Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mám dlouhodobě problémy s řídkou stolicí

Andrea 3.8.2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám dlouhodobě problémy s řídkou stolicí. Není to klasický průjem, který by mě proháněl několikrát za den, ale je to hodně řidké. Byla jsem na vyšetření krve, kde mi vyloučili alergii na lepek, laktózu, problémy se stitnou zlazou atd. Dělali mi to snad na vše, co je možné. Vše v pořádku až na crp 26,7.( 14 dní před tim rozborem mi delali crp z prstu a to vyslo 10,6) Poslali mě na kolonoskopii, kde mi akorát řekli, že dle ultrazvuku neviděli nic vážného a že mám počkat měsíc na výsledky. Jsem z toho už hotová. Už několik měsíců nevím co mi je. Radila jsem se v lékárně a doporučili mi homeopatika a pít měsíčkový čaj 3xdenně. Tak zatím dodržuju pokyny a nechávám to být. Mám objednanou dovolenou za měsíc a mám strach, že mi přijdou na něco špatného a nebudu moct odcestovat. To čekání je hrozné. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste už neměli podobný případ, popřípadě co by mi tedy pomohlo být? Moc děkuji za odpověď.
Doplňující informace: Chtěla jsem se ještě zeptat, zda když mi na té kolonoskopii řekli, že nevidí nic závažného myslíte že nebude nutné nějaký zákrok nebo něco, kvůli čemu bych nemohla odjet na tu dovolenou?

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den paní Andreo, určitě je vhodné odlehčit stravu a nekonzumovat dráždivé, smažené, příliš tučná jídla, dostatek tekutin a více vlákniny, dále doporučuji zakoupit probiotika. Může se jednat o střevní dysmikrobii, vliv má také stres, dále může jít o zánět, vliv může mít životní styl. Bohužel nelze říci co je exaktní příčinou obtíží. Problém by mohl být i jinde v těle, ale vliv to může mít i na trávení. Doporučuji případně ještě interní vyšetření. S pozdravem a přáním brzkého vyřešení obtíží.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, slečno Andreo, myslím si, že pokud dosavadní laboratorní testy dopadly dobře, ultrazvuk ani kolonoskopie na pohled neodhalili nic závažného, pak se nemusíte bát ohrožení Vaší dovolené. Mohlo by se zjistit nějaké zánětlivé onemocnění ve střevě nebo něco lehčího, příčinou potíží může být dysmikrobie například. Nepředpokládám, že by výsledky histologie měly ovlivnit Vaši dovolenou, pokud se Vaše potíže nezměnily, nemáte horečky, krev ve stolici nebo hlen, nezvracíte, nemáte bolesti břicha či křeče v břiše či jiné znepokojivé příznaky. Pokud byste něco zmíněného měla, pak jděte co nejdříve k Vašemu lékaři, jinak vyčkejte výsledků vyšetření odebraných vzorků.
Pokud byste si přála být jistější stran zjištěného zvýšení CRP, můžete pro jistotu 7-10 dní před dovolenou navštívit Vašeho lékaře, aby Vás prohlédl, CRP je rovněž možné nechat zkontrolovat a případně kdyby bylo vysoké a měla jste známky bakteriální infekce, lze podat antibiotika. Uváděná hodnota 26.7 by svědčila pro nějakou virózu v době, kdy bylo CRP dělané. Záleží samozřejmě na tom, zda budete mít před dovolenou nějaké potíže.
Nevím, zda jste byla vyšetřená i na laktózovou intoleranci - tedy nesnášenlivost méčného cukru, nebo jen na alergii na mléčnou bílkovinu a laktózu. Někdy potíže se stolicí bývají z laktózové intolerance, neschopnosti trávit mléčný cukr. Zeptejte se svého lékaře. Je možné nechat se vyšetřit také na další potravinové nesnášenlivosti a alergie na alergologii, až se vrátíte z dovolené.
Zatím doporučuji, abyste užívala probiotika s prebiotiky denně, poraďte se v lékárně. Hodně pijte, jezte dietně bez tučného mastného a smaženého, nepijte či omezte alkohol, kávu, čokoládu, slazené či bublinkové nápoje. Doporučuji rovněž vynechat nekysané mléčné výrobky a sladkosti. Vhodný je anýzový, fenyklový, kmínový čaj. Na zklidnění nervů můžete užívat homeopatika Sedatif 4xd, můžete zkusit sirup NovoPassit.
Až budete dovyšetřená, budete postupovat podle výsledků a rad lékařů. Dále doporučuji poradit se s lékařem homeopatem či akupunkturistou ohledně diety, doplňků stravy a celkového vyladění těla.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Problémy s řídkou stolicí
Dobrý den. Už hodně dlouho mě trápí řídká stolice....
Problémy se stolicí
Dobrý den, již několik let mě trápí zahlenění (zadní...
Problémy se stolicí
Dobrý den. Antikoncepci používám už více jak rok. Asi...
Problémy se stolicí
Dobrý den, jsem v 11.tt a mám problémy se stolicí....
Problémy se stolicí
Dobrý den, moc vás prosím o radu. V posledních několika...
Bolest břicha s žlutou řídkou stolicí.
Dobrý den, chtěla sem ze septat jestli je normální...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám diag. paranoidní schizofrenie, deprese a hebefrenní schizofrenie

Dobrý den. Mám diag. paranoidní schizofrenie, deprese a hebefrenní schizofrenie......

Mám diagnostikovanou trombofilní mutaci

Zdravím. Mám diagnostikovanou Trombofilní mutaci krve po obou rodičích. Na...

Mám diagnostikovanou varikokélu

Ahoj, chtěl jsem se zeptat mám diagnosyikovanou varikokélu a vypadá to že to...

Mám diagnostikovaný chronický zánět štítné žlázy.

Prosím o vyjádření ENDOKRINOLOGA Mám diagnostikovaný chronický zánět štítné...

Mám difuzní netoxickou strumu

Dobrý den, navštívila jsem ORL ohledně asi 14 dnů trvajícího chrapotu, zahlenění,...

Mám divné čichové vjemy

Dobrý den, mám tyto problémy, bohužel moje mudr už mě řadí do skupiny, měla...

Mám divné sny a halucinace

Dobrý den,už cca.4 měsíce mám divné sny,sny tak živé že si je pletu s realitou...

Mám dlouhodobě podivnou pachuť v ústech

Dobrý den, prosím o radu s tímto problémem: mám dlouhodobě podivnou pachuť v...

Mám dlouhodobé potíže.

Dobrý den, mám dlouhodobé potíže (již půl roku): bolest na prsou,ataky dušnosti,bolest...

Mám dlouhodobé problémy s kolenem.


Mam dlouhou menstruaci.

Dobrý večer,chtela jsem se zeptat: nedávno jsem byla na gynekologii na prohlídce...

Mám docela obavy, aby později nezačala prsa ochabovat a lehat si.

Dobrý den, před rokem jsem ještě vypadala, jako když v břiše tahám nádor o velikosti...

Mám docela strach, aby nešlo o lupus

Dobry deb. Jeste jeden dotaz mam. Ve stredu bych mela jit na kozni, ale mam...

Mam dojem jako by jsem cítila jakýsi tlak od kolene k prstům.

Dobry den, potrebuji se poradit ohledně bolesti levné nohy. Mam dojem jakobych...

Mám doporučenou operaci, ale ráda bych se ji vyhnula

Dobry den , před půl rokem mi začaly problémy z páteří , dostala jsem jednou...

Mám dost silné bolesti nártu

Dobrý den.Mám dost silné bolesti nártu hlavně při chůzi.Kdysi mi spadlo těžké...

Mám dotas

Dobé dopoledne přeji ch ci se zeptat mně je 27 let mám opustraní roštep pusi...

Mám dotaz

Dobrý večer. Mám jeden problém. Pohlavní styk jsem ještě neměla, ale přítel...

Mám dotaz na Lybrel

Mám dotaz na lybrel. Na internetu se mluví jako že to má být zázračná pilulka...

Mam dotaz ohledne genitalnich bradavicek

Dobry den, Mam dotaz ohledne genitalnich bradavicek. Byl jsem parkrat na odstraneni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kyčle

Dobrý den, už delší dobu mám v oblasti kyčle dost zvětšené uzliny, které...

Modřina v oblasti bederní páteře

Dobrý den. Už delší dobu se léčím s bolestí bederní páteře spojenou s blokací...

Kombinace Mirtazapinu a Coaxilu

Dobrý den, je bezpečná kombinace Mirtazapinu (beru pouze 7,5mg, vyšší dávku...

Hematologie - krevní skupiny

Dobrý den, když jsem byla darovat krev bylo mi sděleno, že mám krevní skupinu...

Roupy v pochvě?

Dobrý den, prosim vás o radu. Dnes v noci se mi vzbudila dcerka 6let a strašně...

Tinitus v obou uších

Mám již delší dobu problémy s krční páteří-hlavně od levého ramene směrem k...

Mikroskopická hematurie

Dobry den chci se zeptat byl jsem kvuli nahodně zjištěne mikroskopicke hematurii...

Urtikarie pigmentosa, mastocytosa

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na podrobnější informace o této diagnóze:...

Nákaza salmonelami nebo kampylobakterem

Hezký den, včera ve 12h jsem smazila rizky, takové ty predpripravene, polotovar...

Bilý povlak jazyka

Dobry den, od vcera mam na jazyku bily povlak a u korenu asi do 1/3 mam takove...

Salmonelóza

Dobry den.. V patek mi byla potvrzena Salmoneloza. Jsem na neschopence.. 12.7....

Bolest na hrudníku při kašli a při dýchání

Dobrý den, mám problém. Tak před měsícem sem začala kašlat. Obyčejné nachlazení...

Nimesil

moze sa na nimesil pit alkohol pivo vodka alebo je to nebezpecne myslim dve...

Jak rychle mají antibiotika působit?


Kvalita ošetření kořenového kanálku

Dobrý den, mám zánět zubu (šestka). Zub je mrtvý (je vrtán do kořenů a zaplombován)....

Tetování na modřiny

Dobrý den, jsem profesionální umělecký tatér a potřebuju vědět, jestli hrozí...

Předoperační vyšetření před odstraněním mandlí

Dobrý den,mám dotaz konkrétně k postupu pediatra meho syna. Muj syn ( detsky...

Artroza kyčle

Dobrý den. Doktor mi řekl ze mám artroza kyčle 3. stupně. Viz zpráva. Coxalgie...

Výtok z močové trubice

Dobrý den, Přibližně 6 dní po pohlavním styku jsem začal mít problémy s pálením...

Bolest levého varlete+bolest vystřelující do podbřišku

Dobrý den,můj přítel mi nedávno řekl,že ho bolí levé varle a to jak při pohybu...

Zavřít reklamu