Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám moc nízký pulz?

Vnitřní lékařství matus 9.7.2018

Dobry den, mal by som par otazok, skratka by som potreboval vediet aj nazor ineho lekara - mam 34r, par rokov naspat som nabral dost vahu na cca 135kg, samozrejme isiel hore krvny tlak, dostal som lieky prenessa - perindopril 4mg 1 tabletka denne, zmenil som stravovanie, viac sportu a vahu som dal dole na cca 107kg, tlak isiel rapidne nadol, tiez pulz, teraz uzivam polku perindopril denne, dalej sa liecim na vrodeny glaukom, uzivam cosopt - jedna zlozka cosoptu funguje ako betablokator a moze znizovat srdcovu frekvenciu,vdaka glaukomu a mnohym operaciach ktore nedopadli prave dobre mavam casto bolesto oci, svetloplachost, merania krv. tlaku su ranne na lacno pred liekom, ked klesla vaha zacal som mat tlak sys 100-110, dias - 60-70, pulz 48-60, necitim sa zle, ziadny stav slabosti..., takyto tlak bol na prenessa 4mg jedna denne, presiel som teda na polku a nemalo to ziadny vplyv, tlak je taky ako na celej tabletke, lekarke sa nezdal pulz tak spravila 24h ekg holter, vysledok ziadna depresia svalstva, ziadna arytmia, pocas sportu isiel pulz na 138 a v case pokoja pocas dna padal na 48-55, vecer pod 50 a v noci pocas spanku medzi 02-00 az 06-00 v noci bol 38-48, stav ako napisala lekarka je asimptomaticky takze ak to chapem spravne je to skratka to ze aj ked su hodnoty nizsie citim sa dobre, bol som aj na odber stit.zlaza ktory je ok, este mam ist na echo srdca za mesiac,lekarka tvrdila ze teoreticky dava dole pulz aj ten betablokator v ocnych kvapkach a ze perindopril nema vplyv na pulz ak sa bude dat odpovedat zaujma ma toto -

- ake ine ochorenia srdca zistitelne echo vysetrenim by mohli znizovat pulz?,
- mam moc nizky pulz?, je to nieco co nieje v poriadku?alebo mavaju ludia taketo hodnoty a su vlastne zdravy?
- su lieky aj na zrychlenie pulzu?
- ak pulz pada v noci pocas spanku na 38 je to extrem?
- tlak ktory mam na polke perindopril je podla Vas vhodny alebo nizky a trebalo by prejst na nizsie davkovanie?
- ak by som liek vysadil tak ucinok sa prejavi hned alebo az po case, funguje srdce tak ze ak by isiel hore tlak tak sa dviha aj pulz?

Vopred dakujem za odpoved a ospravedlnujem sa za mozno zle pochopene vety lebo pisem v SK jazyku

S pozdravom

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, tak nejdříve se budeme věnovat tlaku, poté i pulzům. TK nyní po snížení váhy máte 100-110, dias - 60-70, zkusila by jsem Prenessu 4mg zcela vysadit, za neustálého měření TK, ideálně 3 x denně, pokud by TK byl při domácím měření OK, klidně by jste mohl zůstat i bez antihypertenzní medikace. Účinek vysazení se projeví hned v nadcházejících dnech, pokud by TK vyskočil výš, opět nasadíte lék zpátky. S vzestupem TK může a nemusí stoupat i pul, obvykle pokud pacient vnímá vysoký tlak nelibě, má bolesti hlavy, či je vystrašený, i pulzy bývají vyšší. Pokud je bez potíží, tak pulzy zůstávají beze změny.
A nyní k nízkému pulzu. Je důležité, že Holter dopadl dobře, že se nejedná o žádnou arytmii, že nemáte atrioventrikulární blokádu převodu pulzů ze síní na komory. Z ECHA již další zásadnější příčinu pomalejší frekvence nevyčtou, zejména pokud pro to nesvědčí nález na EKG, normálním či dlouhodobém. Stejně jako ostatní lokálně aplikované látky používané v oftalmologii, i Timolol (COSOPT) je absorbován systematicky. Vzhledem k betaadrenergnímu účinku Timololu se mohou vyskytnout stejné typy kardiovaskulárních, plicních a ostatních nežádoucích účinků jako u systémových betablokátorů. Incidence systémových účinků v souvislosti s lokálním očním podáním je nižší než u systémového podání. Bradykardie patří mezi méně časté nežádoucí účinky léčby, ale vyskytnout se mohou. Vzhledem k tomu, že Vy jste asymptomatický, nálezy na EKG jsou v normě, vyčkala by jsem ECHA a případně informovala oftalmologa, jestli není pro Vás jiná, alternativní léčba mimo betablokátory. TF nízkou máte, ale zásadní je, jestli Vám činí potíže a jestli je jasná příčina. U Vás by zrychlení pulzu přineslo vysazení betablokátoru. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Nízky tlak a vysoký pulz
Dobrý deň. Mám 19 rokov a už niekoľko rokov od puberty...
Nízky pulz
Mám 63 rokov,môj krvný tlak sa pohybuje okolo 130/60.Znepokojuje...
Nízký tlak
Dobrý den ještě jsem k mému dotazu zapomněla dopsat...
Nízký TK
Dobrý deň, prosím Vás o posúdenie problémov - mám...
Nízký tlak
Dobrý den,už dlouhodobě mám diastolický TK kolem 60...
Nízký tlak
Dobrý den, je mi 18 let a mám potíže s nízkým tlakem....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám malý penis

Dobrý den, je mi 15 let. Můj penis měří 10 cm a proto se bojím že mi penis vyroste...

Mám maly penis a neroste mi

Dobry den chtěl jsem se zeptat, za 2 mesice mi bude 17 a můj penis ma při stoporeni...

Mám mazové žlázy na glancu, a přesto to bolí

Dobrý den mam mazove zlazy na glancu, a přesto to boli da se s tim něco dělat...

Mám menstruaci už asi 9 den.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám menstruaci už asi 9 den. Ne a ne přestat....

Mám menstruaci, když beru prášky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je normální když mi před týdnem skončila...

Mám menší prsa a ovulaci skoro vůbec

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali je možné, ze cca měsíc co užívám kyselinu...

Mám mezi třísli tenhle červený flek

dobry den už dlelší dobu mam mezi třísli tenhle červeny flek, nevite o co by...

Mám mierne pukanie v kolene

Dobrý deň mám otázku bol som na vyšetrený a puká mi mierne v kolene a dal mi...

Mám minimálně rok problémy s bolesti v krku,občas chrapot,..

Dobrý den mám minimálně rok problémy s bolesti v krku,občas chrapot, pískání...

Mám Mirenu a nemenstruuji

Dodrý den,asi rok mám vyměněněné antikoncepči tělísko MIRENA.vždy jsem lehce...

Mám mononukleózu cca měsíc

Dobrý den, mám mononukleózu cca měsíc, léčím se doma a držím předepsanou dietu....

Mám mutaci MTHFR

Dobrý den, protože často po lécích, které mohou způsobovat krvácení krvácím,...

Mám na břiše nehojící se vřed

Mám už asi tři roky stupnující se bolesti zad, na břiše nehojící se vřed. Pred...

Mám na břiše znaménko, je vystouplejší.

Dobrý den, mám na břiše znaménko, je vystouplejší. Na kožnim mi lékařka řekla...

Mám na hraně PSA

Dobrý den je mi 35 let. Lékař mi zjistil, že mám na hraně psa. Jenomže den před...

Mám na hrázi tuto tenčí a červenou vrstvu kůže

Dobrý den,již delší dobu mám na hrázi tuto tenčí a červenou vrstvu kůže,můžete...

Mam na jazyku pres mesic kulicku ktera mi vycniva je tvrda a kolem bila

Mam na jazyku pres mesic kulicku ktera mi vycniva je tvrda a kolem bila ....

Mám na jednom varleti dvě malinkaté hrudky

Dobrý den ,chtěl bych se optat ,mám na jednom varleti dve malinkate hrudky tvrde...

Mám na krku a hrudi červené suché fleky

Dobrý den. Už druhý měsíc mám na krku a hrudi červené suché fleky. Týden zpět...

Mám na kůži penisu a taky u třísel něco hnedeho

Dobrý den je mi 16 let a už delší dobu mám na kůži penisu a taky u třísel něco...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Imuran

Dobrý den. Mám neuropatii Charcot Marie Tooth a Crohnovu chorobu. Chci se zeptat,...

Vedlejší účinek psychofarmak

Dobrý den beru léta antidepresiva nejprve Seropram a nyní Olwexya 75 a to na...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Anxiózně fobická porucha

Dobrý den, již přesně 9tý týden beru antidepresivum Citalec 20 ráno. Beru...

Boule na dásni za osmičkou

Dobrý den, jen se chci zeptat v puse na právé straně (na hoře) na dasní, za...

Zapomenutá pilulka v 1. týdnu užívání

Dobrý den, zapomněla jsem užít 6. tabletu antikoncepce Logest (tedy v 1....

Změna antikoncepce a zpoždění menstruace


PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Nitrodelozni telisko

Dobry den, pritelkyne si chce nechat zavest nitrodelozni telisko, ale bojime...

Boulička na vnitřní straně horního rtu

Dobrý den, Před cca 1,5 rokem jsem si objevila velmi malou boulicka na vnitřní...

Pokročilé degenerativní změny C-páteře

Dobrý den. Mám potíže s krční páteří.Bolesti na pravé straně ramena, krku a...

Zvětšené uzliny na krku


Plynatost po laparoskopické operaci

Dobrý den, jsem po laparoskopii gynekologické..v po operace a v úterý mě pustili...

Vynechaná pilulka v 1. týdnu užívání antikoncepce

Dobrý den pane doktore Zapomněla jsem si vzít 4. tabletu v balení. Měla jsem...

Vitamín D-vigantol

Dobrý den,chtěla jsem se prosím zeptat na jednu informaci mám měsíčního chlapečka...

Onkomarker ca 72-4

dobrý den chci se zeptat mám Ca 72-4 na úrovni 23 a sem po zánětu prostaty měl...

Vyrážka na žaludu


Lumboischialgie kyčelního kloubu

Dobrý den, od 9/2015 se u mne začaly projevovat bolesti L kyčel.kloubu takového...

Bolesti břicha s vyzařováním do zad

Dobrý den, Jsem po prodělané mononukleoze společně s anginou. Jelikož mi...

Potíže s močením

Dobrý den, Chtela bych se zeptat ohledně svého přítele, kterému je 31...

Reklama