#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mám dlouhodobé problémy s kolenem.

Ortopedie Jakub 29.6.2017

Dobrý den. Mám dlouhodobé problémy s kolenem. Vše to začalo na jednom běžeckém závodu v dubnu. Po cca 10 – 15 minutách běhu jsem začal cítit jak mi levé koleno jakoby těžkne, takový tlak, který postupně vzrostl až na velkou bolest na obou stranách kolena, ale nějak jsem to přežil a nakonec závod doběhl. Od té doby, když jsem si šel kdykoliv zasportovat, ať už běh, fotbal nebo jiná aktivita vyžadující takový pohyb, tak prvních asi 15 minut úplně v pořádku ale pak opět naběhla ta stejná bolest a tlak a musel jsem přestat. Rozhodl jsem se tedy vyhledat prvního ortopeda a vše mu popsal. Nejdříve mi předepsal nějaké prášky ale ty mi nepomohly. Po měsíci jsem šel na kontrolu a řekl mi že s vazy nebo šlachama žádný problém nemám, že je zřejmě chyba někde na mé straně, že při tom sportování dělám něco špatně já a tudíž se mi objevují takové problémy. Nicméně mi poradil abych si nechal na běhaní udělat botu na míru, která mi bude přesně pasovat + 3D vložku taktéž na míru. Že to prý může být i špatnou a nevyváženou obuví a tohle by mělo pomoct. Mno pro jistotu jsem se rozhodl zkusit ještě jednoho ortopeda.
Druhý ortoped mi řekl že mám nějakou nemoc, ale už si bohužel nevzpomenu na název, kdy noha není zvyklá na určitý povrch při běhání a tudíž se mi děje to co se mi děje. Poradil mi že se to dá léčit ''ultrazvukem'', kdy Vám po povrchu kolena jezdí takovou věcí a vás to jakoby do kolena bouchá, bohužel také nevím přesný název téhle procedury, akorát vím že jsem zaplatil za jednu 500 Kč. Objednal jsem se tedy na první proceduru, trvalo to asi tři minuty a sestra s tou věci jezdila a bouchala po koleni a zjišťovala kde může být asi nějaké to epicentrum bolesti, bohužel při té proceduře mě vůbec nic nebolelo a tak se nic nenašlo a říkala že to je v pořádku že se nic neděje a že to už možná můžu mít OK. Rozhodl jsem se po týdnu si zkusit zaběhat, bohužel opět stejný tlak a bolest. Po dvou měsících jsem se tedy objednal na druhou proceduru ultrazvukem. I po té jsem dostal radu že mám nechat týden koleno v klidu a pak si zkusit zasportovat. Naštval jsem se a na další už jsem se neobjednával a vše jsem popsal ortopedovi a vypadlo z něho to co z prvního ortopeda, že je chyba někde na mojí straně. Takže ze mě vytáhl 1000 KČ a poslal mě do světa.
Navíc k tomu všemu po druhé proceduře ultrazvukem, mám ještě větší problémy než předtím. Teď už cítím tlak v koleni i když nesportuji, občas i takové jemné píchání a to hlavně když sedím, nedokážu mít nohu pokrčenou delší dobu, mám pocit, jakoby se mi to koleno chtělo drát ven přes kůži, ani už ne tak bolest jako veliký tlak, pořád cítím že to koleno je takové těžké, jako bych tam měl něco přivázané a tahal to s sebou. Občas pociťuji i takové malé pálení, možná studění, nevím, na stehnu nebo přímo v koleni. Nejlépe se cítím asi když ležím a nohu mám narovnanou.
Přes to všechno, jsem se rozhodl opět zajít k prvnímu ortopedovi a říct mu jaký mám problém teď, že už cítím tlaky a pálení nejen při sportování. Nějak mi klasicky zahýbal s nohou, řekl mi, že se mu nezdá že bych měl něco s vazy nebo šlachama, že tam nic necítí a opět mi předepsal na dva měsíce nějaké prášky za 400 KČ a poté přijít na kontrolu, už však nevěřím, že mi tohle pomůže.
Nejsem si jistý jestli v tom může hrát i roli tzv. Bakerova pseudocysta, kterou mi našli při ultrazvuku asi rok a půl zpátky, jakoby zezadu v podkolením svalu. Často jsem tam cítil při chůzi velké škubání a tahání a nemohl jsem udělat pořádný krok nebo dřep. Ortopedovi jsem o tom řekl a jediné co podotkl bylo to, že to tak mám nechat a nevšímat si toho, že Bakerovky se už asi dvacet let neoperují.
Třetí ortoped, kterého jsem navštívil mi připadal zřejmě zatím jako nejschopnější, jelikož mě poslal alespoň na rentgen a tam se zjistilo že mám mírně posunutou češku, že tohle by mohl být důsledek všech problémů. Napsal mi nějaké prášky - Uno, Pladescine, Sargum a výživový doplňěk Ortohelp. Samozřejmě nepomohlo po cca dvou měsících vůbec nic. Po prášcích mi aplikoval kortikoidní obstřik do kolene, také nepomohlo. Posléze mi řekl že už mi nemá jak pomoct a jediné co se dá udělat je, zajít a nechat si udělat artroskopii onoho kolene. Rozhodl jsem se tedy že to vyzkouším. Samozřejmě výsledek byl takový že mi vůbec, ale vůbec nic nenašli, všechno mám prý v pořádku tak jak má být. Jenom mi to pro jistotu prý vyčistili a propláchli a toť vše.
Mám teď i po rehabilitacích a cvičení s fyzioterapeutkou, které jsem taktéž řekl o všech mých problémech a řekla že problém vůbec nemusí být s češkou když při operaci nic nenašli ale může to být jakýsi svalový problém, takže mi ukázala určité cviky, jak koleno a celou nohu posilovat, strečink atd. Musím uznat že prvních pár dni během rehabilitace to bylo opravdu lepší a necítil jsem to co předtím. Bohužel i teď mi to však zpátky všechno naběhlo a problémy mám pořád.
Snažím se cvičit a posilovat koleno každý den, snažím se i správně našlapovat a chodit protože i tam by prý mohl být problém, co se chůze týče. Je mi 27 let, nikdy jsem neměl žádný vážnější úraz onoho kolena, nedělal jsem vrcholově žádný sport, vesměs pouze fotbal,běh a plavání, vždy vše bylo v pořádku. Ortopedi mi říkají že mi nemají jak pomoct, že něco je špatně z mé strany, nebo do mě akorát cpou prášky. Jeden z nich mi dokonce řekl ať zatnu zuby a řeknu si že jsem rád že žiju. No ono je to velmi pěkné ale přece nemůžu žít od teď až do konce života s bolestmi v koleni i když nic nedělám a třeba jen sedím, to přece není normální. Zkusil jsem ony procedury ultrazvukem, prášky, koňské a konopné masti, za poslední měsíc a půl jsem vyzkoušel i přípravek Alavis, taktéž beze změny. Nechal jsem si dokonce udělat 3D vložky do bot na míru, opět nic. podstoupil jsem artroskopii ale nic mi nepomáhá a už si nevím rady. Vím že nejlepší by bylo kdyby mi byla provedena magnetická rezonance, tam se pozná v podstatě všechno, jenže žádný ortoped mi to žádanku prostě nevypíše, že to je zbytečné. Rozhodl jsem se ještě vyzkoušet tuto variantu přes internet. Budu rád za každé nové informace, či rady. Děkuji.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ambulance praktického lékaře Benátky nad Jizerou

Dobrý den, již byla aplikována řada vyšetřovacích metod i léčebných doporučeních, vše b...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Rehabilitační lékařství‎, Traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Po provedené artroskopii vyšetření magnetickou rezonancí je zbytečné. Diagnostickou výtě...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Mám problémy s kolenem
Dobry den, chtela bych se zeptat. Mám problémy s kolenem,...
Problémy s kolenem
Dobrý den,mám problémy s pravým kolenem. Hraji závodně...
Problémy s kolenem
Dobrý den, je mi 21 let a již čtyři roky běhám. Dlouhodobě...
Problémy s kolenem
Mám problém s bolestí v podkolení jamce je mi 19let...
Mám problémy s menstruaci
Dobrý den mám problémy s menstruaci uz přes dva roky...
Problémy s kolenem kdy operace
Dobrý deň! Mala som zlomené koleno lPatelal,pri...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám diagnostikovanou trombofilní mutaci

Zdravím. Mám diagnostikovanou Trombofilní mutaci krve po obou rodičích. Na...

Mám diagnostikovanou varikokélu

Ahoj, chtěl jsem se zeptat mám diagnosyikovanou varikokélu a vypadá to že to...

Mám diagnostikovaný chronický zánět štítné žlázy.

Prosím o vyjádření ENDOKRINOLOGA Mám diagnostikovaný chronický zánět štítné...

Mám difuzní netoxickou strumu

Dobrý den, navštívila jsem ORL ohledně asi 14 dnů trvajícího chrapotu, zahlenění,...

Mám divné čichové vjemy

Dobrý den, mám tyto problémy, bohužel moje mudr už mě řadí do skupiny, měla...

Mám divné sny a halucinace

Dobrý den,už cca.4 měsíce mám divné sny,sny tak živé že si je pletu s realitou...

Mam dlhodobý problém s kutikami na perach

Dobrý deň, Mam dlhodobý problém s kutikami na perach (na oboch stranách) ....

Mám dlohodobé problémy s páchnoucí svědivou mokvavou virážkou mezi stehny a na tříslech

Dobrý den, mám dlohodobé problémy s páchnoucí svědivou mokvavou virážkou mezi...

Mám dlouhodobě podivnou pachuť v ústech

Dobrý den, prosím o radu s tímto problémem: mám dlouhodobě podivnou pachuť v...

Mám dlouhodobé potíže.

Dobrý den, mám dlouhodobé potíže (již půl roku): bolest na prsou,ataky dušnosti,bolest...

Mám dlouhodobě problémy s řídkou stolicí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám dlouhodobě problémy s řídkou stolicí....

Mám dlouhotrvající problém s páteří

Dobrý den,mám dlouhotvající problém s krční páteří(bolesti hlavy a krku,vystřelující...

Mam dlouhou menstruaci.

Dobrý večer,chtela jsem se zeptat: nedávno jsem byla na gynekologii na prohlídce...

Mám docela obavy, aby později nezačala prsa ochabovat a lehat si.

Dobrý den, před rokem jsem ještě vypadala, jako když v břiše tahám nádor o velikosti...

Mám docela strach, aby nešlo o lupus

Dobry deb. Jeste jeden dotaz mam. Ve stredu bych mela jit na kozni, ale mam...

Mam dojem jako by jsem cítila jakýsi tlak od kolene k prstům.

Dobry den, potrebuji se poradit ohledně bolesti levné nohy. Mam dojem jakobych...

Mám doporučenou operaci, ale ráda bych se ji vyhnula

Dobry den , před půl rokem mi začaly problémy z páteří , dostala jsem jednou...

Mám dost silné bolesti nártu

Dobrý den.Mám dost silné bolesti nártu hlavně při chůzi.Kdysi mi spadlo těžké...

Mám dosti velké bolesti zad

Dobrý den, Chtěla bych trochu vysvětlit lékařkou zprávu. Polydiskopatie s foraminostenbosou...

Mám dotas

Dobé dopoledne přeji ch ci se zeptat mně je 27 let mám opustraní roštep pusi...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#