Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mononukleóza

Infekce Jolana 13.8.2010

Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár otázek ohledně mononukleózy (diagnostikovali mi ji před týdnem). Chci se zeptat, zda má ona samotná nějaký vliv na účinek antikoncepce, popř. když beru antibiotika.
Pak by mě také zajímalo jak dlouhá je doba, kdy se může ode mě člověk nakazit. Přesněji tedy, jak dlouho se nemohu políbit s přítelem nebo s ním mít styk. Mohl by se touto cestou nakazit i on? Děkuji Jolana

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
mononukleóza je virové onemocnění, proto na antibiotika nereaguje. Antibiotika samotná účinek antikoncepce snižují, proto se doporučuje po dobu léčení používat i bariérovou antikoncepci. Co se nákazy týče, inkubační doba je 6 týdnů.
Hezký den.

Související dotazy

Infeční mononukleóza
Dobrý den, před týdnem mi byla diagnostikována mononukleóza...
Mononukleóza
Dobrý den, před rokem jsem prodělala infekční mononukleózu....
Mononukleoza a cestování
Mononukleóza Dobrý den, byla mi diagnostikována lehčí...
Infekční mononukleoza
Dobrý den, mám problém s reaktivací mononukleózy....
Mononukleóza
Dobrý den, už více jak 2 měcíce jsem více unavená mám...
Prodělaná infekční mononukleóza
Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mononukleóza

Dobrý den, Mám silné podezření, že jsem přenašečem mononukleózy. Za poslední...

Mononukleóza

Paní doktorko, může mononukleóza vyvolat nebo způsobit vyrážku pytiriasis rosea...

Mononukleoza

Dobrý den , mám dotaz, již od srpna mám zdravotní potíže. Ze dne na den se mi...

Mononukleóza

Dobrý den. Mám hned dva problémy. Včera jsem se po šesti dnech vrátila z nemocnice,...

Mononukleoza

dobrý den chci se zeptat ,prodělala jsem před třemi měsíci mononukleozu.vysadila...

Mononukleóza

Dobrý den, dcera (7 let) má již týden mononukleózu, hodnoty ALT 0,91, AST 0,75,...

Mononukleóza

Dobrý den, jedná se o vnukovo onemocnění. Dlouhodobě trpěl velkou únavou a...

Mononukleóza

Dobrý den, mám dotaz ohledně infekční mononukleózy. Onemocněl jsem touto nemocí...

Mononukleóza

dobrý den, chtěla bych se zeptat co je to mononuklóza. Dnes mi to řekla moje...

Mononukleoza

dobrý den chci se zeptat jestli při mononukleóze můžu dál brát antikoncepci...

Mononukleóza

Dobrý den. V srpnu jsem prodělala mononukleózu, 8.9. už mi vyšly jaterní testy...

Mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz. Do února mám dietu a omezenou fyzickou námahu. Prosím...

Mononukleoza

dobrý den chci se zeptat jestli při mononukleóze můžu dál brát antikoncepci...

Mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz. Do února mám dietu a omezenou fyzickou námahu. Prosím...

Mononukleóza

Dobrý den, mononukleózu jsem měla nakonci září, měla jsem tu nemírnější s hodnotou...

Mononukleóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám výsledky monokleozu je to strašný nebo...

MONONUKLEOZA

Dobrý den,v pondělí dceři 9let,zjistla lékařka,že má mononukleózu a jaterní...

Mononukleoza

Dobrý den, v únoru jsem prodělala mononukleozu. Dva týdny zpět, jsem začala...

Mononukleoza

Dobry den (Jana a dcera 3 roky),stravili jsme tyden s chlapečkem,u kterého...

Mononukleoza

Dobrý den, přítelovi dnes potvrdili infekční mononukleózu. Je možné, že jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Revmatoidní artritida a přibírání na váze

Extrémně zvýšený revmatoidní faktor a prudké přibírání na váze Je mě 35 let...

Špatné dýchání

Vážená paní doktorko, v roce 1982 jsem měl IM, v roce 2002 a 2006 u mne byla...

Častá stolice - doplnění informací

Dobrý den, zřejmě jsem se špatně vyjádřila, jelikož mi nedošlo, že pod pojmem...

Operace abscesu, píštěl

Dobrý den, před Vánoci jsem podstoupil operaci perianální píštěle (na pravé...

Cysta vaječníku

Dobrý den mám cystu na levém vaječníku 5.8x5.6x5.7cm. Cysta na levém vaječníku...

Bolest kolene při běhu


Tarlovova cysta na S1

Dobrý den, před čtyřmi roky jsem měla úraz bederní páteře a mám sešroubovalé...

Bolesti krční a hrudní páteře

Dobrý den krční a hrudní páteř Prosím o vysvětlení nálezu a možnosti řešení....

Apo Omeprazol

Dobrý den, před 4 měsíci jsem doužívala trojkombinaci ATB na infekci Helicobater...

Herpetická infekce


Chřipka bez teploty?

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné mít chřipku bez teploty. Celková únava,...

Pupínek u konečníku

Dobrý den, mám dotaz. Již čtvrtý den mám pupínek typu "uher" poblíž konečníkového...

Onemocnění krční meziobratlové ploténky s myelopatii

Dobrý den! Chtěl bych vysvětlit rtg - Spondylarhrosa II.st. při ploténce C5,která...

Lymeská borelioza

Dobrý den, v měsíci září jsem našla přisátá 3 velmi malá klíšťata, která jsem...

Křeče a otok ruky

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. V květnu letošního roku jsem prodělala...

Červené tečky na těle

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na červené tečky na těle. Na fotografii...

RTG hrudníku - stín na plicích

Dobrý den, manžel byl na preventivní kontrole, kde ho lékař poslala na rzná...

Anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový doplněk DLPA (DL phenylalanin)

Dobrý den, je možné spolu užívat anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový...

Dlouhodobé zahlenění v krku


15-ti letá prohlídka

Dobrý den,, chci se zeptat. Je mi 15 let a kluci ve škole mluví že jsou nějáké...