Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Makrocefalie

Kateřina . 4.7.2015 redakce uLékaře

Dobrý den,pane doktore, Byla jsem s mojí 12ti týdenní dcerkou poslána svým pediatrem na eurologii pro vyloučení epilepsie-ta se naśtěstí nepotvrdila.Tam jí pan doktor dělal sono mozečku a do zprávy napsal: v normě- prostornější SA prostory a IHS rýha jinak v normě- obraz budoucí makrocephalie. Malá má nyní obvod hlavičky 42cm. Díky za odpověď.

Odpovídá:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den. Sonografické vyšetření u dítětě vyloučilo závažnější problémy- rozšíření komorového systému, krvácení apod. Více prostoru kolem mozku samo o sobě nice neznamená, prognosování velikosti samotné hlavy do budoucna se zatím udělat jasné nedá. Nálezy neznamenají žádný problém. Pokud byl nějaký záchvat připomínající epilepsii bude ale nutné další sledování u dětského neurologa. Zdravím dr Šigut

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Maji antibiotika vliv na antikoncepci?

dobry den chtela jsem se zeptat kdyz uzivam antibiotika Biseptol na zanet mocoveho...

Mají antibiotika vliv na antikoncepci?

Mají antibiotika Amoksiklav nějaký vliv na antikoncepsi Lindynette 20? Pokud...

Mají hubené ženy problém s otěhotněním?

Dobrý den pane doktore, bude mi 30 let, jsem zatím bezdětná. Jsem velmi hubená,...

Májí vliv hrudky ve sperma na početí dítěte

Ve spermatu se mi začli objevovat bílé brudky, někdy méně, někdy ovšem více....

Mák

Dobrý den,někde jsem slyšel že když je ze stolice cítit mák tak to něco znamená,...

Mák v těhotenství


Make-up La Roche Posay

Dobrý den, ráda bych se zeptala odborníha na názor ohledně fluidního a korektivního...

Make-up mladistvým

Dobrý den, má 13-ti letá dcera chce používat make-up. Její pleť je čistá, bez...

Makroadenom na hypofýze

Dobrý den, je mi 42 let a před dvěmi lety mi byl diagnostikován makroadenom...

Makroadenom v těhotenství

Vážený pane doktore, jsem v 10. týdnu těhotenství a pro makroadenom užívám 2x0,5mg...

Makrocytarni anemie

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak a čím se léči makrocytární anémie a zda-li...

Makroprolaktin

Dobrý den, při pátraní proč nemohu otěhotnět, mi byly provedeny krevní testy...

Makroskopická hematurie

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor na opakovanou makroskopickou hematurii....

MAKULÁRNÍ DEGENERACE

Dobrý den, ráda bych věděla, jaký mají názor profesionálové z "ulekare.cz"....

Makulární degenerace sítnice

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na problémy mého tatínka.Již...

Makulární díra IV.stupně bez adheze sklivce

dobrý den, prosím, jak náročná je operace a pooperační doba. kdy budu na oko...

Makulopatie

Dobrý den, syn má od malinka makulopatii. Nyní si bude dělat profesní řidičský...

Makulopatie u syna

Dobrý den, dnes jsem navštívila očního lékaře s 5-letým synem. Pani doktorka...

Malá "hýbací bradavička" v oblasti hráze

Dobrý den, udělala se i již podruhé malá hýbací bradavička v oblasti hráze....

Malá bolestivá bulka v pravém prsu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli to nemůže být něco závažného když mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×