Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mohu se spoléhat na vyšetření mého gynekologa?

Gynekologie Adéla 8.1.2018

Dobrý den, je mi 34 let a mám dvě děti ve věku 3 a 4 roky. V říjnu 2017 jsem navštívila svého gynekologa s bolestmi v podbřišku a také zad v bederní oblasti. Řekl mi, že mám vše v pořádku. V listopadu 2017 se mi přidaly nepříjemné bolesti břicha (vlevo v podžebří) a také jsem více říhala. Říhání však po měsíci ustoupilo. Navštívila jsem gastroenterologickou ambulanci, kde mi paní doktorka udělala jen sono břicha, poněvadž vyšetření hadičkou jsem absolvovala rok před tím a vše bylo v pořádku. Doporučila mi zlepšit stravu a vyprazdňování, protože podle paní doktorky právě říhání a bolest břicha může být způsobena plnými střevy. Vzhledem k přetrvávajícím potížím, ke kterým se navíc přidalo i pocit plnosti břicha/nafouknoutí a pocit častého močení, jsem opět navštívila svého gynekologa (z obavy rakoviny vaječníků), který mi provedl transvaginální sondou vyšetření a jeho závěr zní, že problémy které mám, NEJSOU gynekologické. A tak tedy jsem hledala dál. Obvodní doktorka mi udělala odběry krve, odběry na Boreliosu, HLA G 27, CRP, moč. Vše v pořádku. Narhla mi rentgen páteře - kde bylo zjištěno, že mám plošnou kyfotizaci C páteře, Chodrosa C5/6, osteodoza C7/Th1.Výrazná esovitá skoliosa Th a L páteře. Vertebrální dysostoza střední Th páteře. SIK bez patol. změn. Vrozená vada - srostlé obratle C5 a C6. Má sedavé zaměstnání. Sportuji minimálně, ale nyní jsem se zavázala k pravidelnému plavání, které chci dodržovat. Spíš se obávám toho, jestli mé problémy nesouvisí s něčí závažnějším (již zmiňovaná rakovina vaječníků - četla jsem v mnoha článcích, že je to tichý nepřítel žen a že v prvopočátcích se nedá vůbec poznat, protože jsou příznaky jako pocit plnosti břicha, nadýmání, časté močení..atd. A mnoho žen to nepozná. Mé otázky:
Mohu se spoléhat na vyšetření mého gynekologa?
Nemusím se obávat rakoviny?
Nebo bych měla raději jít na vyšetření pánve laparoskopicky?
Mohou mé problémy být skutečně od zad?
Podotýkám, že záda v bederní oblasti mě hodně bolí. Někdy nevím ani jak si mám večer lehnout, abych si od bolesti v bedrech ulevila. Pocit v břiše je spíše nepřijemný, není to pichlavá bolest, spíš je to jako tlak nebo pálení - kdy mám pocit pálení v podbřišku a zároveň i v těch bedrech. A dost mi vadí pocit plnosti břicha a pocit častého močení. Poslední dva týdny pokašlávám, ale to nejspíš s ničím nesouvisí. Děkuji mockrát za radu!

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, ve znění Vašeho dotazu se opakovaně vracíte k problematice rakoviny vaječníků. Nemyslím si, že rakovina by stála za Vašimi aktuálními problémy. Nádory vaječníků jsou většinou dlouhou dobu bezpříznakové a přijde se na ně jako náhodný nález při ultrazvukovém vyšetření, které platí za zlatý standard diagnostiky v gynekologii obecně. Důležité je také biochemické vyšetření tumor markeru CA-125. Až v pozdních stádiích se mohou projevovat hmatnou rezistencí, vodou v dutině břišní, přítomné bývají poruchy cyklu a krvácení, bolesti a s tím vším související pocity plnosti břicha, plynatosti, zácpa a tak dále. V této fázi je pak diagnostika možná už jenom na základě pohmatu břicha, pak UZ, CT a další. U Vás je na ultrazvuku zcela normální nález, žádný nález na vaječnících není, žádný gynekolog neprovede ve Vašem případě invazivní laparoskopické vyšetření jenom pro uklidnění Vaších obav. Zaměřte se na zdravější životní styl, dietní režim, pravidelný pohyb, cvičení, rehabilitaci se zaměřením na záda a určitě sama poznáte, že se Váš stav bude postupně zlepšovat, s pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vyšetření hormonálního profilu
Dobrý den, je možno si nechat udělat vyšetření hormonálního...
Prví vyšetření u gynekologa
Dobrý den, letos mi bude 19 let, sexuální život jsem...
První návštěva gynekologa
Dobrý den. když žena poprvé navštíví gynekologii a...
Je možné, že i přes negativní vyšetření mám mykózu?
Dobrý den, už asi rok mě trápí bílý výtok, partnerovi...
Cytologické vyšetření a HPV
Dobrý den chtěla bych poprosit o vysvětlení výsledků...
Vyšetření konečníkem u starších panen
Dobrý den, vážená poradno, dost dobře si nedokážu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohu přítelkyni odpanit s 14cm dlouhým penisem

Dobrý den pane doktore chtěl jsem se vás zeptat jestli dokážu svou přítelkyni...

Mohu rehabilitovat po zlomenině ramene, když mám trombozu hlubokých žil ve stehně?

Prosím, mohu rehabilitovat po zlomenině ramene, když mám trombozu hlubokých...

Mohu s abtibiotikybrát trávící enzymy jako Pangrol a v nejhorším případě proti nevolnosti degan?

Dobrý den, kvůli vracejícímu se "nachlazení" a hodnotám CRP mi byla...

Mohu s antibiotiky na slunce a nakombinovat je doplňkem stravy

Dobrý den,beru antibiotika Nitrofuration-ratiopharm 100mg na deset dnů.Ráda...

Mohu s takto docasne zavrenym zubem do sauny?

Dobry den, rad bych se zeptal, mam docasne zavreny zub po zanetu a uz nic neboli...

Mohu se jako kardiak nechat tetovat ?

Dobrý den, jsem kardiak a užívám Digoxin, jinak jsem naprosto v pořádku a řadím...

Mohu se nakazit HIV z jídla?


Mohu se nakazit listerii nebo toxoplazmozou?

Dobry den,chtela bych se zeptat jsem ve 12tt a pred 11 dny jsem snedla 3 namazane...

Mohu se nakazit při analnim styku

Dobry Den Mám prosím dotaz,muže se nakazit při análním styku bez kondomu v...

Mohu se nakazit?

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Před nějakou dobou mi vypadla blomba, takže tam...

Mohu si dát cigaretu?

Dobrý den, dnes jsem byl u zubaře a ten mi řekl, že mi odumřel nerv a že tam...

Mohu si nechat odstranit vajecniky ze zdravotnich duvodu?

dobry den je mi 44 let chtela bych se zeptat zda si mohu nechat odstranit vajecniky...

Mohu si sama nasadit tracivi enzymy?

Dobry den pani Rychlovska, jiz cca 2 roky mam travici obtize. Stolice castejsi...

Mohu si udělat těhotenský test když menstruluji?

Dobrý den Paní doktorko. Chtěla jsem se optat, minulou sobotu večer kolem 18h...

Mohu si udělat těhotenský test když menstruluji?

Dobrý den Paní doktorko. Chtěla jsem se optat, minulou sobotu večer kolem 18h...

Mohu si vsugerovat nemoc? Čtus si příznaky na internetu a následně je na sobě zpozorovávám, následné záchvaty uzkosti

Dobrý den, je mi 16 let a mám velký problém. Před nedávněm (asi 3 měsíce) mě...

Mohu si vybrat zda-li do zadku nebo do ramene ?

Dobrý den. A mohu si vybrat zda-li do zadku nebo do ramene nebo jak to vlastně...

Mohu si vyléčit nitrooční tlak bez používání kapek do očí?

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se se s Vámi poradit, zda bych mohla...

Mohu současně s neurolem (1/2 1mg ráno a 1/2 na noc) používat náplastě Nicorette

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohu současně s neurolem (1/2 1mg...

Mohu uzivat a jak a nevadi to miminku?

Dobry vecer jiz vcera jsem byla u zubare s tim ze mam zub moudrosti,predepsal...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mírná leukocytoza, zvýšené ASLO

Dobrý den, potřebuji poradit. Po měsíci obíhání doktorů jsem dostala výsledky...

Mám dost silné bolesti nártu

Dobrý den.Mám dost silné bolesti nártu hlavně při chůzi.Kdysi mi spadlo těžké...

Těhotenství

Dobrý den, poslední mentruaci jsem měla od 11.11 do 15.11. V době kdy mě...

Nízký srdeční tep

Asi před půl rokem se mi začala motat hlava, bojím se chodit sama, abych neupadla....

Vysoké hodnoty ASLO

Přeji dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat na váš názor ohledně mého problému...

Bolesti spodní čelisti

Zdravím od pondělí 16.2 mě rychle začala bolet spodní část levé čelisti nejsilněji...

Možné těhotenství?

Dobry den, chtela bych poradit..vetsinou mam zpozdeni a uz bych to mela mit..s...

Parazit v hlenu

Dotaz pro MUDr. Janu Moravcovou. Vážená paní doktorko, tatínek již poněkolikáté...

Průjem

Dobrý den, již 3. den mě trápí průjem, první dva dny to bylo jen ráno a večer,...

Magnetická rezonance páteře

Krční páteř Dobry den ,potřebovala bych vysvětlit výsledek z Magneticke rezonance...

Bolest hrudní páteře

Dobrý den, je mi 34 let a mám 2 děti, již 4. rokem jsem doma na mateřské. V...

Bolestivý, červený a opuchnutý klitoris


Bolest těla, otoky, bolest kolem srdce

Dobrý den, psala jsem vám včera a moc vám děkuju za dotaz. Abych se připomenula,...

Operace branicni kyly

Dobrý den, jsem rok po operaci brániční kýly. Jak si upravit jídelníček vím,...

Brnění rukou a nohou, točení hlavy

Dobrý den! Prosím o radu, už delší dobu, tak 3 roky, mám takové problémy, brní...

Těhotenství

Dobrý den. Moc ráda bych se Vás zeptala na otázku ohledně menstruace. Před třemi...

Svědění nosní sliznice

Dobry den,casto me svedi v nose a to hodne. Nekdy mi ,az z toho tece krev,jak...

Po hysterektomii

Dobrý den, prodělala jsem 8.7.2009 hysterektomii laparoskopicky. Nyní když jsem...

Pichlavá bolest v koleni

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně pichlavé bolesti...

Krev ve spermatu
