Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Mononukleoza

Mariana . 17.10.2013 redakce uLékaře

Moja dcéra (11 mesačná) mala 2 dni teploty od 39-40 stup., na tretí deň sa nám podarilo znížiť na 38,6. Nevidieť žiadne ochorenie, ani nádcha, ani chrípka, ani angína, ani hnačky. Vraj má trošičku červené hrdielko. Krvné testy: Glukóza- 5,13 (2,8-4,4), CRP- 3,12, leukocyty (WBC-) 10,6 (4-10),lymfocyty%- 27 (39-53), monocyty%- 16,8 (1,7-6), neutrofily-abs.poc- 5,8 (1,4-3,3), monocyty-abs.počet- 1,8 (0,1-0,5), Str.obj.erytr.(MCV) -77,6 (80,2-91), neutrofily%- 55,1 (29-39). Prosím o odpoveď, či krvné testy môžu nasvedčovať mononukleoze, alebo aký je Váš názor. Žiadať o následné krvné testy? Vrelá vďaka za odpoveď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, z dostupných výsledků nelze mononukleozu jednoznačně potvrdit ani vyloučit. Bylo by nutné doplnit serologii EBV a CMV - tzn. z krve prokázat či vyloučit protilátky proti virům, které mononukleozu způsobují. Hezký den

Související dotazy

Infeční mononukleóza
Dobrý den, před týdnem mi byla diagnostikována mononukleóza...
Mononukleóza
Dobrý den, před rokem jsem prodělala infekční mononukleózu....
Mononukleoza a cestování
Mononukleóza Dobrý den, byla mi diagnostikována lehčí...
Infekční mononukleoza
Dobrý den, mám problém s reaktivací mononukleózy....
Mononukleóza
Dobrý den, už více jak 2 měcíce jsem více unavená mám...
Prodělaná infekční mononukleóza
Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Monoklonální gamapatie

Dobrý den, loni na podzim jsem dostal střevní infekci s průjmem a teplotami....

Monoknální gamapatie-co bude dál?

Dobrý den,mám47letého přítele,který má zdravotní problémy,ale z velké části...

Monomukléoza

Dobrý den, mám dotaz, já sám sem zdravý, ale příliš dobrou imunitu nemám. Mám...

Mononukleosa

Dobrý den, nevím zda to sem patří, ale zkusím to. Prodělal jsem v roce 2009...

MOnonukleosa

Dobrý den, před měsícem a půl mi byla diagnostikována reaktivace mononukleozy....

Mononukleosa

Dobrý den pane doktrore, chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké vitamíny...

Mononukleosa

Dobrý den, synovec má cca týden a půl mononukleózu. Aktuálně je bez teplot,...

Mononukleosa

Od 10.5. mám mononukleózu. Měl jsem angínu a dost zduřelé lymfatické uzliny...

Mononukleosa ??

Dobrý den. V sobotu mě začalo škrábat v krku, ale nebylo to nějak hrozné, pak...

Mononukleosa vs.jiné onemocnění?

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych znala Váš názor, než se dostanu k dalšímu...

Mononukleoza

Dobrý den, cca před rokem jsem u syna, nyní 5,5 roku zjistila viditelné (dá...

MONONUKLEÓZA

Dobrý den,chci se zeptat.Moje kamarádka nedávno prodělala Mononukleózu.V uterý...

Mononukleoza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč je nevhodné v období léčení kouřit. Všude...

Mononukleoza

Dobrý den, již 3.týden jsem doma s mononukleozou (první týden jsem si teda...

Mononukleoza

Dobrý den chci se zeptat, před včerejškem jsem byl s kamarádem který dostal...

Mononukleóza

Dobrý večer, od 18. prosince 2012 mám zjištěnou mononukleózu. Hodnotu jaterních...

Mononukleóza

Dobrý den, 2 týdny jsem měla virózu, ve středu mi pediatr udělal testy na mononukleozu...

Mononukleóza

Dobrý den,mám prosím Vás dotaz,moje dcera prodělala mononukleozu,je to tak měsíc...

Mononukleoza

Dobry den, momentalne jsem na par tydnu mimo CR a nez jsem odjela, lekar mi...

Mononukleóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v květnu jsem byla nemocná, měla jsem ,,anginu"...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

E-coli v pochvě,pupínky na žaludu

Dobrý den prosím o radu. Přítel má už delší dobu cca. 6 měsíců červené pupínky...

Mám tupozrakost

Dobrý den dělám řidiče z povolání 25 let mám tupozrakost do této doby jsem neměl...

Porucha erekce

Dobrý den, mám dotaz ohledně poruchy erekce. V kombinací s psychickými problémy...

Dotaz

CEA .........................204,4 CA 19-9....................>12000,0

Bolest hlavy a zívání při cvičení

Bolest hlavy a ZÍVÁNÍ Zdravím cvičím se zátěží a asi před rokem mě při dřepech...

Stále stažený močový svěrač.

Dobrý den. Je mi 56 let a asi před rokem jsem s bolestí v podbřišku,stálým nucením...

Pupínky kolem žaludu

Dobrý den, je mi 17 let a jen na téhle části žaludu se mi udělali pupínky není...

Výrustek na vnitrní straně malíčku nohy

Dobrý den, rad by jsem se zeptal; na vnitní straně levé nohy se my tvoří výrustek...

Růst penisu

Dobry den chtěl bych se zeptat mam 14 let za 2 měsíce budu mít 15 let puberta...

Očkování VHA + tyfus a reakce LU

Dobrý den, pred 20dny jsem byl ockovany proti zloutence A a brisnimu tyfu zaroven,vakciny...

Zrádné jehly: Co dělat při poranění?

Pokud jsou ve správných rukou, zachraňují životy. Kvůli narkomanům a většímu...

Plané neštovice rekonvalescence

Dobrý den ,dcera má od středy nestovice, má asi tak 10pupinku větších a zbytek...

Hypertenze

Dobrý den, je mi 22 let a poslední rok si všímám, silnějšího bušení srdce než...

Alkohol, marihuana

dobrej tady piotr ja sem nemyslel mihat alkohol s marihuanom ale jak byh misco...

Polyp v děloze

Dobrý den p.doktorko, dnes mi byl zjištěn polyp na děloze 1 cm,nikdy jsem neměla...

Lichen sclerosus - na které pracoviště se obrátit s léčbou?

Dobry den, je mi 62 let a pred 3 roky mi byl diagnostikovan lichen sclerosus....

Dilatace kalicho-pánvičkového systému u plodu

Dobrý den, dnes na II.screeningu ve 22 tt bylo u miminka (holčička) zjištěna...

Zánět slepého střeva

Zánět slepého střeva vzniká jako náhlá příhoda z plného zdraví. Typicky...

Astigmatismus, myopie a posilování

Dobrý den, je mi 19 let a trpím astigmatismem, myopií, s dvanácti dioptriemi....

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×