Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám intoleranci léků

Vnitřní lékařství E. 17.6.2018

Dobrý den,
byl mi nově předepsán lék Lozap. Chtěla bych se zeptat na pár věcí okolo něj. Mám intoleranci léků. Již dříve při užívání Rilmenidinu jsem měla problémy se žaludkem a nakonec se mi problém podařilo dostat pod kontrolu za pomocí Helicidu. Nyní při přidání Lozapu (od druhého dne) opěr bojuji s bolestmi žaludku, křeče ve střevech a průjmem. Mám dát tělu čas, aby si na lék zvyklo anebo zase hledat cestu, jak dostat zažívání pod kontrolu? Dále v příbalovém letáku piší, že se nemá užívat lék Indometacin. Občas ho beru na migrény. Mohu ho tedy užívat či ne? Používám ho spíše vyjímečně.
Také celou léčbu bojuji s únavou, bolestmi svalů, měla jsem tyto problémy již dříve, většinou opět po lécích a řešila to vysazením, tyhle však vysadit nemohu, takže netuším, jestli tento stav je po nich či jiný problém - moje fyz . aktivita za rok poklesla o více jak polovinu, kolikrát ani nemám chuť chodit a to jsem denně chodila opravdu hodně.

A ještě bych poprosila o komentář k výsledkům krve:
AntiEBNAIgG 60U/ml pozitivní
AntiVCAIgG > 750U/ml pozitivní
AntiVCAIgM <10U/ml negativní

AntiCMVIgG 85U/ml pozitivní
AntiCMVIgM 5U/ml negativní

Mohou mít uvedené výsledky nějaký vliv či podíl třeba na těch bolestech svalů, únavě či jiných zdr.problémech (nechci vypisovat vše) nebo ne?

Děkuii za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že již druhý den po užití Lozapu by se jednalo u popisovaných potíží (problémy se žaludkem, opěr bojuji s bolestmi žaludku, křeče ve střevech a průjmem) nežádoucí účinky konkrétního léku, spíše o problém žaludeční, kdy netolerujete lék jako takový. Zkuste vydržet, nasadit k Lozapu Helicid 20 mg 1-0-0, který jak píšete Vám již dřív pomohl. Pokud by se po 1-2 týdnech stav nezlepšil, zvážila by jsem změnu léku za jiný, případně gastreoenterologické vyšetření se zaměřením na žaludek.
Pokud se Lozap podává současně s nesteroidními antirevmatiky ( kam patří právě zmiňovaný Indometacin, ale také Aspirin, Ibalgin, Diclofenaca a jiné), může dojít k oslabení antihypertenzního účinku. Současné používání může vést také ke zvýšení rizika zhoršení ledvinných funkcí, včetně možného akutního selhání ledvin, a ke zvýšení sérového draslíku, zvláště u pacientů se stávající nedostatečnou funkcí ledvin. Tuto kombinaci je nutno podávat opatrně, zvláště u starších pacientů.
K léčbě bolesti je proto lépe používat jinou skupinu analgetik, například Paralen 1000mg max 4 x denně.
A nyní sérologické výsledky, které jste přiložila, ty jsou známkou překonané infekce EBV virem a CMV virem v minulosti, jedná se o anamnestické protilátky, které přetrvávají doživotně. Nejedná se o akutní infekci a ani její reaktivaci, za Vašimi potížemi určitě nestojí.
S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Intolerance
Dobrý den, ráda bych se zeptala na odborné stanovisko...
Histaminová intolerance
Dobrý den.Mám dotaz ohledně syna (5.let).Na imunologii...
Celiakie a jiné intolerance
Dobrý den, píši dotaz, jelikož jsem už zoufalá ze svých...
Intolerance kaseinu
Dobrý den,prosím o radu týkající se mých dlouholetých...
RS a potravinová intolerance
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda mi může pomoci...
Intolerance laktózy
Dobrý den. Mám podezření na intoleranci laktózy....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám HPV vírus

Dobrý . chcel by som sa opýtať. Mám HPV vírus. mam bradavice okolo zadku na...

Mám hraniční hodnotu cukru v krvi (horní mez)

Dobrý den, byl jsem darovat krev a na druhý den ráno jsem byl na preventivní...

Mám hrč za krkem (jako kdyby kuličku)

Dobrý den, mám hrč za krkem (jakkdyby kuličku). Ikdyž na ni nesahám tak mě bolí....

Mám hrozně naběhlou žílu na krku

Dobrý den, Píši znova protoze mam fakt strach... psala jsem již včera. Srchnu...

Mám hrozný strach, aby dítě bylo opravdu manžela.

Dobrý den,již jednou jsem se ptala,ale nedostalo se mi validni odpovědi. Ráda...

Mám hrozný tlak v nose a na tváři pod očima

Dobrý večer, už třetí den mám hrozný tlak v nose a na tváři pod očima, jsem...

Mam hruzu ze zubare

Dobry den, chtel bych se poradit co by mi mohlo ulevit, neboli pomoci pri bolestech...

Mám hydrokélu?

Při zakašlání nebo kontrakci svalů břicha, třeba u cvičení se mi vtahuje varle...

Mám chut si vzit zivot

Potřebuju nutně na lečení... Mám chut si vzit zivot uz nevim co mam delat kazdou...

Mám i při erekci volnou kůži na penisu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je problém že mám i při erekci volnou...

Mám jakoby něco s krkem

Dobrý den je mi 15 let a už asi dva a půl týdne mám takový problém. předminulou...

Mám jeden submukozní myom 4,5 cm

Dobrý den, mám jeden submikozní myom 4,5 cm, který za poslední rok vyrostl o...

Mám jedno varle - druhé mě museli odoperovat

Dobrý den paní doktorko. prosím Vás, jsem po operaci levého varlete ( které...

Mám jedno varle větší než druhé

Dobrý večer má problem se svím levím varletem.Je minimálně jednou tak větší...

Mám jednu nosní dírku menší než druhou

Dobry den, jen tak pro zajimavost jaktoze mam jednu nosni dirku mensi nez druhou...

Mam jen dotaz.

Dobry den.Chtela bych se moc zeptat jaka je moznost,ze muzu mit rakovinu.Zda-li...

Mám ještě šanci vyrůst do výšky kterou bych chtěl (175 cm)?

Dobrý den , je mi 16 let , jsem vysoký jenom 154 cm a chtěl bych se zeptat...

MAM JIT K LEKAŘI

dobri den chtela jsme se zepatat ma 5 leta dcera hodne kašle na sucho začala...

Mam jít k lékaři ?

Dobrý den... Chtěl bych vědět co je tohle, je mi 16 let a k lékaři se mi s takovou...

Mám jít na extrakci osmičky?

Dobrý den, po zákroku na dvou zubech vzadu vlevo nahoře i dole a vyplnění bílou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kůže při virovém onemocnění


Boule na noze

Dobrý den, před třemi týdny mě bouchl spolužák baseballovou pálkou (omylem,...

Bulka na varleti


Ve vlasech se mu udělal téměř po celé hlavě bílý povlak

Dobrý den, otci je 71 let a ve vlasech se mu udělal téměř po celé hlavě bílý...

Bulka u klitorisu

Dobrý den, již několik let mě mám v třísle malinkatou bulku. Není vůbec nijak...

Bolest v krku ráno

Dobrý den. Prosím každé ráno me bolí v krku. Po 20 minut co polknu přestane....

Mokrý orgasmus

Dobrý den, už několik let se potýkám s tzv. mokrým orgasmem,docela mně to obtěžuje,...

BUlka na konečníku


Bolest žaludku v noci


Polymorfní obtíže

Dobry den , na konci října jsem měl styk s osobou,kterou jsem prilis neznal.Pouze...

Obtížné polykání

Dobrý den, dostala jsem od zubního lékaře antibiotika dalacin c 300 mg. Ráno...

Bolest lýtek

Dobrý den, už minimálně měsíc přítele vždy když jde spát bolí nohy, ale nejvíc...

Vdechnutí mateřského mléka

Dobrý den,chtěla bych se poradit. .Už podruhé se mi stalo,že mi dcera 7, 5 měsíce...

Hlen ve stolici

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mam takový problém, měl jsem asi před týdnem...

Bolest pod žebry v kombinaci s nadýmáním

Dobrý den, už několik let mě trápí každodenní nadýmání. Ráno po probuzení mám...

Svědění klitorisu

Dobry Den. Uz druhy den me trapi silne svedeni klitorisu a okoli. V pochve...

Bulka konečníku


Stav po operaci slepého střeva


Při zahájení sexu došlo k ochabnutí penisu

Dobrý den, mám novou přítelkyni. Předtím jsem byl 2 roky bez partnerky, bez...

Bursitida

Před třemi roky mi odstraňovali bursitidu z levého ramene. Ruka je dodnes v...

Reklama
Zavřít