#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mnohočetné boule po těle

Dětské nemoci M 19.11.2019

Dobrý den. Mohl bych se prosím zeptat na pár otázek? Trochu jsem se rozepsal, tak bych chtěl poprosit o rozsáhlejší odpovědi. Děkuji moc.
1) Je běžné, že se v podkoží prsních dvorců nachází bouličky - malé, nebolestivé - bylo to vyšetřeno lékařem, jen nevím zda to v té době už bouličky byly, ale nejspíše by to poznal pokud by se něco dělo. Také Jsou v celém podkoží velké pohyblivé tvrdé boule, cca 2 cm - na to lékař řekl že to také asi nic není, jen nevím zda je cítil a ani je neprohmatal. Může o něco jít nebo je to v pubertě normální?
Dochází také v pubertě (16 letech) u chlapců k občasnému zvětšování prsních dvorců? Panu doktorovi to nemám jak ukázat, jelikož hned po sáhnutí na ně se začnou zcvrkávat, ale může to být i běžné? Ke zvětšování dochází už asi 2-3 roky, občas jsou nafouklé jen trochu, občas více. Může to znamenat i rakovinu? Nebo je to běžné? Občas v prsních dvorcích cítím jako kdyby tíhu, nebo v nich trochu zabolí, ale to se stává jen občas a nijak to nevadí, ale dnes cítím tíhu už asi hodinu, to ale bude tím, že na to musím myslet. Četl jsem, že to může být od štítné žlázy - ale to v mém případě asi ne, jelikož jsem asi po dobu 4 let docházel na endokrinologii, kde jsem byl s podezřením na špatnou funkci štítné žlázy, ale nic nebylo zjištěno, vše je v pořádku a již tam nedocházím. Také by to prý mohlo znamenat nádor varlat - ale na urologickém vyšetření jsem byl kvůli bolesti varlat a tam mi také nebylo nic zjištěno, pouze mírná varikokéla šourku. Může tedy prosím o něco jít? S ničím se dlouhodobě neléčím. Snad jen - obezita, mohla by i to být příčina? Panu doktorovi to už říkat nechci, proto bych to rád vyřešil takto. A také mi tento problém nevadí, jen se bojím, že je to něco vážného. Viz 1 a 2 obrázek je úplně ze stejné doby - 1 z dálky, 2 z blízka; obrázek 3 - zcvrknutí + další obrázky
2) už měsíc mě občasně (hlavně večer) mírně bolí v oblasti levných žeber v úrovni prsou, je to hodně mírná tupá stálá bolest, trvá to už měsíc, na týden to přestalo a teď to zase začalo. Občas píchne i ve stejném místě ale na pravé straně. Při špatném pohybu to zabolí více (Stává se raritně). Může jít o špatné držení těla nebo obezita? Může to byt i od vnitřních orgánů když to trvá už měsíc? Může to být zánět? To jsem ale četl, ze by byla hodně velká bolest. Dnes se stalo, že malinkou chvilku mírně bodalo i níže jako kdyby pod žebry, ale to už se neopakovalo. Také se v této oblasti, včetně celých žeber nachází v podkoží malé pohyblivé tvrdší bouličky, je jich mnoho (přes 30) - mohlo by to s nimi nějak souviset?
3) Vyskytuje se běžně ná klíční kosti jakýsi "obal"? Něco co kost chrání. Je to na obou kostech stejné, ale trochu v jiných místech. Není to právě bulka, je to spíše jako takový váček. Není to vidět. Může o něco jít nebo se to tam má vyskytovat? Také je zde okolo 20 malých bouliček, pohyblivých, cca 1-1,5 cm velkých, nebolestivých, to samé má i mamka, ale má jich méně - může jít o tuk v důsledku obezity - může jít také o projev parazitárního onemocnění, to se v nějaké diskusi s doktorem, že se to takto může projevovat.
4) Lze se od psa nakazit nějakými parazity? je očkovaný, čistotný, může se to projevovat výše zmíněnými bouličkami?
5) Může se člověk nakazit slinami např. po olíznutí lžičky po někom, pít po někom nějakými nemocemi kromě kašle, rýmy, atd.?
6) V obou bocích se asi již půl roku vyskytují jakési velké světlé hnědé fleky - spíše jako otlačenina, vždy po upnutých kalhotech je to červené a večer hnědé. Může o něco jít? viz. obrázek
7) Před cca půl rokem až rokem jsem měl klíště, které jsem si nechtěnou náhodou seškrábl prstem - bylo hodně malé. Po přisátí byl jen typický červený malinký flíček bez kruhu uvnitř, který následně zmizel. Mohu nějak poznat nakažení boreliozou? Případně jak by se to mohlo projevit? Mám se něčeho obávat - mohlo dojít k nákaze? Také mě několikrát bodl hmyz - i moucha, mohou být i oni přenašeči? Vždy po tom byl jen flek, někdy ale i s bílým kruhem uvnitř (tím si už ale nejsem jistý, je to dlouho) - to je ale pro bodnutí hmyzem typické, ne?
8) Zespod ruky, kde je kůže tenká jsou 2 tvrdé podkožní bouličky (po těle jich je ale mnoho) - tyhle řeším, protože to tam občas hodně mírně bolí (spíše pocit) a také občas odsud cítím jako kdyby pulzy - může to znamenat rakovinu nebo občasné takovéto pulzování se děje?
9) zezadu krku, blízko vlasu je již asi 5 měsíců tvrdá, nepohyblivá, možná hodně mírně pružná boulička v podkoží o velikosti cca 1-1,5 x 0,5 cm. Občas je větší občas menší, hned nad ní je další, která je ve vlasech v podkoží a je hned nalepená na kosti (možná že je to kost, ale zdá se mi pohyblivá) - může jít o uzlinu? v případě uzliny by se ale jednalo o rakovinu, protože píšou, že tvrdé uzlinky, nepohyblivé, nebolestivé jsou rakovina - a to přesně mám - mohu to ukázat i kožnímu lékaři nebo to není potřeba?
10) zespod čelistních kostí se nachází plno malinkých, tvrdších, cca do 1 cm velikých, pohyblivých bouliček - mohou to být uzlinky?
11) ve tváři se nachází pohyblivé, tvrdé, cca 1,5-2 cm x 0,5 cm velké boule - v každé tváři cca 4, také na čelistní kosti nahoře vedle tváře jsou takovéhle podobné jako ve tváři, ale ty jsou spíše jako by tam patřily a jsou takové měkké - možná že nějaká ''ochrana kosti''? Nutno řešit? Pokud ano, lze ukázat kožnímu lékaři?
12) O co by se mohlo prosím jednat? Vzadu na krku (nejspíše na úponech - 2 pohyblivé válečky u sebe na obou stranách krku) tak na nich se vyskytuje něco jako kdyby žíla - jako tvrdá žíla která prochází na nich i mezi nimi. Je to běžné? Nijak to nebolí, není vidět, nevadí. Bylo to nahmatáno náhodou.
13) Je běžné, že se zespod nohou, konkrétně celý spodek palce a kousek spodek chodidla na obou nohou ve stejném místě - může se zde odlupovat kůže? Je to kvůli obměně kůže nebo to může být projev mykózy? v poslední době se to celkem vylepšilo
14) běžně se vyskytují v oblasti holenních kostí na nich trochu bouliček? A i takové hrbolky? Občas také levá holení kost bolí, ale hlavně při únavě, může to být i projev rakoviny?
15) může něco znamenat bolest krku zezadu při záklonu? Zánět nebo skřípnutý nerv? Místo není nijak zarudlé a děje se to cca už 3 týdny, do toho také občas bolí záda, ale to nejspíše ze špatného držení těla. Začal jsem cvičit na krční páteř tak snad to pomůže.
16) na koleni je na kůži jakási bezbarvá boulička, po prohmatávání zčervená - je tam už dlouho a nijak nevadí. Na pohmat možná zasahuje i pod kůži kolene. Viz. foto.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den M.
Váš příspěvek je značně rozsáhlý a týká se i věcí, ke kterým se lze tě...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Ordinace U Pandy

Dobrý den pane M.
Pokusím se odpovědět podle bodů ve Vašem dotazu.
1/ bouličky v prsou, zv...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Mnohočetné lipomy
Dobrý den, všude po těle se mi dělají lipomy enormním...
Boule na noze
Dobrý den, před třemi týdny mě bouchl spolužák baseballovou...
Boule
Dobrý den, chtěl bych vysvětlit co znamená - prominence...
Boule na krku
Dobrý den týden mám boule na krku na hmat citlivé...
Boule v podbřišku
Dobrý den, zhruba před 8 týdny se mi v levém podbříšku...
Boule na zádech
Dobrý den, je mi 20 let a mám za sebou dvě operace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mnoho očních problémů (suchost, dvojité vidění)

Dobrý den, už jsou to 2 měsíce co jsem na sobě zpozoroval několik očních problémů...

Mnoho polodove vody?

Dobrý den. MOc bych vás chtěla poprosit o názor. Jsem ve 35.tt a před několika...

Mnoho problémů

Dobrý den, potřeboval bych radu. Již nějakou dobu mě trápí neustále plný...

Mnohocetne fibromy v konecniku

Dobry den, chtela bych se zeptat zda fibromy mohou mit virovy puvod ( mam je...

Mnohočené povrchové rány pokožky

Dobry den pane doktore, Chtela bych se Vas zeptat na spravny postup pri lecbe...

Mnohočené rezistence na dolní čelisti,za uchem ,na břiše,stehnech a vnitřní straně rukou

Dobrý den, ráda bych se zeptala na různé kuličky po těle. Když přejedu prstem...

Mnohočetná alergie

Dobry den,prosim o radu,zjistili mi alergii na kalafunu,formaldehyd,cistici...

Mnohočetná alergie

Dobrý den, je mi 54 let a již od dětství jsem alergik. V dětství ekzémy, v...

Mnohočetná alergie, průjem, kolonoskopie

Dobrý den, prosím o radu. Asi před půl rokem mi začaly otékat oči a dělat se...

Mnohočetné bolesti kloubů

Dobrý večer, chtěla bych se Vás zepat, již delší dobu mám bolest v pravém rameni,lokti,předloktí,kolene,...

Mnohočetné cystické uzlíky štítné žlázy

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně věci, která mě teď napadla....

Mnohočetné lipomy

Dobrý den, všude po těle se mi dělají lipomy enormním tempem. První jsem začala...

Mnohočetné meta postižení skeletu

Dobrý den, po rakovině prsu se mamince objevily bolesti bederní páteře a nemůže...

Mnohočetné nespecifické potíže večer v klidu a potíže se spánkem

Dobrý den, je mi 35 let, beru Euthyrox 50, mám dvě malé děti. Již několik týdnů...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže

Dobrý den. Chtěl jsem se Vás zeptat, zda je možné, že se může ateroskleróza...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže

Dobry den, Muj popis bude delsi, ale urcite bych slysel rad i nazory jinych...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže

Dobrý den, abych pravdu řekla, tak ani nevím jak začít... V srpnu se mi stala...

Mnohočetné nespecifické tělesné potíže po porudu

Dobry den, jiz jsem sem nedavno jendou psala, ale rozhodla jsem se diky dalsim...

Mnohočetné obtíže

dobrý den,moje potíže začaly na podzim 2015,kdy se mi večer během 1 hodiny rozvinul...

Mnohočetné obtíže

Dobry den, v posledni dobe mam nekolik problemu a chtela bych vedet, jestli...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#