Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mikroskopická hematurie

Ledviny Kristýna 14.8.2017

Dobrý den, je mi 18. Jsem sledována skrze mikroskopickou hematurii a hypertenzi. Tlak mívám sys 140-150 a dia 80-120. Močový sediment z ,,čerstvé" moči byl následovný: pH 5, bílkovina 1, glokoza 0, urobilinogen 0, ketony 2, bilirubin 0, erytrocyty 3-4, leukocyty 1, epitelie 2, bakteriální flora 3, hlen 2. Napovídá to něčem, či nikoliv? Při močení mne nic nepálí, ledviny nebolí - jen když vypiju hodně tekutin 1-2l, tak pobolívají. UZ ledvin v normě, krevní obraz rovněž. Srdce mám také komplet vyšetřené. Jako vedlejší problémy mám závratě, výpadky vnímání a slabosti - jakoby se mi zastavilo na chvíli srdce. Co s tím? :(

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

Dobrý den, Kristýno,

mikroskopická hematurie je relativně častou diagnozou a nutně pro vás jako pacienta nemusí nic znamenat. Předpokládám, že vyšetření močového sedimentu nebylo z moči cévkované - tzn. přítomnost epitelí a hlenu a bakterií je v rámci normy. K vašemu dotazu "co s tím?" se nejsem schopná vyjádřit - doporučovala bych však dbát rad svého ošetřujícího lékaře a stran hypertenze i mikr. hematurie docházet na pravidelné kontroly.

Hezký den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Mikroskopická hematurie
Dobrý den, 10ti letému synovi byla po faryngitidě a...
Mikroskopická hematurie
Dobry den chci se zeptat byl jsem kvuli nahodně zjištěne...
Mikroskopická hematurie, zvýšený ferritin
Dobry den chci se zeptat byl jsem svym lekařem odeslan...
Hematurie
Dobrý den, byla mi lékařem zjištěna mikroskopická hematurie...
Hematurie pri preventivni prohlidce
Dobrý den, při preventivní prohlídce mi byla zjištěna...
Mikroskopická hematurie
Vážený pane doktore. Začátkem srpna jsem dostala svůj...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mikrohematurie v moči

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli může být nález krve v moči v normě....

Mikrohemoturie

Dobrý den, byl mi zjištěna mikrohemoturie /potvrzena laboratorně/ bez přítomnosti...

Mikrolaryngoskopie v celkové anestezii

Dobrý den, pane doktore. Můj dotaz se týká mého bratra, který je od ledna 2015...

Mikropenis

dobry den.rad bych vedel kde se muzu dozvědět něco o hormonalni lecbe na zvetseni...

Mikropenis a fimoza

Dobrý den, celý život mám problémy s velikostí penisu. V erekci se dostanu maximálně...

Mikroskopická hematurie

Vážený pane doktore. Začátkem srpna jsem dostala svůj první zánět moč. cest....

Mikroskopická hematurie

Dobrý den, ráda bych se poradila se svým problémem. Již několik let se mi občas...

Mikroskopická hematurie

Dobry den chci se zeptat byl jsem kvuli nahodně zjištěne mikroskopicke hematurii...

Mikroskopická hematurie

Dobrý den, 10ti letému synovi byla po faryngitidě a následné léčbě Duomoxem,...

Mikroskopická hematurie

Dobrý den, děkuji MUDr. Šimůnkové za rychlou odpověď, přesto budu pokračovat...

Mikroskopická hematurie, mikrocytóza erytrocytů, obavy z rakoviny střeva

Dobry den, OA: mikroskopicke glomerularni hematurie, pos. ery 60%, imunologie...

Mikroskopická hematurie, PGT, bolest v boku..možné onemocnění ledvin?

Dobrý den pane doktore, na jaké onemocnění ledvin by se dalo případně usuzovat...

Mikroskopická hematurie, zvýšený ferritin

Dobry den chci se zeptat byl jsem svym lekařem odeslan kvuli mikroskopicke hematurii...

Mikrospánek

dobrý den.je mi 34let.mám fyziky náročnou práci a stává se mi,že z ničeho nic,sníží...

Mikrovarixy?

Na levé noze kotníku se mě postupně zčervenala kůže a kolem mám popraskané žilky....

Mikrovlnka

Dobrý den, ráda bych znala názor lékaře na to, jestli mikrovlnka (respektivě...

Mikrovlnná trouba v těhotenství

Dobrý den, jsem v 26. týdnu těhotenství. Chtěla bych se zeptat, jestli může...

Milá paní doktorko či dok...

Milá paní doktorko či doktore..obracím se na Vás asi se zvláštní prosbou..jsem...

Mílé pupínky na žaludu

Dobrý den, chci se zeptat jestli nevíte co by to mohlo být? Jsou to takové bíle...

Milenecký vztah

Dobrý den, omlouvám se za náhlý vstup do Vašeho emailu, ale ráda bych Vás požádala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

První sex

Včera jsem měla poprvé styk s mým dlouhodobým přítelem. Dlouho jsme o tom mluvili...

První sex

Měla jsem dlouho přítele, ale nikdy se do mě nemohl dostat. Zkoušeli jsme vše...dlouhé...

Prvni sex

Dobry den chtěla jsem se zeptat při prvnim sexu žena krvaci ma se přestat se...

První sex

Dobry den, chtěla bych se zeptat... Ikdyz je to dost individuální.. Mam strach...

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

dOBRÝ DEN ,PROSÍM VÁS MÁM ZVÝŠENOU ŠTÍTNOU ŽLÁZU PREJ HYPO..MÁM LÉKY LETROX...

Štítná žláza

Po podávání Euthyroxu 50 mg -horko,rudé skvrny po celém těle-hlavně je nepříjemné...

Štítná žláza

Dobrý den, asi před měsícem jsem začala pozorovat silné tlaky v hlavě, nejdříve...

Štítná žláza

Dobrý den, byl mi dělán rozbor krve, kde vyšel výsledek tsh 4,8. Po měsíce se...

Štítná žláza

Dobrý den, při sonu štítné žlázy mi byl nalezen uzel 1*1*2cm,s difusním výrazným...

Štítná žláza

Dobrý den, u mé 9- leté dcery diagnostikovali chronickou thyroiditidu Hashimotova...

Štitna žláza

Dobry den asy pred 3/4rokem mi byla diagnostikovana zvýšena funkce štítné zlazy..Po...

Štítná žláza

V poslední době jsem hodně přibrala a jsem unavená. Po rozboru krve mám hodnoty...

Štítná žláza

Dobrý den, mám na zprávě z vyšetření štítné žlázy na ultrazvuku uvedeno toto:...

Štítná žláza

Dobrý den chci se zeptat- v létě mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy....

Štítná žláza

Dobrý den, paní doktorka mě posílá jednou za čas na sono štítné žlázy. Můj úplně...

Štítná žláza

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50...

Štítná žláza

Dobrý den, při náhodné kontrole při odběru krve mi byly zjištěny hodnoty štítné...

Štítná žláza

Dobrý den, před dvěma roky mi vyoperovali prudce hyperfunkční štít.žlázu načež...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca...

Zavřít reklamu