Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Močový infekt ?

Pavel T. 22.9.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, zhruba před 2 roky se u mě náhle objevil nespecifický zánět moč. trubice (bez předchozího pohl. styku apod.). Na urologii jsem od pana dr. dostal Azithromycin 2x 3tbl. na 2 týdny + mastička Bactroban. V moči ani v PCR testech moči se neobjevil žádný patogen. Na prohlídce po 10 dnech ultrazvuk i uroflowmetrie, vše ok. Po několika dnech se pálení, již v menší míře vrátilo. Po cca měsíci jsem urologii navštívil ještě, ale tehdy zrovna příznaky vymizely. V následujících měsících jsem občas pociťoval stěhovavé pálení v moč trubici, již trochu více vzadu, které začalo až po ránu, po prvním vymočení, po probuzení prakticky nebylo, výtok nikdy nebyl. Občas tahání v podbřišku, nejprve jednostranné, později oboustranné, později přestalo. Také šourek byl trochu zarudlý a zvětšený (asi zvětš. nadvarlata), občas jsem pociťoval trochu bolení varlat, ne ale velké. V sedu na bobku bylo trochu cítit mírné nebolestivé zduření v tříslech. Časem také vymizelo. Poslední rok a kus cítím občas pálení (pálení nikoliv bolest) v tříslech, které pokračuje po vrchní straně stehen až ke kolenům. S tímto problémem jsem byl cca před 3/4 rokem na urologii, kde vyšetření ani ultrazvuk neodhalili žádnou potíž. Krevní vyšetření a podrobná prohlídka před 1/2 rokem u praktického lékaře také nic neodhalila. Nyní jsem byl na imunologii, kde odhalili jen nějaké infekce v zažívacím traktu Helicobacter / Yersinia e., a nějaké pouze jen hraniční hodnoty mycoplasmat. PCR vyšetření moči neg., kultivace neg. Pro jistotu jsem dostal atb. Minocyclin a Sumamed, přidal jsem Wobenzym, po měsíci užívání nenastalo prakticky žádné zlepšení. Myslím, že kdybych chtěl, mohl bych atb. užívat třeba i 3 měsíce, ale nechci si neuváženým užíváním atb zničit imunitu. Je možné, že současné potíže s pálením v dané oblasti jsou např. neurologického původu? Nebo je to nějaký post-infekční syndrom, nějaká imunitní reakce, jako by tělo reagovalo v místě již vyléčené infekce? Problémy se často objeví druhý den po ejakulaci přetrvávají např. i týden, dva týdny – možná kontrakce svalů v dané oblasti odstartují problém? Nevšiml jsem si, že by problém spouštěl nějaký stres a i po psychické stránce se cítím dobře.

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


zdravím Pavle... ano asi bych taky považoval potíže za reakci na proběhlý a vyléčený zánět... také některé infekce, třeba chlamydie, mohou přejít do chronického zánětu a už se jich člověk prakticky nikdy nemůže zbavit, protože jsou v tkáních a prostatě uložené tak hluboko, že nemá smysl se o to pokoušet, jen se to může projevit zánětem třeba při prochlazení, když sedneme v mokrých plavkách na studený podklad a rozjede se zánět akutní, který samozřejmě potřeba léčit je... jinak chlamydie zrovna jsou tak rozšířené, že je má prakticky každý a celkem s tím nic nenaděláme a většina lidí s tím vůbec žádné potíže nemá... takže bych na vašem místě asi nic neřešil, ale choďte na preventivní prohlídky, sledovat prostatu a samozřejmě i ten šourek nechat vyšetřit občas na urologii ultrazvukem... nic lepšího asi nevymyslíte, samozřejmě při nějakých změnách a potížích či výtoku běžte na vyšetření hned, díky, pěkný den

Související dotazy

Močový nález
Nechala jsem si v laboratoři udělat rozbor moči s těmito...
Močový infekt
Dobry den, necely tyden me trapi bolest mocove trubice...
Zánět prostaty a tlačení na močový měchýř
Dobry den přes mesic jsem bral antibiotika na zanet...
Močový sediment
Dobry den chci se zeptat mám Leu ++ a B ++ a Éry +++-...
Infekt močových cest v těhotenství
Dobry den, jsem na konci 10tt a chci poprosit o odpovedi...
Pozitivní močový sediment
Dobry den, Pri preventivnej kontrole mi boli z mocu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Močové infekty

Dobry den, posledni rok me trapi opakovane zanety mocovych cest. Cca co 2-3...

Močové kameny

Dobrý den dnes mi zjistili kamínek v obou ledvinách v jedné13mm a druhé 9mm...

Močové kameny

dobrý den,má dotaz,již od puberty trpím záněty močových cest, ted mám problémy...

Močové kameny

Dobrý den,náhle při vstávání ze sedu jsem cítila ostrou bolest v levém boku...

Močové obtíže

Dobrý deň, chcela by som vedieť čo toto znamená:4 mesia obojstranne papilarne...

Močové obtíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Asi před 2 měsíci přítele začala pálit močová...

Močové potíže, infekce

Dobrý deň mam problem z pálením v močovej trubici po močení a zaroveň pocitom...

Močové problémy

Dobrý den, už zhruba jeden měsíc mě trápí problémy s močovými cesty(ze začátku...

Močové problémy

Dobrý den, dcera 4 roky měla potíže poukazující na zánět moč. cest, odebraná...

Močový infekt

Dobry den, necely tyden me trapi bolest mocove trubice pri moceni, casto chodim...

Močový měchýř

Dobrý den, už jsem opravdu zoufalá v létě 2012 v červenci jsem skončila v nemocnici...

Močový měchýř

Dobrý den prosím o radu pane doktore, Je my 25 let a mám problém při močení,...

Močový měchýř

Dobrý den. Můj problém souvisí s mým přítelem. Bohužel nám byli před půl rokem...

Močový měchýř

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ohledně mé přítelkyně.Má opakované záněty močového...

Močový měchýř

Dobrý den, o prázdninách jsem prodělala zánět močového měchýře (opakují se jedenkrát...

Močový měchýř

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou příznaky nádoru močového měchýře...

Močový měchýř

Dobrý den. Poslední čtyři roky mám vždy o prázdninách zánět močového měchýře,...

Močový měchýř

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně močových cest. Přes dva roky...

Močovy mechyř

Dobry vecer, Chtela bych poradit co mam delat, strasne me bolel levy bok a...

Močový měchýř

Dobrý den, chtěl jsem prosím Vás zeptat. Už tak měsíc mě bolí močový měchýř,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×