami. On je...

Pigmentový néus

Dobrý den, dceři se udělalo nejdříve malinké červené známínko, po měsíci už...

Chronický kašel

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, můj přítel trpí na chronický kašel. Je suchý,...

Výtok z pochvy

Dobry den, mám vaginální vytok je bíly, nijak vyrazne nezapáchá, je jen trochu...

Kapka lásky?

Dobrý den, chci se zeptat, ze kdyz se muj pritel vzruší a já vrzmu jeho penis...

Sex


Svědění a zarudnutí šourku

Dobrý den. Prosím o radu.Jsem muž ,čerstvých 50 a mívám nepříjemné svědění...

Reklama
Zavřít