Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Močová infekce

Praktické lékařství Daniela 21.11.2016

Dobrý den, mám dotaz na nějakého zkušeného urologa. Cca před měsícem jsem přechodila zánět močového měchýře, pomohl mi Rowatinex a brusinky. O tři týdny později se mi však infekce vrátila, šla jsem tedy k obvodnímu lékaři a ten mi předepsal naslepo Clotrimoxazol na 5 dní, po dvou dnech užívání se moje obtíže ještě zhoršily a začaly mne bolet i záda, takže jsem si došla pro silnější ATB Ofloxin 500. 4. den užívání stále přetrvávaly obtíže - bolest zad, bolest v podbřišku a tak jsem se vydala na urologii, kde mi lékař udělal sono a řekl, že je v pořádku a že i moč se mu zdá bez nálezu, ať doberu 5.den Ofloxin. Bolesti prý mohou být způsobeny přetrvávajícím spasmem cest po zánětu. Po dobrání byl cca tři dny klid a v sobotu v noci se mi obtíže vrátily, zase mě bolívá v podbřišku a po vymočení někdy cítím bolest v zádech a v boku. Podle papírku je pH, bílkovina i krev bez nálezu. Teploty nemám, moč vypadá v pořádku, je čirá bez zápachu. Jen chodím častěji, hlavně v noci cca po 3 hodinách, přes den se snažím hodně pít, tak to je možná důsledek. Nevím jestli jít opět k lékaři nebo to může být opravdu ještě doznívající problém po přeléčení ATB? Mám pocit, že léčba měla být delší, 5 dní ATB bylo asi málo... Mám strach abych něco nezanedbala. Děkuji za odpověď!

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Pokud byl nález v moči v normě, tak není nutné léčbu antibiotiky prodlužovat, naopak neindikované podání antibiotika zvyšuje následně rezistenci. Doporučuji pitný režim a ještě se nechte vyšetřit na gynekologii. Prodloužené potíže bývají právě velmi často způsobené rezistentní mikroflórou a léčba trvá velmi dlouho. Neprochladněte, Spasmed užívejte dle potřeby. Na kontroly choďte tak, jak si vás budou zvát a určitě nic nezanedbáte. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Močová infekce
Dobrý den, před několika měsíci mi byla v močové trubici...
Kyselina močová
Dobrý den, můj 17 letý syn má od 1.5. mononukleózu....
Močová infekce
Dobrý den. Rád bych se zeptal na problém spojený s...
Močová infekce
Dobry den chcem sa spytat neviem co jeto ked sa vzdy...
Močová infekce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před dvěma týdny...
Močová infekce
Děkuji za odpověd, Že začátku mě to vůbec nebolelo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Močová infekce

Dobry den, chtěl bych se zeptat. Můj problém začal ze jsem mel strasne bolesti...

Močová infekce

Dobrý den, mám prosbu, asi před dvěma měsíci jsem prodělala zánět močových cest,...

Močová infekce

Dobry den mam problem asi pred 14 dny jsem mel nechraneny pohlavni styk s tehdejsi...

Močová infekce

Dobrý den, mám takový problém.uz si připadám jako hypochondr.asi během roku...

Močová infekce

Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně pocitu na močení. Dne 30. listopadu mi byl...

Močová infekce

Dobrý den, Je mi 20 let. Už více než půl roku pozoruji drobné urologické problémy....

Močová infekce

Dobrý den, v září jsem měla zánět močových cest, měla jsem antibiotika, tuším...

Močová infekce

Dobrý den, už 2-3 dny pociťuji takové “pálení” při čůrání , ale teď od včerejšího...

Močová infekce

Dobrý den, už přes rok trpím na časté záněty moč.měchýře. Ikdyž v rozboru...

Močová infekce

Dobry den, zhruba druhy den me nekdy pali penis pri moceni. Pri dotyku je citlivejsi...

Močová infekce

Dobrý den, mám strašně citlivý klitoris a stále mám pocit jako ze potřebuji...

Močová infekce

Dobrý den, před několika týdny mě začal pálit konec močové trubice/špička penisu,...

Močová infekce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už týden mám asi, podle příznaků, zánět močového...

Močová infekce

Dobrý den, v rámci předoperačního vyšetření mi byl zjištěn v moči streptokok...

Močová infekce

Dobry den pred tydnem jsem mela menstruaci jen dva dny misto 4 ci 5 dnu,byla...

Močová infekce

Dobrý den, bylo mi zjištěno z moče toto: Uhustota 1.019, U-pH 5,5, U-CB 0...

Močová infekce

Dobry den , uz jsem zoufalá neustále mam pálení a nuceni na močení šílené to...

Močová infekce

Dobry den, mam bolesti mocoveho mechyre. Byla jsem nekolikrat lecena antibiotiky...

Močová infekce a antibiotika

Dostal jsem od praktickeho lekare Triprim 200mg a pak jsem zajel k urologovi...

Močová infekce a antibiotika

Dobrý den, V nemocnici zavedli mamce cévku, a je z toho zánět močových cest....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nateklý nárt

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mám dělat v případě, že jsem před nedávnem...

Motaní hlavy, třepot těla, únava , slabost nohou , bušení srdce ,

Dobrý den , chtěla bych vas poprosit jestli by jste mi mohli poradit , mám dceru...

Pálení chodidel a dlaní

Dobrý den, je mi 38let.Už poměrně dlouhou dobu mě trápí pálení chodidel a někdy...

Zborcení nožní klenby

Dobrý den, bylo mi diagnostikováno zborcení klenby na levém chodidle. Pan ortoped...

Motání hlavy a pocit na zvracení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 15 a let a poslední asi tak 2 měsíce...

Již asi rok mám oteklý nárt na levé noze

Dobrý den, prosím o radu. Již asi rok mám oteklý nárt na levé noze. Otekl mi...

Očkování proti HPV

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda má vakcína proti karcinomu děložního čípku...

Spadlá nožní klenba a halux

Dobrý den, asi měsíc mám bolesti v levé noze dole, chodidlo u prstů anárt. Bolest...

Štípnutí muchničkou

Dobrý večer paní doktorko, minulý čtvrtek mne štípla pravděpodobně muchnička...

Škubání a bolesti svalu, škubání šlach a nasledný samovolný pohyb prstu, ruky, či svalu (viditelné pohyby)

Škubání a bolesti svalu, škubání šlach a nasledný samovolný pohyb prstu, ruky,...

Bolest v pravém podžebří


Lámání zubů

Dobrý den, tak trochu dva dotazy v jednom: 1. Prakticky celý život mám...

Křeče v rukou

Dobrý den, často mě trápí křeče v rukou. Prsty se mi zkroutí do divného tvaru....

13.6. jsem si vytahoval klíště

Dneska 13.6. jsem si vytahoval klíště, když jsem ho vytáhl tak mělo zplasklý...

Bolest palce

Dobrý den, asi půl roku mám problém s nehtem u palce na noze. Po pedikérské...

Kondylomata/fibrom

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli je možné rozeznat běžný fibrom od kondylomat....

Zácpa po porodu

Dobry den, je mi 23 let, zena a cely zivot trpim na zacpu, v tehotenstvi se...

Vliv kouření cigaret


Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Šroub v koleni

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně sportu, když mám šroub v noze. Jsem 5 měsíců...

Reklama