Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Medrol, jak po něm zhubnout a jaká jsou rizika při těhotenství

Alergie Jana Přibylová 7.7.2008

Dobrý den, již několik let s přestávkami se u mne projevuje alergická reakce projevující se kopřivkou, otoky rtů a očí. Užívala jsem Prednizon a momentálně Medrol. Všechna možná i nemožná vyšetření v nemocnici v Písku a Českých Budějovicích. Bez výsledku. Nakonec jsem otékala i po suchém rohlíku a hořkém čaji. Před pár lety alergie ustoupila, poslední závěr zněl alergie na stres. Letos v únoru jsem potratila(lékařský zákrok), nyní jsem ve třetím týdnu těhoteství a alergie se znovu projevuje. Užívám 2-20 mg Medrolu denně, podle stavu alergie. Našla jsem sice několik článků, "medrol plodu nevadí", ale nikde nebylo nepravidelné užívání a zároveň dlouhodobé. A¨ještě by mne zajímalo, jestli existuje nějaký "rychlý " způsob zbavení se nadváhy nabyté v důsledku užívání medrolu.
Děkuji za odvěď
Přibylová

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, riziko pro plod při užívání Medrolu nelze zcela vyloučit při užívání vysokých dávek (několik desítek až stovky miligramů) a zároveň při dlouhodobém pravidelném užívání. Konkrétně se jedná o zhoršenou funkci nadledvin plodu. ALE - pokud je jeho užívání nutné (tj.pokud byste bez něj měla silnou alergii, která by také mohla plod ohrozit), tak ho lze po nezbytnou dobu a v nezbytných dávkách užívat. V dávkách, které jste uvedla, a při nepravidelném užívání (i když by to bylo nepravidelně po celé těhotenství) je ohrožení plodu velmi nepravděpodobné. Co se týče zhubnutí, rychlé snížení hmotnosti vůbec není vhodné, zejména v těhotenství ne a po porodu také ne, hlavně budete-li kojit. Mohlo by to vést v těhotenství i během kojení k možnému nedostatku živin pro plod a k jeho ohrožení látkami uloženými v tělním tuku (zde se ukládají různé toxické látky, při rychlém hubnutí se uvolní do krevního oběhu a do mléka ve větším množství..).

Související dotazy

Medrol po očkování
Přeji hezký večer. Trpím chronickou bolestí, byl...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Zánět dásní
Dobrý den, ve stěru z dásní byl nález Neisseria species,...
M. Bechtěrev
Dobrý den pane doktore mám bechterev pátého stupně...
Bolesti svalů, fibromyalgie, léčba
Vážený pane doktore, v roce 1994 viróza, doprovázená...
Užívání Medrolu na reaktivní artritidu
Dobrý den, užívám Medrol 16 mg, 3/4 roku na reaktivní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Medrol a Clarinase

Dobrý den, před týdnem jsem měla nachlazení, rýmu a problémy s hlasivkami....

Medrol a jeho účinky

Dobrý den, chci se zeptat, léčí medrol i jiné záněty v těle? Pokud by ho bral...

Medrol po očkování

Přeji hezký večer. Trpím chronickou bolestí, byl jsem léčen v algeziologické...

Medrol v těhotenství

Dobrý den, nyní jsem těhotná 12+6 po 4 IVF. Užívám Medrol 4mg denně protože...

Medrol v těhotenství

Dobrý den, mám revmatoidní artritidu.Více jak 3 roky jsem brala metotrexát a...

Medrol vs plíseň

Dobrý den, již cca 8 let beru denně lék medrol 8mg. V poslední době se mi na...

Medrol vs. Entocort

Dobrý den, mám Crohna již dva roky v remisi a na IVF mi chtějí nasadit Medrol...

Medrol vs. Prednison

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli jsou nějaké rozdíly mezi léky medrol...

Medrol vs. Stanozol

Dobrý den, před 3 lety mě zjistily roztroušenou sklerozu, ze začátku jsem dostal...

Medrol-revmatoudní artritida

Dobrý den chtěl jsem se zeptat beru 6 měsícu medrol na juvenilní revmatoidní...

Medularni nefrokalcinosa

Dobry den, mam doma predcasne narozeneho syna ve 26. tydnu. Pro nizke hladiny...

Medvěd každý večer skončí u mě v posteli

Ahoj, před dvěma roky jsem dostala z hecu od svých blízkých přes metr velikého...

Mega brusinky

Dobrý den!Trpím opakovanými záněty močových cest.Nyní abych opakovanému zánětu...

Mega swiss brusinky

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu v 1. trimestru užívat...

Megakolon

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na nemoc narodil sa mi druhy syn a tiez ma tu...

Megatransversus

Dobrý den, po dlouhodobější bolesti pravé kyčle jsem zašla k lékaři. Zjistil...

Mého otce brni prsty jedné ruky a pul obliceje

Dobry den,mého otce brni prsty na levé ruce a zacala ho brnet i leva polovina...

Meho otce posledni dobou ...

Meho otce posledni dobou boli krcni pater. Byl na CT a doktor mu rekl, ze je...

Mechanická chlopeň

Dobrý den, byla mi implantována mechanická chlopeň místo mitrální chlopně a...

Mechanické podráždění žlučníku

Dobrý den, dovolím si přispět do Vaší poradny dotazem k kategorie nevážných. Před...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antrumgastritida

Dobry den mohl bych poprosit o nazor + gastroenterologa? Prikladam zpravu z...

Léčba magnetem

Dobrý den,chodím na rehabilitaci-léčba magnetem na koleno,a chtěla jsem se zeptat,zda...

Je Guajacuran návykový?


Syrové vejce a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem nyní ve 24 tt a v restauraci jsem snědla...

Pocit plnosti břicha


Degenerativni zmeny v krcni pateri, sije

Dobry den, byl jsem na MR vysetreni krcni patere, s vysledkem (zkracene...

Mám bolest v pravem podžebří

Dobrý den,prosím Vás už pár dnů mám bolest v pravem podžebří. V roce 2002 mi...

Skvrny na varlatech a penisu

Asi dva tyzdne mam na varlatach skvrny a na zaludi bile flaky.Môže sa jednat...

Praskání hráze po pohlavním styku

Dobrý den, mám už dlouho problém s tim, že mi při pohlavním styku praskne...

Slinivka a alkohol

Dobrý den, mám neobvyklý dotaz. Před dvěma lety jsem měl silný akutní zánět...

Neurogenní tetanie a bolest břicha

Dobrý den, již druhým rokem trpím neurogenní tetanií. Problémy začaly v zimě,...

Možnost otěhotnění poslední den menstruace

Dobrý den, je mi 18 a už asi třetím měsícem se mi konečně moje menstruace srovnala...

Třes rukou, únava, bolesti hlavy

Dobrý den, Už od zhruba 15 let trpím třesením rukou, častou NÁHLOU silnou...

Streptokok v krku


Přes půl roku mě bolí (nebo spíše cítím tlak) v levém podžebří

Dobrý den, již přes půl roku mě bolí (nebo spíše cítím tlak) v levém podžebří,ve...

Kožní vyrážka

Dobrý den, mám už 8. den asi "kopřivku", nebo tak něco. Jsou to takové červené...

Krvácení po pohlavním styku


Svědění konečníku


Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


CMV virus

Dobrý den měl bych dotaz je to asi 4 týdny co sem byl hospitalizován z dlouhodobejma...

Reklama
Zavřít