Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Má oslabená imunita souvislost s CMV (cytomegalovirem)?

Imunita Michaela 16.2.2013

Dobrý deň,
chcela by som sa poinformovať ako by som mala postupovať v mojom prípade. V novembri 2012 mi boli robené krv. testy v reumatol. stredisku kvoli silnej bolesti kĺbov. Pri testovaní mi bolo zistené prekonané ochorenie vírus CMV čiže v celku CMV IgG: 110,5 AU/ml a CMV IgM: negat, čiže momentálne nie je tento vírus povedala by som v popredí, ale kedže mám oslabenú imunitu, alergie typu: prach, pele, plus som asi 2,5 roka po cholecystektomii, tak sa tohoto vírusu obávam, opäť mám chrípku, pritom naposledy to boli asi necelé dva mesiace dozadu. Pracujem v zahraničí ako ošetrovateľka seniorov, preto Vás chcem poprosiť o radu, či je potrebná pomoc imunológa v mojom prípade? pretože sa obávam aj liečby, lebo s veľkou pravdepodobnosťou by sa mi vracali chrípky a iné ochorenia. Tiež sa chcem spýtať, či bude nutné krv. vyšetrenia pre vírus CMV opäť zopakovať? Vopred Vám ďakujem za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček


Dobrý den, milá Michaelo. Především je nutné říci, že pokud Vám nějaký lékař, tedy v tomto případě revmatolog, nechá provést nějaké krevní testy, musí Vám je interpretovat především on - klíčovou věcí je totiž vždycky důvod, proč Vám jsou vůbec testy dělány, pouze s touto znalostí se lze jakkoliv vyjadřovat k výsledkům. Chápu, že tímto jsem Vás asi moc nepotěšil, ale tak to bohužel je. Nicméně - s souladu s kolegyní se domnívám, že cytomegalovirus můžete opravdu zcela pustit z hlavy. Ze samotné hladiny IgG nelze nic vyvozovat, kromě toho, že jste již onemocnění v minulosti prodělala (průběh je často latentní, nález jako máte vy, je v dospělosti častý...). Což je, obáváte-li se této infekce, dobrá zpráva - nemusíte se bát, že byste jím onemocněla znovu (to by hrozilo pouze v případě opravdu těžké poruchy imunity). Opakovat tento krevní test považuji ve Vašem případě za zbytečné.

Nemějte tedy z CMV strach, i když z Vašeho dotazu není jasný celý Váš zdravotní problém (o co šlo s klouby aj...), výsledek sérologie CMV je možno považovat za vedlejší věc.

S pozdravem, Aleš Ducháček

Související dotazy

Oslabená imunita
Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím dotazem:...
Oslabená imunita
Zdravím.Má přítelkyně má oslabenou imunitu a nemá mandle,proto...
Oslabená imunita
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co dělat s oslabenou...
Oslabená imunita
Dobrý den, můj problém spočívá v tom, že bývám velice...
Oslabená imunita a zahlenění
Dobrý den, již téměř rok mě trápí při změně počasí...
Oslabená imunita
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Má kouření vliv na prsa?

Dobrý den, je mi 17 let a mám na svůj věk docela malé prsa, chtěla jsem se zeptat,...

Má mé dítě ADHD nemoc nebo jen zlobí?

Má mé dítě ADHD nemoc ? Dobrý den,jmenuji se Jana a mám syna Maxíka,teď má...

Má menstruace nějaký vliv na operaci appendixu laparoskopicky?


Ma muj BP rozdvojenou osobnost?,

Dobry den. Potrebovala bych poradit. Muj BP ma problemy se lhanim a zmenou nalad...

Má můj otec rakovinu?

Má můj otec rakovinu? Po resekci tumoru prave ledviny ,histologie,konvencni...

Má na stehně a na varleti pupínky s čirou tekutinou

Vyražku syna nesvědí jsem zapomněla dodat.děkuji

Má na zádech tmavý černý flek

Dobrý den chtěla jsem se zeptat můj přítel už nějaký ten měsíc má na zádech...

Má narok na lázně můj 10 letý syn


Má nějaký negativní vliv kouření el.cigarety před laparoskopii žlučníku?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda má nějaký negativní vliv kouření el.cigarety...

Má očkování v teplém období a NEzrychleném režimu nějaký negativní vliv na tvorbu protilátek?

Dobrý den, prosím Vás, v případě, že se nepodaří z důvodu nachlazení nebo jiné...

Ma panicka ataka souvislost s urazem hlavy?

Dobry den, mela bych na vas dotaz. Pred tremi tydny se u me poprve objevily...

Má pocit při chůzi, že se houpe

Dobrý večer přítel se léčí na psychiatrii dostává léky na úzkost a dva měsíce...

Má posilování vliv na velikost penisu?

Dobrý den, zajímalo by mne, jestli má pravidelné posilování v posilovně (bez...

Má první antikoncepce CHLOE

Dobrý den, již více jak měsíc používám antikoncepci chloe pravidelně, akorát...

Má první antikoncepce- Katya

Dobrý den, poprvé jsem začala brát antikocepci Katyu, beru ji již tři dny od...

Má rychlou ejakuaci

Dobrý den, máme s přítelem problém, který spočívá v rychlé ajakuaci. Přítel...

Má se bát Boreliózy?

Dobrý den, asi před 2 týdny mě kousnul hmyz ale nevěnovala jsem tomu žádnou...

Má streptokoka v krku


Má štítná žláza vliv na plodnost?

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již od září se s manželem snažíme o miminko,...

Má to stejný výsledek?

Dobrý den , byl jsem před 7 měsíci na odběr krve , CT vyšetření a odběr výkalu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sex bez antikoncepce a kondomu, otěhotnění

Dobrý den,mám přítelkyni a chceme zkusit sex ale. Dá se otěhotnět když nebude...

Zhmožděné koleno

Na tělocviku při florbale jsem si vyhodil koleno. Samo naštěstí zase naskočilo....

Svědění těla

Mám problém s náhodným svěděním kůže,začne to třeba na hlavě nebo na na zádech,či...

Kapky Pamycon

Dobrý den, mohu ke kapkám Pamycon, které jsem dostala na zánět v nose a uších...

Močení po zavedení katetru

Dobrý den. Maminka věk72 let ležela na LDN se zavedeným močovým katetrem 3 měsíce...

Zapáchající ranní moč

Dobry den, jiz 3 tyden mi zapacha ranni moc. Začalo to jemným řezáním při...

Absces v podkoží

Dobrý den, před dvěma dny po fotbale jsem si ve sprše všiml zarudlé bouličky,...

Test na pritomnost hpv viru

Dobry den, mam genital.bradavice, chtel bych se nechat ockovat silgardem, ale...

Pierc nosu

Dobrý den,mam problem asi pred 3 mesici jsem si nechala pichnout piercing do...

Otok po antibiotikach

Hezký den, od úterka mám pomĕrnĕ tĕžkou anginu, vsude v puse mam čepy(i na...

Tezeo 80mg/12,5mg

Dobrý den, lékař mi změnil léky na tlak z Lodoz 0,25 1x denně na Tezeo 80mg/12,5mg....

Stav po frenuloplastice, potíže s předkožkou

Dobrý den, v pondělí (25.9.) jsem byl na frenuloplastice kvůli krátké uzdičce...

Antibiotika

Dobrý den. Mám zánět středního ucha a beru na to antibiotika a mám ještě kapky....

Condrosulf

Dobrý den, chtěla bych se prosím Vás zeptat na lék Condrosulf. Můj lékař mi...

Citliva prsa

Dobrý den mam dotaz. Asi před týdnem jsem měla menstruaci a jako vždy mě...

Doživotní užívání warfarinu


Hlasivky, zpěv


Fimoza

Dobrý den, mám takový problém když přesahují předkožku u penisu tak mě to hrozně...

Červené tečky na ruce

Dobry den, na ruce se mi objevily cervene tecky viz. foto. Prvni na zapesti...

Bolest kolene

Dobrý den, potřebuji se zeptat. Moje dcera má po druhé vodu v koleni poprvé...

Reklama
Zavřít