Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Měl bych kontaktovat ošetřujícího lékaře?

Chirurgie Matěj 4.10.2018

Dobrý den,

včera jsem byl poprvé na ambulantním zákroku (na prvním z dohromady 3 plánovaných) odstranění vnitřních hemoroidů - Barronovou ligaturou. Bylo mi řečeno, že tam byly dány gumové kroužky (asi na zaškrcení? nevím...) a že se může stát, že konečník mě bude pobolívat a na stolici mohu mít pár dní hlen a krev. Dnes jsem byl na stolici a kromě tedy určitého množství čerstvé krve jsem uviděl, že se na stolici nacházejí dva gumové kroužky, které mi byly včera v rámci zákroku do konečníku na hemoroid vpraveny, aby ho zaškrtily.
Nyní ale nevím, zda je to dobře, že ty kroužky byly vyloučeny takto brzo, hned další den po zákroku, jestli náhodou není něco špatně a měly tam vydržet déle.. Tak jsem na rozpacích.

Jinak do doby, než ty kroužky byly vyloučeny, jsem pociťoval nepříjemné tlaky v oblasti konečníku, sem tam pichlavé, které ale vyloučením kroužků téměř přestaly...

Chtěl bych se zeptat, je v pořádku, že se ty kroužky uvolnily již hned druhý den po zákroku, nebo je něco špatně a měl bych kontaktovat ošetřujícího lékaře?

Děkuji za případnou odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, princip Barronovy metody ligace hemoroidůspočívá v aplikaci elastické ligatury na hemoroidální uzel. Takto se zabrání prokrvení hemoroidu, který podléhá ischemické nekróze a spolu s ligaturou následně odchází se stolicí, zpravidla po 3 -10 dnech. Pacient může po ligaci vnímat pocit tlaku či cizího tělesa v konečníku, popřípadě pocit nutkání ke stolici, který by však měl do několika hodin odeznít. Zpravidla postačí minimální dávky analgetik, pacient může po zákroku provádět běžnou činnost, 24 hodin po ligaci však není vhodná těžká fyzická práce, jízda na kole, apod. Drobná příměs krve je obvyklá při první stolici po naložení ligatury. Silné krvácení, které si vynutí hospitalisaci a podání transfúze, je velmi zřídkavé. Zhruba týden od ligace podléhá haemorhoidální uzel nekrose a odchází se stolicí, v tomto období se opět může vyskytnou menší krvácení, které by však nemělo být výrazné. Při větším krvácení je vhodné kontaktovat lékaře. Odchod ligace již druhý den po výkonu je velice časně, určitě kontaktujte ošetřujícího lékaře. S pozravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Panický strach z lékaře
Dobrý den,měla bych dotaz ohledně svého přítele. Jsem...
Co bych měl tedy dělat?
Dobrý den, od neděle mám problémy se stolicí. V...
Konzultace u lékaře
dobry den mohla bych se zeptat . když mi je 14 le...
Změna lékaře
Dobrý den, chtěla bych změnit svého ošetřujícího lékaře...
Bratr odmítá lékaře
Dobrý den , mám staršího bratra a stále ho posílám...
Chtěl bych praktického lékaře
Dobrý den, změnil jsem trvalé bydliště, svého praktického...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Měkký děložní čipek

Dobrý den, teď jsem 3 měsíce brala antikoncepci a další měsíc jsem vysadila...

Měkký děložní čipek - možné těhotenství?

Dobrý den, teď jsem 3 měsíce brala antikoncepci a další měsíc jsem vysadila...

Měkký penis u 16ti letého pacienta při souloži

Zdravím,chtel bych se zeptat co mám dělat, je mi 16 let a mám velmi měkký penis,...

Měkký útvar na penisu

Dobrý den, mám na Vás dotaz - v březnu jsem měl nechráněný pohlavní styk (s...

Měkký útvar na zádech

Dobrý den, včera večer jsem si našla na zebrech v místě pásu od podprsenky...

Meknuti chrupavky

dobry den us od 15 let mam problemy s koleny prvne jsem mel diry v cesce a tet...

Měl by se při sexu používat kondom, ikdyž používám HA ?

Dobrý den, už 3. měsícem používám antikoncepci Softinelle a při sexu s přítelem...

Měl bych doplňující dotazy k odpovědi na dotaz #379589

Dobrý den, Měl bych doplňující dotazy k odpovědi na dotaz #379589. 1.Když...

Měl bych dotaz na úzkosti

Dobrý den, měl bych dotaz na úzkosti, které se mě drží již několik let. Začaly...

Měl bych jít na nějaká další vyšetření?


Mel bych navštívit lékaře ?

Dobrý večer, už před delší dobou se mi udělaly nějaké já ani nevím co na patě....

Měl bych se prosím někam objednat kvuli mému problemu?

Pro paní dr. Horákovou: Omlouvám se Vám za mé dotazy, jen nevím, co nyní dělat...toto...

Měl bych zhubnout ?

Vím že tahle otázka trápí spíš holky ale chci se zeptat: měřím 165 a vážím 70...

Měl dost zduřelou zarudlou předkožku a osypaný žalud a lehké svědění

dobrý den, v sobotu jsme měli s mužem sex, já jsem nemocná a muž se pak nešel...

Měl jsem asi půl roku u pravé nohy maltracking pately na vnější stranu kvůli ploché noze

Dobrý den; měl jsem asi půl roku u pravé nohy maltracking pately na vnější...

Měl jsem divný pocit u srdce

Dobrý den, měl jsem divný pocit u srdce, když jsem si měřil tep (rukou na zápěstí)...

Měl jsem nechráněný sex

Dobry den, mam dotaz. Mel jsem nechraneny sex se svou kolegyni z prace. Po styku...

Měl jsem neštovice?

Dobrý den, nejsem si jistý, zda jsem měl v dětství plané neštovice. Podle...

Měl jsem opožděnou pubertu, která mi začala před rokem.

Dobrý den, je mi 18 let, za 4 měsíce 19 a stále mě lidi tipují na 13-15 let....

Měl jsem oteklý penis.

Dobrý den, je mi 14 let, dnes jsem prováděl masturbaci a asi hodinu a půl po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mononukleóza


Bolest kolene v klidu


Ciplox

Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika Ciplox 500 na zánět močových cest....

Nevolnost, bolest páteře, píchání v olasti hrudníku

5 týdnů jsem držel dietu a v posledním týdnu se mi udělalo nevolno. Týden na...

Výtok

Dobrý den, před 4 dny se mi objevil nažloutlý zapáchající výtok, hned jsem...

Flíčky na genitáliích

Dobrý den, všimla jsem si, že mám na genitáliích (u stydkých pysků) černé flíčky....

Bolest pod pravým žebrem při nadechnutí

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně potíží s téměř pichlavou...

Kalcifikace v rameni


Fleky před očima

Dobrý den, před necelíma 2 měsíci když jsem se učil na závěrečné zkoušky mě...

Prořízlý steh,dehiscence-roztržení rány

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, byl jsem na odstranění menšího nádoru na zádech,...

Flek na koleni

Dobry den, pres noc se mi na pravem koleni udelal maly flicek viz foto. Vypada...

Hořká chuť v ústech při užívání antibiotik Fromilid 500


Tlak v krku a říhání

Dobrý den, ráda bych se poradila tady, než navštívím svou praktickou lékařku....

Před deseti dny mne začal bolet loket levé ruky

Přibližně před deseti dny mne začal bolet loket levé ruky. Špička lokte mírně...

Epilepsie a očkování proti covid-19


Potvrzení o způsobilosti řízení vozidla


Pseudocysta pankreatu a těhotenství

Dobrý den, v 1 roce mi byla zjištěna pseudocysta pankreatu, kterou mám doteď....

Žlutá stolice nevadí


Otok je veliký, hodně tvrdý, ale nebolí.

Dobrý den, Jsem po operaci, vyndani cysty pod čelistí. Vše proběhlo v pořádku,...

Těhotenství ?


Reklama