Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám „zalehlou“ hlavu

Uši, nos, krk Jana 13.11.2020

Dobrý den,
jsem ročník 1943 a od roku 2017 mám potíže se sluchem. Do 05/2017 jsem chodila na přednášky a vše bylo v pořádku, avšak v 10/2017 kdy jsem chtěla navázat na předešlé jsem zjistila, že neslyším. Po vyšetření na ORL byl stanoven tinnitus a postupně mi zaléhalo ucho plus další zdrav. potíže. Navzdory všemu léčení se zalehlé ucho dosud „neprobralo“ a věc se zhoršuje a já jsem posléze uvěřila informaci, že jde o psychickou záležitost. Zalehlé ucho je moc zlá věc, jsem stále jako lehce opilá, zastřená mysl, nelze tomu přivyknout.V průběhu minulých let byla víckrát rehabilitace, akupunktura a cvičím denně takže bolest páteře mám vyjímečně a tu rozcvičím.
Byla před měsícem natočena na ORL audiometrie a zjistilo se, že mám „zalehlou“ hlavu a příčina je degenerativní změna na páteři. Mám zablokovanou krční páteř a skoliózu. Jestliže stanoví audiometrie tuto konkrétní příčinu, pak snad nemůže jít o psychický důvod a možná by tu byla možnost nápravy. Na neurologii mě doporučili před lety Tebokan a Geratam a a dále mám betaserc, calcichew a na tlak lozap 100, nosní kapky intenzivně - mommox a jiné, vincentka
Prosím, poraďte, kde by by byla možná event. jiná náprava toho zalehlého ucha/hlavy a děkuji Vám.
S pozdravem


1. doplňující informace 16.11.2020:
Dobrý den,
ano pomohla mi ta odpověď a moc děkuji, ale doplním ještě info:
v roce 2017 mi postupně zaléhalo L. ucho (stane se ve výtahu, nebo rýma,ale obvykle to pomine, ovšem u mě to trvá stále a je to hodně zlé), ústrojí ucha a vše bylo v pořádku - zjištění ORL opakovaně; ORL vyslovila domněnku, že jde o psychický problém; byla opakovaně RHB, akupunktura, laser; ale zalehlé ucho přetrvává
letos v 10/2020 byla audiometrie a zde bylo řečeno, že není zalehlé pouze ucho, ale vlastně celá hlava, důvod je degenerativní změny páteře, skolioza a mě to dávalo smysl. Nemám bolest páteře, počínající bolest rozcvičím.
Praktický lékař, který zná sken mé páteře ze 12/2018 mě doporučil RTG a s tím nálezem na neurologii. Mám opět doporučení na RHB. Je naděje na zlepšení když jde o "těžkou poruchu statiky páteře", možná ortopedie. Děkuji Vám a přeji hezké dny.

Dodatečně zasílám sken páteře z 12/2018
a RTG z 30.10.2020
Závěrem doplním, že doufám stále nejen o odblokování ucha, ale i ve zlepšení dýchání. Děkuji Vám za zprávu.

2.doplňující dotaz 23.11.2020:
Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď, velice mi pomohla, především Vaše zmínka o srozumitelnosti řeči je výstižná,já slyším pouze řeč, ne slova (asi od léta) a všechny hlasy M+Ž+D zní jako tok chrčivých zvuků a proto jsem volila pomoc přes inet. Já se v ordinaci nedomluvím,mám pouze kusé info,doprovod rodiny nevyšel. A nyní prosím o další konzultaci jsem RĆ 435314/142, ale zašlu i další poplatek,event.pojišťovna 207. Více zlá je však skutečnost,že následkem degenerativní změny páteře a léta zablokované krční páteře (výsledky vyšetření z minula), mám nějak sevřené plíce a nemohu dýchat, při chůzi jsem hodně vyčerpaná, zpocená a lapu po dechu.Prosím Vás byla by tady nějaká možnost mi pomoci v mém věku i kdyby bylo třeba radikálnější řešení.Bolí mě i vnitřní orgány,už je po letech těžké tu páteř rozcvičit. Co se týká sluchu tak to by bylo vlastně až na druhém místě,zkusmo jsem vyplnila test na kochleární implantát na jejich webu a spíš splňuji tyto podmínky.Ještě jednou Vám velice děkuji za pomoc. Přeji hezké dny. S pozdravem Kopecká

3.doplňujíc dotaz 25.11.: vložení přílohy k vyjádření specialistovi

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, úbytek sluchových funkcí v souvislosti s věkem je normální. Já popravdě netuším, co přesně znamená výsledek audiometrie jak píšete, že máte „zalehlou“ hlavu. K tomu, aby jsme Vám mohli pomoci a případně poradit, bude potřeba aby jste doložila výsledky doposud provedených vyšetření, zejména ORL, audiometrie, rentgeny, komplexní anamnézu. Pak budeme moci udělat nějaký závěr a doporučení. Bez toho mohu pouze vycházet z informace, že že máte „zalehlou“ hlavu a příčina je degenerativní změna na páteři. Co vede k doporučení cílené rehabilitace, přičemž záleží i na pokročilosti změn na krční páteři. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Doris Maturová

Specializace: Dětská ORL, Foniatrie, ORL (ušní, nosní, krční) Pracoviště: ORL Mazurská Praha

Dobrý den,
k přesnějšímu vysvětlení a určení příčiny Vašich obtíží by bylo potřeba vidět audiogram a nebo alespoň jeho popis. Podle Vašeho vyjádření, že výsledkem bylo, že máte zalehlou hlavu a né ucho, mi není vůbec jasné, co tím kdo myslel. K věku určitě patří zhoršení sluchu a zejména srozumitelnosti, ale může dojít i k zhoršení sluchu dočasnému, většinou vlivem zhoršené funkce Eustachovy tuby. To by mělo být poznat z audiogramu.
Pokud Váš audiogram odpovídá věku, pak může spíš Váš pocit zalehnutí opravdu způsobovat i pateř, ale mělo by jít jen o pocit. Sluch pak lze zlepšit pomocí sluchadel.
S pozdravem D.M.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgické oddělení FN Plzeň

Dobrý den,

dotazy byly již zčásti zodpovězeny, je jich přesto mnoho a často jsou nejasné. Snad doplním alespoň část informací.

Při degenerativních změnách krční páteře opravdu může být tinnitus, jak píšete, tj. pískání v uších. Pocit zalehlého ucha je něco jiného. Pískání v uších operací krční páteře řešit v naprosté většině nejde. Navíc zaslán je pouze popis změn bederní a hrudní páteře. Jde očekávat, že změny budou jistě i na krční. V jednom z přiložených dokumentů je zmíněna i Bechtěrevova nemoc, jejíž součástí jsou těžké změny páteře, její srůsty, vedoucí k omezení pohybu až deformitám.
Dále je podle dokumentace, kde je i nález audiologa, je zmiňována porucha sluchu smíšeného původu. Tj. nejde najít jednu konkrétní příčinu.
Celkem tedy k poruše sluchu - souhlasím s názorem obou konzultantů i ORL, porucha je smíšeného původu, řešením je naslouchadlo. Kochleární implantát má zcela specifické indikace a nevěřím, že by v tomto případě pomohl. To jsou dosti přehnané naděje.
K deformitám páteře - fyzioterapií lze udržet maximální možnou hybnost a zlepšit poruchu rovnováhy. Poruchy dechu mohou při těžké skolióze být přítomny, obyčejně se vyvíjejí dlouhou dobu a mají šanci na úpravu při operacích skoliózy v mladším věku. Můžete konzultovat některého ze spondylochirurgů, mohou pomoci se zmírněním bolestí, celkové a zásadní zlepšení stavu ale nečekejte.

Související dotazy

Mám pocit, že mám zalehlou celou hlavu
Dobrý den, už několik měsíců mám pocit že mám zalehlou...
Bouchnutí do hlavy
Dobry den, vcera pri úklidu jsem se ve sprše bouchla...
Bolesti žeber, bolesti hlavy
Dobrý den, v posledních dnech což znamená cca tak měsíc...
Bolest hlavy
Dobrý den již 4 den ležím jelikož mě nesnesitelně bolí...
Uhodila jsem se do hlavy, mám strach z otřesu mozku či hematomu mozku
Dobrý den, prosím mám dotaz. Včera jsem se uhodila...
Úraz hlavy
dobrý den,před půl rokem jsem měla těký úraz hlavy. před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Malý vzrůst

Dobrý den Za 3 měsíce mi bude 17 let a měřim jen 167 cm. Chtěl bych se zeptat,...

Malý vzrůst

Dobrý den,dceři je 9 let....měří 126cm a váží 31 kg....na endokrinologii je...

Malý vzrůst

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde je možné se nechat vyšetřít, zda ještě...

Malý vzrůst

Dobrý den, je mi 44 let a již dlouhodobě mám výšku 162 cm. Nikdy jsem se nesmířil...

Malý vzrůst dcery

Dobrý den, začíná mě znepokojovat malý vzůst dcery - 4roky/94cm/13kg/. Narodila...

Malý vzrůst?

Dobrý den, mám podezření na to, že jsem se narodil předčastně. Jak to vidíte...

Malý zájem o sex u přítele

Dobrý den,chtela bych se zeptat na pritele..myslim ze ma malo muzskych hormonu..projevuje...

Malý zubní kaz

Dobrý den, nová zubařka mi našla malý zubní kaz, nechce ho ale zaplombovat,...

Mam

Dobrý den,minulý týden jsem byla na vyšetření mamografu,dostala jsem lekářskou...

Mám “opotřebovanou” chrupavku v čelisti

Dobrý večer. Už delší dobu (10 let) mám problémy s čelistním kloubem. Bylo...

Mam 10měs holčičku a nas ...

mam 10měs holčičku a nas problem je že se ji dela špatne v aute zvraci jiny...

Mám 13.měsíčního chlapečk...

mám 13.měsíčního chlapečka,který když nemůže usnout pohybuje zadečkem nahoru...

Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Mám 14 měsíců problémy s bolestí bederní páteře

Dobrý den, mám 14 měsíců problémy s bolestí bederní páteře s indikací LDK po...

Mám 14ti letou dceru a trpí atopickým ekzémem

Dobrý den, mám 14letou dceru a trpí atopickým ekzémem. Potřeboval bych s tím...

Mám 18 let a délka penisu je 4cm a při erekci 10cm.

Dobrý den. Jelikož se docela stydím jít s tím za doktorem, píšu to sem. Jedná...

Mám 18 měsíčního syna.Pan...

Mám 18 měsíčního syna.Paní doktorka ho poslala na chirurgický zákrok do nemocnice...

Mám 2 cm brániční kýlu

Dobrý den, chtěl bych se, prosím Vás, zeptat, jestli můžu běhat na trenažéru...

Mám 2 problémy

Dobrý den, mám 2 problémy. 1) mám zarudly žalud s bílou pokrývkou. Dříve to...

Mám 2 roky bolesti zad a nyní i kyčle

Dobrý den, nam 2 roky bolesti zad, protruzi ploténky L5 o 4mm,ale ted jiz možná...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kýla


Srůstání kostí

Dobrý den, jsem 3 měsíce po tříštivé zlomenině bérce s operativním zpevněním...

Snížená funkce štítné žlázy a jód

Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné žlázy, doktorka to sledovala...

Tvar stolice

Vážený pane doktore, rád bych se zeptal, jakou příčinu může mít mírně plochý...

Vřed v třísle

Dobry den, v trisle se mi objevil vred. Mohl by to byt syfilis?

Červené skvrnmy

Vážený/á pane doktore/doktorko, na těle, krku, rukách, nohou se objevují velké...

Kýla?

Dobrý den , již delší dobu mě trápí bolest na pravé straně pupku,které se objevuje...

Panická úzkost a časté močení

Zdravím mám panickou úzkost na kterou beru prášky cipralex ..a chci se zeptat...

Svědění kůže na varlatech

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Je mi 17 let a už více jak 2 roky trpím...

Plovoucí stolice

Dobrý den, zapomněl jsem zde napsat, že mám poslední dobou plovoucí stolici...

Lupy

Mam prevazne nad celem, jinak po cele hlave mapicky lupu. Ani nevim jestli jsou...

Bušení srdce


Tmavá moč v těhotenství

Dobrý den, mám prosbu. Jsem ve 37.týdnu těhotenství a při močení je moč zbarvená...

Stav po kolonoskopii

Dobry den, Dnes jsem byla na kolonoskopii. Vysetreni pro mne bylo dost bolestivé...

Skvrna po kousnutí hmyzem

Po kousnutí hmyzem (asi komár, určitě ne klíště) se mi asi za den, až dva, kolem...

Zarudlá předkožka, kůžička na penisu

Dobrý den, mám zarudlou predkožku (prstenec??) a jeji okolí. Dříve se mi objevovaly...

Plochá stolice


Bolest a hnis z pupíku

Dobrý den, již přes týden mě bolí v okolí pupíku. Nebylo to ale tak hrozné,...

Kýla

Dobrý den, 4.5.2016 jsem podstoupil operaci pravostranné tříselné kýly. Operace...

Panenská blána - záleží na hloubce?

Dobrý den, chtěla bych si ověřit, jestli je moje domněnka správná. Panenská...

Reklama