Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mohl jsem se nakazit nějakou nemocí?

Infekce Michael 8.1.2018

Dobry den, o vikendu jsem trochu ujel s alkoholem a nechal se chvilku uspokojit oralne od nezname slecny (k vyvrcholeni nedoslo), zalud mam jen podrazdeny (cervene skvrnky) ale zadne odreni nebo nejakou ranku jsem nenasel, ma otazka zni, jestli jsem se mohl nakazit nejakou nemoci?
A za jak dlouhou dobu jit na testy abych si byl stoprocentne jisty, ze jsem zdrav?
Dekuji za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, samozřejmě možnost nákazy pohlavně přenosnými nemoci nevyloučím 100%, ale heterosexuální a ještě k tomu orální styk krátkého trvání tuto možnost poměrně výrazně snižují. Co se testování týče, z lokálních nákaz jako je kapavka, syfilis, chlamýdie a další je možné provést stěry a tyto infekce vyloučit, inkubační doba je obvykle několik dní až týdnů, ideálně vyčkat až zdali se objeví nějaké známky infekce (tvrdý vřed, pálení při močení a podobně). Pokud by se jednalo o odběry krve na HIV, pak se doporučuje buď stanovení virových partikulí v krvi, antigen p24 se objevuje během akutní HIV infekce (Inkubační doba bývá 2–6 týdnů, někdy několik měsíců, příznaky podobné tonzilofaryngitidě, infekční mononukleóze nebo chřipce jako tzv. flu-like syndrom (únavnost, horečky, bolesti svalů a kloubů, vyrážka zejména na zádech a hrudníku, vředy sliznic, zvětšení lymfatických uzlin). Stanovení protilátek anti-HIV 1, anti-HIV 2 lze provést za delší dobu, obvykle se objevují 1–3 měsíce po infikování. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Při orálním styku je riziko přenosu pohlavních nemocí nižší, než při klasickém či análním styku, ale ani v tomto případě nelze nákazu pohlavními chorobami vyloučit. Nejčastěji se jedná o kapavku, syfilis, chlamydie, virové bradavice, případně HIV. První testy je vhodné provést co nejdříve, aby byla případná infekce co nejdříve zachycena a léčena. Poslední testy je doporučeno provést 6 měsíců od rizikového styku. Obraťte se prosím na svého praktického lékaře nebo na dermatovenerologickou (kožní) ambulanci, případně infekční oddělení.

Související dotazy

Mohla bych se nakazit při zkoušení nějakou sexuální přenosnou nemocí?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem v seconhandu...
Mohu se nakazit?
Dobrý den, mám na Vás dotaz. Před nějakou dobou mi...
Lze se nakazit při vzájemné masturbaci mužů?
Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká přenosu...
Je možné se nakazit při odběru krve?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit...
Pohlavní nemoci
Dobrý den, ráda bych se informovala, jak je to s přenosem...
Pohlavní nemoci
Dobrý den, o víkendu došlo s bývalým přítelem k orálnímu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Modřiny, bolest v hrdle, teploty

Dobrý den, je mi 17 let. Zhruba před dvěma týdny se mi začaly dělat modřiny...

Modřiny, nedostatek bílých krvinek

Dobrý den, je mi 15 let a nedávno jsem bylo nemocná, měla jsem horečky, rýmu...

Modřiny, vlasy, kůže

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o pár informací. V květnu mi během noci naskákaly...

Modřiny,únava, problém s přibíráním

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Již delší dobu mám problémy s přibíráním...mám...

Modřiny...

Dobrý den, potřebuji poradit. Začal jsem dělat sport Rugby (hodně narážení do...

Moebiuv syndrom

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně Moebiova syndromu. Z předešlé odpovědi na...

Moebiův syndrom

Dobrý den, mám moebiuv syndrom..tak jsem se chtěla zeptat jestli nevíte náhodou...

Mohl by to být syfilis?

Dobrý den. Měl jsem orální styk s kondomem. Asi za 10 dní se mi u kořene penisu...

Mohl by Utrogestan posunout ovulaci??

Dobrý den, chtěli by jsme s partnerem miminko a proto mi byl předepsán Utrogestan...

Mohl bych se napít, když beru antibiotika: Zinat 500 mg?

Dobrý den chci se zeptat zda li bych se mohl napít když beru antibiotika: zinat...

Mohl jsem se nakazit?

Dobrý den paní doktorko, mám takový problém, který mě trápí už delší dobu. Loni...

Mohl mi s ni byt nevěrný?


Mohl se mi vrátit zápal plic?

Dobrý den, v loni v únoru jsem prodělal H1N1 s těžkým oboustranným zápalem plic,...

Mohl to byt epilepticky zachvat?

Dobrý Večer, chtěla jsem se zeptat, Jsem ve 21tt (toto je mé třetí těhotenství.)....

Mohl to být epileptický záchvat?

Dobrý den, včera se bratrovi stala taková vec, o které bych se s Vámi chtěla...

Mohla antikoncepce omezit mensturaci ?

Dobrý den, beru antikoncepci, nikdy jsem neměla žádný problém a menstruace přicházela...

Mohla by mu pomoci marihuana?

Dobry den ,synovec ma hranicni poruchu osobnosti ,prasky mu moc nezabiraji ,mohla...

Mohla by to být roztroušená sklerosa?

Dobrý den. Byl jsem na imunologickém vyšetření ,z důvodu časté únavy ,brnění...

Mohla bych být těhotná i přes to, že užívám pravidelně antikoncepci?

Dobrý den. Užívám už 2 měsíce HA. Beru ji pravidelně, když zapomenu na jednu...

Mohla bych být těhotná?

Dobrý den,mám takový dotaz. Menstruaci jsem měla od 9.4.2018 do 13.4.2018,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Peyronieho choroba

Dobrý den pane doktore, je mi 39 let, mám penis zahnutý do leva viz. foto, zdá...

Peyronieho choroba

Dobrý den, myslím si že mám Peyronieho chorobu. Penis mám hodně zakřivený jako...

Migréna - léky

Dobrý den, už kdysi se mi stávalo, že jsem viděla "vlnky" přes pravé oko a...

Hlen v kuku


Migréna

Ahoj , už čtvrty den mě boli hlava jako kdybych mela migrenu ( bolí na levem...

Pevnost panenské blány

Dobrý den, co přesně určuje pevnost věnečku, tedy lepé řečeno jeho dlouhou životnost....

Migréna

Dobrý den, již 8 let se léčím s migrénou , jako profylaxi užívám convulex 300...

Pevnější svaly pánevního dna

Dobrý den, rada bych se zeptala, když máme s přitelem sex tak mi řekne že jsem...

Migréna

Dobrý den , Co mam delat když mam silnou migrenu ? Vzala jsem si třetí...

Orgasmus

Dosažení orgasmu u muže. Po pár letech bez sexu mám skvělou ženu a milenku,...

Pevná prsa

Dobrý den, ráda bych věděla jestli existuje nějaký přípravek na zpevnění a posílení...

Pevná vůle

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat měřím 162 cm a vážím 84 kg už mockrát jsem...

Pevná zubní náhrada.

Čeká mne náhrada chlopně. Můj Kardiolog doporučuje umělou chlopeň. Tato operace...

Brnění nohou na wc


Pevaryl

Dobrý den, dnes jsem byl u kožního a předepsal mi na tmavé fleky v podpaždí...

Hepatitida C

Dobry vecer chci se zeptat. Pred dvema dny jsem se dozvedela ze byvaly ma hepatitidu...

Hepatitida c

Dobry den pred desiati tyzdnami som mal nechraneny oralny styk ja som bol pasivny...

Petting

Dobrý Den, chtěl bych se vás zeptat ,zda je možné ,že moje přítelkyně je těhotná?...

Hepatitida C

Přeji pěkný den. Před 21 roky jsem při porodu dostala dvě transfůze krve. Nyní...

Hepatitida C

Dobrý den Při mé zdravotnické praxi mě poškrábala pacientka pozitivní na hepatitidu...